ΤΑΞΙΔΙ

Ένα Σαββατοκύριακο στην χιονισμένη Αράχωβα


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για να επιλέξετε την Αράχωβα ως προορισμό ενός χειμωνιάτικου Σαββατοκύριακου. Είναι μια κλασική αξία. Το χιονοδρομικό κέντρο, η ανάλαφρη ατμόσφαιρα, η μαγευτική θέα, η ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική των σπιτιών και η μοναδική ανάπτυξη του οικισμού από επίπεδο σε επίπεδο αποτελούν τα μεγάλα της ατού. Με την κοσμοπολίτικη της ζωή, η Αράχωβα μπορεί να σας κρατήσει μαγεμένους για αρκετές μέρες.

Χιονοδρομία
Υπάρχουν 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 8 συνδετικά μονοπάτια και 3 mini πίστες αρχαρίων με baby lifts, συνολικού μήκους 36 Km. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2260μ. και φτάνουν έως τα 1640μ υψόμετρο με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300m. έως 4Km., σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας και για όλα τα επίπεδα ικανότητας. Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της διασκέδασης υπάρχουν αρκετές εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη καθώς και 2 Fun parks σε Κελλάρια και Φτερόλακα.

Πολιτισμός
Μόλις 8 χιλιόμετρα απέχει ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών. Τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και χαρακτηρισμένος ως ένας από τους «Ιερούς τόπους» του κόσμου. Στα 30 χιλ. θα βρείτε το μοναστήρι του Οσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας. Στο γειτονικό Δίστομο υπάρχει το Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού.

Φυσική ομορφιά
Για τους λάτρεις της φύσης και του βουνού η Αράχωβα είναι η αφετηρία εξόρμησης σε απίστευτης ομορφιάς γωνιές του Παρνασσου. Αμέτρητα μονοπάτια και διαδρομές οδηγούν σε καταπράσινα λιβάδια, σε καταρράκτες που το ύψους τους ξεπερνάει τα 80μ.

Μονοπάτια
Διαδρομές για περίπατο, hiking, ποδήλατο, Down Hill και ορειβασίες ξεκινούν από την Αράχωβα, όπου θα βρείτε οδηγούς βουνού να σας συνοδεύσουν στις εξορμήσεις σας.

 

 


Tags: Αράχωβα , Σαββατοκύριακο, χιόνια, εξόρμηση, προορισμός, Ελλάδα, Χειμώνας