ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: ''Ήμουν έτοιμη να παραιτηθώ''


Toν τελευταίο χρόνο μέτρησε τις αντοχές της και τώρα επαναφορτίζει. Ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και να δοθεί με το ίδιο πάθος στις νέες προκλήσεις που έρχονται. Παρουσιάστρια, επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα, γυναίκα. Μάς μιλά γι'άυτήν την κούρσα και για πρώτη φορά μάς εξομολογείται όλα αυτά που την απογοήτευσαν αλλά και την έκαναν να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Συνέντευξη στη Νατάσα Αλεξάνδρου για το περιοδικό Βeautiful People

Επιμέλεια φωτογράφισης: Nατάσα Αλεξάνδρου

Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης

Styling: Παντελίτσα Παντελή

Mακιγιάζ: 'Eλενα Θεοδώρου

Μαλλιά: Xρίστος Αρτεμίου

Ευχαριστίες στο Marina Beach Bar για τη φιλοξενία

Εισηγήθηκε να βρεθούμε στην ''έδρα'' της, τη Λεμεσό. Χαλαρή, χαμογελαστή και ευδιάθετη φαίνεται ιδιαίτερα ξεκούραστη και αποφασισμένη για νέα σχέδια. Ξεκινάμε την κουβέντα μας και χωρίς κανένα ταμπού ή κόλλημα, επιτρέπει στο μαγνητόφωνο να απορροφήσει τις λέξεις της.

Ο δυναμισμός της και ο πρακτικός τρόπος με τον οποίο βλέπει τη ζωή ήταν αυτά που την οδήγησαν να τολμήσει να ανταποκριθεί σε πολλούς ρόλους ταυτόχρονα.

 Σε πετυχαίνω σε καλή στιγμή;

Ναι, διανύω μια πολύ δημιουργική φάση από πλευράς ιδεών και σχεδιασμών αλλά και με πολύ ενθουσιασμό και παιχνίδι με την κόρη μου και την οικογένεια γενικότερα... Δυστυχώς, όμως, ταυτόχρονα συγκλονισμένη και απογοητευμένη γι’ αυτά που αντικρίζουμε εδώ και μέρες στην αγαπημένη μας Ελλάδα. Βλέποντας τόσες οικογένειες να ξεκληρίζονται, τόσες ιστορίες κόλασης να ξετυλίγονται μπροστά μου, τρομάζω και πονάω μέσα μου.


Ποια είναι τα συναισθήματά σου μετά από μια δύσκολη χρονιά;

Αυτή τη στιγμή κυριεύομαι από αποφασιστικότητα. Νιώθω ταυτόχρονα τυχερή που μπορώ να παίρνω οτιδήποτε αντιμετώπισα ως μια ευκαιρία για να δυναμώσω περισσότερο και να μάθω ακόμα καλύτερα τους ανθρώπους.

Βγήκες αλώβητη, λαβωμένη ή πιο δυνατή και αποφασισμένη;

Δεν μ’ αρέσουν οι δικαιολογίες ούτε η γκρίνια. Αναμφίβολα βγήκα πολύ πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη για ό,τι έχω στα χέρια μου αλλά και για οτιδήποτε έρχεται μπροστά μου.

Όταν αποδέχτηκες να μεταφερθείς στην απογευματινή ζώνη, πίστευες ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα;

Όχι, δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, γιατί ξεκίνησα με πολύ καλούς οιωνούς και πολύ διαφορετικές συμπεριφορές! Στην απογευματινή ζώνη φάνηκε στον πρώτο μου χρόνο ότι υπήρχαν και δυνατότητες και προοπτική αλλά και εξαιρετικά αποτελέσματα. Για τον δεύτερο χρόνο γράφτηκαν πολλά, αλλά την αλήθεια την ξέρουν πολύ λίγοι.

Υπήρχε η απαραίτητη στήριξη όσων αφορά του ιθύνοντες του καναλιού όπως σού είχαν υποσχεθεί;

Η στήριξη υπήρχε τον πρώτο χρόνο στον απόλυτο βαθμό. Οι διοικητικές και άλλες αλλαγές, όμως, επηρέασαν τόσο εμένα όσο και τον υπόλοιπο σταθμό. Έγιναν διάφορα αλλά στο τέλος πίστευα ότι με τη νέα αλλαγή διοίκησης και διεύθυνσης του καναλιού θα επέστρεφαν τα πράγματα σε φυσιολογικά επίπεδα και εξακολουθώ να εύχομαι να αλλάξουν προς το καλύτερο!


Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος σου κριτής αυτή τη χρονιά;

Πάντα ο πιο δύσκολος μου κριτής είναι ο εαυτός μου. Φέτος, όμως, δέχτηκα κριτικές και εκ των υστέρων καταλαβαίνω τους λόγους. Πάντα την κριτική την αναλύω για να βελτιώνομαι, φτάνει να είναι τεκμηριωμένη και όχι καθοδηγούμενη.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που σού δίδαξε η φετινή δοκιμασία;

Να είμαι πιο αποφασιστική και να μην αγνοώ το ένστικτό μου! Να μην είμαι τόσο «βολική» και να στηρίζω τα θέλω μου σε κάποιες αποφάσεις που επηρεάζουν τη δουλειά μου!

