CULTURE

Στο T-Square Studio υπάρχουν.. ιστορίες από ξύλο και φως!

Νάκης Αντωνίου


Φτάσαμε στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας χωρίς να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Έχει πλέον ανανεωθεί, με τον κάθε χώρο να κατακλύζεται πλέον από ένα διαφορετικό καλλιτέχνη. Ένας απ’ αυτούς είναι και η visual artist Αφροδίτη Αβρααμίδου. Σπουδασμένη Εικαστικές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και με μάστερ στον Διεπιστημονικό Σχεδιασμό στο πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία. Η ένταξή της στον συγκεκριμένο χώρο ήρθε ως αποτέλεσμα της γενικότερης αναγέννησης της παλιάς πόλης της πρωτεύουσας. Στο μεταξύ, η περιοχή πλέον στεγάζει πολλούς καλλιτέχνες και γίνεται με αργά και σταθερά βήματα το καλλιτεχνικό επίκεντρο της Λευκωσίας. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που την ώθησαν στη δημιουργία του T-Square Studio.

Το workshop
Στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο άνοιξε το T-Square Studio, με το έξυπνο όνομα να προκύπτει από το όνομα «Τίτη» με το οποίο την αποκαλούν οι φίλοι της. Αυτό ήταν το όνειρό της από παιδί, να δημιουργήσει τον δικό της προσωπικό χώρο που θα μπορεί να λειτουργεί σαν δικό της εργαστήριο, αλλά και όπου θα διοργανώνει διάφορα διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά. Μπαίνοντας στο Studio επικρατεί αυτή η διακριτική μυρωδιά του ξύλου που αγαπάς κι εσύ κι εμείς, όλοι. «Το ξύλο είναι ένα υλικό που με εμπνέει. Είναι ένα από τα υλικά που συνήθως προσαρμόζω και στη ζωγραφική αλλά και στα διάφορα designs που δημιουργώ, όπως τα lightboxes και τα κοσμήματα» λέει η ίδια. Όλα τοποθετημένα σε ξύλινα ράφια, όπου κοσμούνται τα δικά της lightboxes που μπαίνουν στην καρδιά σου με την πρώτη ματιά. Είναι, ουσιαστικά, κουτιά με γλόμπο μέσα κι ένα γυαλί μπροστά διακοσμημένο με μια επιφάνεια με υπέροχα, παραμυθένια σχέδια. Με αυτές τις κατασκευές, σκοπός της ήταν να προσαρμοστεί η ζωγραφική και το lighting design και να συνυπάρχουν μαζί. Τα πρώτα σχέδια των φωτιστικών αυτών ήταν σκύλοι και παρόλο που στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα παραμύθια, συνεχίζει να ζωγραφίζει πορτραίτα των αγαπημένων τετράποδων σε αρκετά απ’ αυτά. Τα σχέδια, όμως, πέραν από των έτοιμων που έχει έτοιμα στο workshop, μπορούν να προσαρμόζονται αναλόγως του τι θέλει ο πελάτης. Ουσιαστικά ο καθένας μπορεί να ζητήσει το σχέδιο που θα ήθελε στο lightbox. «Στο T-Square Studio κάποιος μπορεί να βρει lightboxes, φωτιστικές συνθέσεις με παλιά παιχνίδια, έργα τέχνης σε ξύλο, κοσμήματα, μικρά χρηστικά αντικείμενα και vintage παιχνίδια».

To μέλλον
Για αρχή, στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβριου θα βρίσκεται στο Flying Away Arts & Music Festival. Πέραν απ' αυτό όμως, είναι φυσικό επόμενο πως ένας καλλιτέχνης που ανοίγει έναν νέο δημιουργικό χώρο θα έχει σχέδια για εξέλιξή του. Μέσα στα άμεσα πλάνα της εξέλιξης του T-Square Studio είναι να γίνει αυτό που αναφέραμε και πριν, «πολυθεματικά διαδραστικά εργαστήρια που θα απευθύνονται κυρίως σε παιδιά. Σκοπός μου είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνικές με αποτέλεσμα να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν». Εκτός αυτού όμως, οι κατασκευές και τα σχέδια στα lightboxes αυξάνονται κάθε τόσο. Ένα από τα πολλά θετικά της υπόθεσης είναι πως οι νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί δεν το βάζουν κάτω, παρά τις όποιες αντιξοότητες και συνεχίζουν να προσπαθούν γι’ αυτό που αγαπούν.

INFO
Δημονάκτου 2, 1017 Λευκωσία, τηλ. 99490854
Facebook: T-Square-Studio
Instagram: @t.square.studio


Tags: t-square studio, αφροδίτη αβρααμίδου, flying away arts and music festival