CELEBS

Madonna: Η γυναίκα που κατάφερε να αλλάξει τον ορισμό της λέξης ''εξηντάρα''

Δέσποινα Άσπρου


Η Madonna από την αρχή της καριέρας της κατάφερνε πάντα να προκαλεί… και μπορεί από την ημέρα που η βασίλισσα της ποπ πρωτοεμφανίστηκε στην σκηνή να έχουν περάσει πολλές δεκαετίες, αλλά η ίδια σχεδόν στα 60 της καταφέρνει ακόμη να εντυπωσιάζει.

Έχοντας βρει και ξεπεράσει τα όρια ανάμεσα στο τρίπτυχο σεξ, θρησκεία και νούμερα πωλήσεων εξακολουθεί να κατατάσσεται στα πρώτα ονόματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. 

Τι και αν η δημοφιλής τραγουδίστρια στις 16 Αυγούστου κλείνει επίσημα τα 60; Η ίδια έχει πλέον καταφέρει να δώσει νέο νόημα στην λέξη «εξηντάρα». Με ποιο τρόπο; Η Madonna βγαίνει με άνδρες δύο φορές νεότερούς της, διατηρεί μία σιλουέτα που προκαλεί ζήλεια σε πολλές μικρότερες γυναίκες και πλέον δεν διστάζει να μιμείται σεξουαλικές πράξεις επί σκηνής.

Αν και φυσικά το «material girl» δεν είναι η μοναδική γυναίκα της μουσικής βιομηχανίας που συνεχίζει την καριέρα της παρά την πάροδο των χρόνων, είναι μία από τις σπάνιες γυναίκες που ενσαρκώνουν την λατρεία της νεότητας. Διαφωνείς; Έχεις το κάθε δικαίωμα.

«Το να γερνάς είναι κακό», αυτό της δείχνουν. Η ίδια όμως αντιστέκεται να το συμμεριστεί… κι’ όμως ουκ ολίγες φορές τα ΜΜΕ ήταν σκληρά μαζί της.   «Και κυρίως, μην γερνάτε: Γιατί το να γερνάς είναι κακό. Θα σε κριτικάρουν και δεν θα σε βγάζουν πια στο ραδιόφωνο», είχε σχολιάσει απευθυνόμενη μάλλον στο BBC 1 που στο πλαίσιο της αναζήτησης νεαρού κοινού είχε αρνηθεί να μεταδώσει ένα από τα πρόσφατα τραγούδια της.

Γνωστή επίσης και για τις αιχμηρές πολιτικές της απόψεις, κατόρθωσε για άλλη μια φορά να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλές. Η σταρ εμφανίσθηκε τον Ιανουάριο 2017 στην «πορεία των γυναικών» στην Ουάσινγκτον. Την  επομένη της εισόδου του Trump στον Λευκό Οίκο είχε καλέσει σε «αντίσταση στην τυραννία» ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών.

Και αν έχετε την εντύπωση ότι η τραγουδίστρια θρυμμάτισε τους κανόνες μόνο στα πιο πάνω κάνετε λάθος. Χωρισμένη, βιολογική μητέρα δύο παιδιών, και έχοντας υιοθετήσει τέσσερα παιδιά από το Μαλάουι κατάφερε ουσιαστικά να σπάσει και τον κανόνα της μητρότητας. Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι  η βασίλισσα της ποπ καλεί τους θαυμαστές της για τα γενέθλιά της να κάνουν δωρεές στο ίδρυμά της στο Μαλάουι.

Τα πιο πάνω αποτελούν απλώς μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι δίκαια η τραγουδίστρια εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των πιο διάσημων γυναικών παγκοσμίως. Μπορεί εσύ να διαφωνείς – στο ξαναλέω. Αλλά όπως και αν έχουν τα πράγματα, πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Madonna καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας της κατάφερε όχι απλώς να ξεχωρίσει αλλά και να σπάσει και πολλούς κανόνες – κάτι που αν θες την άποψή μου αποτελεί επίτευγμα. 


Tags: Madonna, pop star, εξηντάρα, ηλικία, φήμη, τραγουδίστρια, απόψεις