Κόπηκε η βραδινή φιλανθρωπική εκπομπή πριν καν ξεκινήσει και τα καλλιστεία λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε νοουμένου ότι τις προηγούμενες χρονιές ήταν τα πιο δυνατά χαρτιά του σταθμού;

Το ένα είναι διαφορετικό απο το άλλο. Δεν θα ήθελα να σκαλίζω άλλο τα αρνητικά ή τι έφταιξε. Προχώρησα εδώ και καιρό σε νέες προκλήσεις και ελπίζω να έχω πολύ σύντομα όμορφα και δημιουργικά νέα να σάς πω.

Να ξεκινήσω από τη φιλανθρωπική εκπομπή. Έφταιξαν τόσο τεχνικά θέματα ως προς την εικόνα που έβγαζε το κανάλι, όσο και το γενικότερο στήσιμο που ήταν πολύ πρόχειρο, δεν υπήρξε αρκετή προετοιμασία και δεν ήταν ένα έτοιμο προϊόν να βγει στον αέρα. Περισσότερα δεν μπορώ να πω, δυστυχώς. Είμαι περήφανη που σταθήκαμε όλοι με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος γιατί, πιστέψτε με, στην πρώτη κιόλας ζωντανή εκπομπή, ήμουν έτοιμη να παραιτηθώ. Αλλά σεβάστηκα τον ιερό σκοπό, ίσως από ρομαντισμό γιατί τελικά δεν έγινε σεβαστό από όλους. Ήμουν σε πολύ στενή επικοινωνία με τον Λουκά Φουρλά για το ίδρυμα Ελπίδα και δεν μπορούσα να αρνηθώ τη βοήθειά μου σ’ ́αυτόν τον ιερό σκοπό. Τελικά λίγο πριν την έναρξη του σόου τα προβλήματα ξεκίνησαν, αλλά εγώ είχα δώσει τον λόγο μου και τον κράτησα μέχρι την τελευταία στιγμή! Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα.

Θεωρώ ότι οι αποφάσεις στο τέλος ήταν πρόχειρες και απότομες και μόνο καλό δεν έκαναν στον σταθμό και, κατά συνέπεια, σε όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Αν σε αυτό το σόου που παρουσιάσαμε στον κόσμο βρίσκει κάποιος το πρόβλημα στην παρουσιάστρια, τότε μάλλον κάτι άλλο φταίει και σίγουρα όχι η αντικειμενικότητά του.

Για τα καλιστεία, θεωρώ ότι υπήρξε μεγάλη φθορά του θεσμού. Ο χρόνος που δόθηκε από το κανάλι για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός ήταν επίσης πολύ λίγος τόσο για την προετοιμασία όσο και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχών. Και πλέον μπορούμε να το πούμε ότι τα κορίτσια είχαν μεγάλες αδυναμίες. Δεν έχουν το φταίξιμο, όμως, προς Θεού. Θεωρώ ότι χρειάζεται ανανέωση και νέες ιδέες για να αποδώσει κάτι αντίστοιχο.

Αν σού δινόταν ο χρόνος, όπως έγινε αντίστοιχα στο παρελθόν, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ανατρέψεις το αποτέλεσμα;

Στα δύο συγκεκριμένα πρότζεκτ νομίζω ότι δεν θα γινόταν μεγάλη αλλαγή, όχι. Στο παρελθόν μού δόθηκε χρόνος ειδικά στην καθημερινή εκπομπή και φάνηκε το αποτέλεσμα. Εκεί θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να επηρεάσεις προσωπικά ως παρουσιαστής το αποτέλεσμα.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν έλαβες το μέιλ ότι σταματά το «Όλα για σένα» δύο μέρες πριν;

Πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο για να μού εξηγήσει τους λόγους που αποφάσισαν κάτι τέτοιο. Και η δικαιολογία είναι γνωστή.

Θεωρείς ότι η διεύθυνση κινήθηκε εκδικητικά λόγω του ποστ που έκανες στο facebook;

Δεν νομίζω ότι έθιξα κάποιον στο μήνυμά μου. Αντίθετα, ευχαρίστησα και ευχήθηκα κιόλας. Εκδίκηση για ποιο λόγο; Που ήθελα να ανακοινώσω με αξιοπρέπεια το τέλος της εκπομπής; Αυτό δίνει το δικαίωμα να σταματήσεις μια εκπομπή δύο μέρες πριν τελειώσει; Για καλύτερο προγραματισμό και ομαλότερη μετάβαση στο νέο πρόγραμα;

Πώς ένιωσες διαβάζοντας το μέιλ;

Απογοήτευση για τα δύο χρόνια προσφοράς μου από το πρωί μέχρι το βράδυ κυριολεκτικά, καθημερινά! Ένα ειλικρινές ευχαριστώ δεν θα έβλαπτε! Είμαι άνθρωπος που δίνει πολλά και εκτιμά το παραμικρό που τού δίνεται. Επιτρέψτε μου, τα συναισθήματα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή να τα κρατήσω για μένα.

