ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα καταλάβετε ότι το αντηλιακό έχει λήξει;

Σταύρη Φράγκου


To αντηλιακό είναι ο αόρατος σύμμαχος μας το καλοκαίρι και προστατεύει την επιδερμίδα μας από τον ήλιο, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε βαθύ μαύρισμα με ασφάλεια. Ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας και ευφορίας όμως η έκθεση μας σε αυτόν θέλει μέτρο γιατί αν χάσουμε το παιχνίδι τότε αρχίζουν τα προβλήματα και με τη σειρά του αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα μας και έτσι προκαλείται η φωτογήρανση, οι καφέ κηλίδες αλλά και διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος. Γι’ αυτόν τον λόγο θυμίζουμε ότι η προστασία της επιδερμίδας μας δεν είχε ποτέ περισσότερη σημασία καθώς με τα χρόνια ο ήλιος γίνεται πιο ισχυρός αλλά και πιο βλαβερός.

Πώς όμως θα καταλάβετε αν το αντηλιακό σας έχει λήξει ή χαλάσει;

  • Αν έχετε το προϊόν για πάνω από 3 χρόνια καλό είναι να το αποχωριστείτε και να επιλέξετε ένα καινούργιο. Αν όμως το έχετε λιγότερο αλλά το έχετε πάρει στην παραλία πολλές φορές και έχει υποστεί μερική αλλοίωση λόγω της υπερβολικής έκθεσής του στον ήλιο αλλάξετε το άμεσα.
  • Αν έχετε αντηλιακό σε μορφή κρέμας και έχει αρχίσει να εμφανίζει φουσκάλες ή μικρούς όγκους σημαίνει ότι τα συστατικά του σταδιακά αλλοιώνονται και χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.
  • Αν μόλις το ανοίξετε με το πρώτο πάτημά του εμφανιστεί ένα υγρό σαν λάδι, σημαίνει ότι τα συστατικά του αντηλιακού έχουν διαχωριστεί και είναι καιρός να ξεκινήσετε την αναζήτηση ενός νέου αντηλιακού.
  • Μεγάλη σημασία έχει η διατήρηση ενός αντηλιακού. Συγκεκριμένα, φροντίστε να διατηρείτε το αντηλιακό σας σε σκιερό μέρος και όχι πάντα κάτω από τον ήλιο γιατί έτσι επιταχύνετε την αλλοίωση των ενεργών συστατικών του.

Tags: αντηλιακό, μαύρισμα, πρόσωπο, υγεία, καλοκαίρι, δέρμα, επιδερμίδα, ασφάλεια, ακτίνες, ήλιος, γυναίκα, ομορφιά, beauty, woman, sun , summer

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)