ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς το καλοκαίρι ανανεώνει την ερωτική μας ζωή;


Ο βασικότερος ίσως λόγος που το καλοκαίρι ανανεώνει την ερωτική ζωή είναι το γεγονός πως βγάζει τους ανθρώπους από τα τετριμμένα τους προγράμματα, προσφέρει νέες εμπειρίες και δημιουργεί την προσδοκία της περιπέτειας.

-Όλοι έχουν ανάγκη να ξεφεύγουν πότε-πότε από τη ρουτίνα, να βιώνουν την έξαψη και τον ενθουσιασμό του καινούργιου. Και ποιος είπε ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις θα πρέπει να ζουν στην μονοτονία τους; Το καινούργιο μπορεί να έρθει ακόμα και με τον ίδιο άνθρωπο. Μικρές αποδράσεις, αλλαγή σκηνικού, καινούργια εσώρουχα, μια έκπληξη, μια διαφορετική σεξουαλική στάση, μια προκλητική φωτογραφία, ένα «πονηρό» μήνυμα ή μια «υπόσχεση» που θα διεγείρει τη φαντασία, είναι ικανά να δώσουν «καλοκαιρινή» πνοή στους μήνες που ακολουθούν. Συχνά η ανανέωση αφορά καταστάσεις και πράγματα που δεν χρειάζονται μεγάλη χρονική ή οικονομική επένδυση. Επομένως, μην μένετε στη λογική πως η οποιαδήποτε προσπάθεια είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Πολλές φορές τα «μικρά» είναι εκείνα που δίνουν χρώμα και κινητοποιούν μια σειρά μεγάλων αλλαγών.

- Επιπλέον, είναι σημαντικό να διεκδικείτε τους χρόνους σας ως ζευγάρι. Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να αναλωθούμε στην υπόσχεση του «αύριο», ένα αύριο όμως που, μέσα στις ευθύνες και το τρέξιμο της καθημερινότητας, δεν έρχεται ποτέ. Καθιερώστε μια μέρα την εβδομάδα που θα είναι δική σας. Είτε αφορά μια έξοδο, είτε ένα ήρεμο βράδυ στο σπίτι, επενδύστε στην ανάγκη να απολαμβάνετε ο ένας την αμέριστη προσοχή του άλλου, φλερτάρετε, προσπαθήστε να θυμηθείτε γιατί επιλέξατε να είστε μαζί. Αν το καθιερώσετε, σύντομα θα αποτελεί μια δική σας αγαπημένη συνήθεια, που κανείς δεν θα μπορεί να σας στερήσει.

- Μιλήστε για τη σχέση σας, πως νιώθετε ο ένας για τον άλλον, τι σας ικανοποιεί και τι σας προβληματίζει, ποια είναι τα ατομικά σας όνειρα αλλά και οι κοινοί σας στόχοι. Είναι σημαντικό να μπορεί ένα ζευγάρι να «δει» το μέλλον του μέσα σε μια κοινή πορεία ζωής και συνέχειας, να οραματίζεται και να προσδοκά. Είτε πρόκειται για τη δημιουργία ή την επέκταση της οικογένειάς σας, είτε για το επόμενο σας ταξίδι ή ποιο εστιατόριο θέλετε να επισκεφτείτε, ο οραματισμός βοηθά το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά. Η συζήτηση για «εμάς» βοηθά τους συντρόφους να νιώσουν ασφάλεια, ενισχύει τον δεσμό του ζευγαριού, ενώ καλλιεργεί την πεποίθηση πως και δύο επενδύουν στην πορεία και την εξέλιξη της σχέσης. Μάλιστα, εν αναμονή των διακοπών που έρχονται, οι σύντροφοι έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν οργανώνοντας μαζί τις διακοπές που θα τους φέρουν πιο κοντά, σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες που οι συζητήσεις αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά τα παιδιά, τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις.

- Εξίσου χρήσιμο για την ερωτική σχέση, είναι φυσικά να θυμάστε ότι είστε ζευγάρι και όχι φίλοι. Σίγουρα είναι πολύ όμορφο με τον άνθρωπό σας να είστε και φίλοι, να μιλάτε, να γελάτε, να μοιράζεστε προβληματισμούς, στιγμές και μυστικά, να έχετε τους δικούς σας κώδικες που μόνο εσείς καταλαβαίνετε. Χρειάζεται όμως να θυμάστε πως πρωτίστως είστε ερωτικό ζευγάρι. Ο τρόπος που μιλάτε ο ένας στον άλλον, το πως κυκλοφορείτε στην παρουσία του αλλού, πως τον προσεγγίζετε. Είναι σημαντικό να διαφυλάξετε την εικόνα του εραστή και της ερωμένης, που συχνά θυσιάζονται στο βωμό της συνήθειας και του βολέματος ή χάνονται χωρίς να το καταλάβουμε μέσα από την οικειότητα και τα τρυφερά συναισθήματα. Ο/η σύντροφός σας δεν είναι ούτε ο κολλητός σας, ούτε ο αδελφός σας, ούτε το παιδί σας.
Και φυσικά, φροντίστε να θυμάστε τον εαυτό σας. Τα ζευγάρια έρχονται πιο κοντά το καλοκαίρι επειδή έχουν περισσότερο χρόνο και νιώθουν καλύτερα, όχι μόνο ως σύντροφοι αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: λιγότερο άγχος, περισσότερη αυτοφροντίδα, εμπλοκή σε δραστηριότητες που προσφέρουν ευχαρίστηση, πιο συχνή επαφή με φίλους. Κανένας δεν μπορεί να επενδύσει στην υγεία μιας σχέσης όταν ο ίδιος νιώθει εξαντλημένος. Επομένως, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και στις ανάγκες σας, προκειμένου να έχετε την ενέργεια και τη διάθεση να επενδύσετε και στη σχέση.

Μπορεί λοιπόν το καλοκαίρι να μας προδιαθέτει θετικά και προφανώς οι συνθήκες που επικρατούν είναι περισσότερο ιδανικές παρά κοντά στην πραγματική εικόνα της ζωής και της ρουτίνας μας. Ας μην ξεχνάμε πως, σε κάθε εποχή του χρόνου, μέσα στην κάθε ημέρα μας, εμείς οι ίδιοι είμαστε οι βασικοί πρωταγωνιστές των αλλαγών ή της στασιμότητας. Μέσα από τις καθημερινές μας επιλογές δημιουργούμε την εικόνα της ζωής και της σχέσης μας. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε!

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος 
Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com 
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77


Tags: σεξ, σχέσεις, ομορφιά, ζευγάρι, γυναίκα, στάση, σχέση, άντρας, απιστία, άπιστος, άντρας, λόγοι, σύγχρονη σχέση, swinger, αυνανισμός, pansexual, οργασμός, καλοκαίρι, sex toys, αγάπη, ερωτικές ταινίες, πορνό

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)