ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για την αντηλιακή προστασία;

Σταύρη Φράγκου


Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας και ειδικά το πρόσωπο μας καθημερινά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου και θα ήταν καλό να εφαρμόσουμε στη ρουτίνα περιποίησης μας το αντηλιακό μας ασχέτως με τον πιο μήνα διανύουμε.

Τι προσφέρουν τα αντηλιακά προιόντα; 
-Αντιγηραντική και αντηλιακή προστασία προλαμβάνοντας όλα τα ορατά σημάδια της φωτογήρανσης, όπως ρυτίδες, την απώλεια σφριγηλότητας και τις κηλίδες. 
-Τόνωση της επιδερμίδας που προστατεύει από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας ενώ τονώνει την επιδερμίδα. 
-Παρέχουν λεία και σφριγηλή επιδερμίδα και εμφανώς πιο ανανεωμένη όψη.
-Ενυδάτωση της επιδερμίδας και των κυττάρων δημιουργώντας ένα ανεπαίσθητο φιλμ για άμεση προστασία της ασπίδας του δέρματος.

Πώς θα βρείτε το δικό σας ιδανικό αντηλιακό;
- Αρχίστε κατηγοριοποιώντας τις ανάγκες σας. Θέλετε υψηλή προστασία, προστασία με ενυδάτωση, ή προστασία με αίσθηση δροσιάς; Έτσι θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε σε μια πιο συγκεκριμένη γκάμα αντηλιακών προϊόντων. 
-Σειρά έχει να αποφασίσετε το ιδανικό αντηλιακό με βάση την επιδερμίδα σας. Αν είναι λιπαρή χρειάζεστε αντηλιακό με ελαφριά υφή, αν είναι ξηρή ένα milky προιόν θα είναι ιδανικό. 
-Σειρά έχει η υφή που προτιμάτε, όπως σπρέι, γαλάκτωμα, σε μορφή λαδιού ή παχύρευστη κρέμα.
Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις και σε άλλες ακόμα που θα θέσετε εσείς ανάλογα με τις ανάγκες σας θα καταφέρετε να βρείτε το σωστό προϊόν που θα σας βοηθήσει να μαυρίσετε με προστασία ενώ θα σας προστατέψει από τις τόσο επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου.

Υπάρχει πολύ μεγάλο φάσμα επιλογών αλλά οι ετικέτες έχουν απλοποιηθεί και αναφέρουν τέσσερις κατηγορίες προστασίας, τη χαμηλή, μέτρια, υψηλή και πολύ υψηλή. Γι’ αυτό πρέπει πριν επιλέξουμε το αντηλιακό μας να ξέρουμε το που θα είμαστε, βουνό, θάλασσα, παραλία καθώς η τοποθεσία απαιτεί και τη μεγιστοποίηση της προστασίας, ανάλογα με την αντανάκλαση του φωτός. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα που καίγεται εύκολα στον ήλιο ενώ πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η ώρα της ημέρας μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. Επίσης τα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να γίνονται επανάληψη κάθε δύο ώρες και σε επαρκείς ποσότητες.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας καλής φωτοπροστασίας;
Η αποτελεσματικότητα της, καθώς πρέπει να επιλέγουμε αντηλιακά με υψηλή και πολύ υψηλή προστασία και να τα εφαρμόζουμε σε τακτά διαστήματα, να έχουν αντοχή στο νερό και τον ιδρώτα. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να φέρουν την ένδειξη CE και να είναι κατηγορίας 3 και 4 και να επιλέγετε ρούχα τα οποία είναι άνετα στο σώμα και είναι ανοιχτόχρωμα για να μην απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου.


Tags: αντηλιακό, μαύρισμα, πρόσωπο, υγεία, καλοκαίρι, δέρμα, επιδερμίδα, ασφάλεια, ακτίνες, ήλιος, γυναίκα, ομορφιά, beauty, woman, sun , summer

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)