Πόσο καθαρή νιώθεις με τη συνείδησή σου; Είσαι καλά με την Κωνσταντίνα;

Κοιμάμαι πολύ ήσυχη τα βράδια και νιώθω περήφανη για το πώς διαχειρίστηκα όλη τη φετινή χρονιά. Με αρκετές αντιεπαγγελματικές και πρόχειρες κινήσεις αλλά και χτυπήματα κάτω από τη μέση, κράτησα την αξιοπρέπειά μου πάνω απ’ όλα χωρίς καμία ένταση και τσακωμό!

Μετάνιωσες που ήσουν «βολική», όπως είπες πιο πάνω;

Ναι, μετάνιωσα, αλλά από την άλλη αυτά με κάνουν να νιώθω ήσυχη με τη συνείδησή μου. Ακόμα και για συνεργάτες μου, που τούς στήριξα αδιάκοπα και τούς κράτησα στην εκπομπή σε δύσκολες για αυτούς περιόδους και στο τέλος δεν με έχουν πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Απ’ όλα μαθαίνουμε πάντα και όλοι κάνουν τις επιλογές τους και εμείς τα ξεκαθαρίσματά μας για τα επόμενα βήματά μας.

Ακούγονται πολλά για το ότι συζητάς με άλλα κανάλια. Υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο;

Θα χαιρόμουν πολύ να το ανακοινώσω πρώτα σ’ εσάς αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω πολλά!

Νιώθεις ότι μπορείς να μείνεις εκτός τηλεόρασης ή είναι κάτι που έχεις ανάγκη;

Δόξα τω Θεώ, έχω αρκετά πράγματα να κάνω και εκτός τηλεόρασης. Η ανάγκη μου προκύπτει από το γεγονός ότι αγαπώ πολύ το επάγγελμα και μπορώ να δουλεύω αδιάκοπα γι’ αυτό. Δεν το κρύβω, όμως, ότι καθημερινά ξόδευα 8 ώρες στον σταθμό, και άλλες τόσες στο σπίτι, γεγονός που απαιτούσε θυσίες στην προσωπική μου ζωή. Σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επαγγελματικές υποχρεώσεις που είχα πριν μπω στην τηλεόραση και διατηρώ ακόμα. Τα ζυγίζω όλα όμορφα και ωραία, αυτή την περίοδο.

Τι είναι αυτό που σού λέει ο έξω κόσμος;

Νιώθω ότι ο περισότερος κόσμος έχει σωστό κριτήριο για τη συνολική εικόνα, που αυτή μένει στο τέλος της μέρας. Μού αρκεί ότι με σταματούν και μού λένε ότι ήμασταν η συντροφιά τους, αληθινή και ευχάριστη στα μεσημέρια τους, και θέλουν να με ξαναδούν. Σχεδόν όλοι με ρωτάνε γιατί σταμάτησε η εκπομπή ενώ πήγαινε τόσο καλά.

Είσαι σύζυγος, μαμά της μικρής Αριάδνης, έχεις τη σχολή μοντέλων σε Λευκωσία και Λεμεσό, μέχρι πρότινος δούλευες και στην τηλεόραση... Πώς τα προλαβαίνεις;

Ειναι κάτι για το οποίο κι εγώ η ίδια κάποτε διερωτώμαι. Η αλήθεια είναι ότι το γραφείο μου στη Λευκωσία με αναζωογονεί με δημιουργικότητα και έμπνευση, όπως και τα μαθήματα που με γεμίζουν με την ικανοποίηση της προσφοράς στη νέα γενιά και στα κορίτσια ειδικότερα. Γενικά όμως, μάλλον είναι όλα εφικτά με πολύ καλό προγραμματισμό, κατανόηση από την οικογένεια και αρκετή βοήθεια από τη μαμά μου.

Χρόνο; Για την Κωνσταντίνα έχεις χρόνο;

Όχι όσο θα ήθελα αλλά πάντα προσπαθώ να κλέβω χρόνο από τις υποχρεώσεις μου για λίγη περιποίηση και φροντίδα της Κωνσταντίνας.

Τι θα ήθελες να κάνεις, αν είχες εκείνο τον λιγοστό χρόνο που θα ήθελες;

Να ταξιδέψω.

Όνειρα κάνεις; Πες μου ένα τρελό!

Χωρίς όνειρα δεν υπάρχει ζωή. Το πιο τρελό που σκέφτομαι τώρα αυθόρμητα είναι να βρω χρόνο να ταξιδεύω με την οικογένειά μου από χώρα σε χώρα και από μια ήπειρο σε άλλη.

 

 


Tags: Κωνσταντίνα Ευριπίδου, παρουσιάστρια, TVONE, αποχώρηση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)