ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να φοράτε το άρωμά σας το καλοκαίρι

Ιλιάδα Κλάγκου


Αν νιώθετε πως το αγαπημένο σας άρωμα γίνεται... ατμός όταν πιάνουν οι ζέστες, δεν έχετε άδικο! "Η ζέστη και η υγρασία ενισχύουν τον ιδρώτα ο οποίος καταστρέφει το άρωμα" είπε σε συνέντευξή του στη Vogue ο master perfumer, Francis Kurkdjian. 

Αυτό,βέβαια, δε χρειάζεται να σάς πτοεί, μια που υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσετε τα εμπόδια ώστε το άρωμά σας να κρατήσει τη φρεσκάδα του για περισσότερες ώρες αλλά και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. "Είναι προτιμότερο να φοράτε eau de parfum αντί για eau de toilette - ή, πάντως, την πιο συμπυκνωμένη εκδοχή του αρώματός σας" προτείνει ο αρωματοποιός, ο οποίος δηλώνει την προτίμησή του στα αρωματικά έλαια που "μένουν" περισσότερο πάνω στην επιδερμίδα. 

Στη συνέχεια, σημασία έχει και ο χαρακτήρας του αρώματος που επιλέγετε να φορέσετε: "Οι νότες εσπεριδοειδών, αν και είναι οι πιο αναζωογονητικές για το καλοκαίρι, είναι εκείνες που ξεθυμαίνουν πιο γρήγορα από όλες" λέει ο Francis Kurkdjian και συμπληρώνει: "Επιλέξτε αρώματα βασισμένα σε έντονα λουλουδάτα μπουκέτα, amber από την Ασία ή oud από τη Μέση Ανατολή- όσο περισσότερη ζέστη κάνει σε μία χώρα, τόσο πιο δυνατά και βαριά είναι τα αρώματά της". 

O master perfumer, Francis Kurkdjian

Και αφού επιλέξτε το άρωμά σας, ασχοληθείτε με την επιδερμίδα σας. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα δεν "κρατάει" το άρωμα πάνω της, όπως εξηγεί ο αρωματοποιός, για αυτό είναι απαραίτητο (για όλους τους λόγους) να της προσφέρετε εντατική ενυδάτωση, ακόμα και αν η υγρασία είναι έντονη. 

Όσο για τα ιδανικά σημεία να το φορέσετε, "Είναι τα σημεία όπου ψηλαφίζετε το σφιγμό σας, η εσωτερική πλευρά των καρπών, πίσω από τα αυτιά, στη βάση του λαιμού, εκεί όπου η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή". Επιπλέον, για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σας, ψεκάστε το απευθείας πάνω στα ρούχα σας - ο Francis Kurkdjian έχει αδυναμία στα βαμβακερά και λινά "που αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί και την επιδερμίδα να αναπνέει". 

Και βέβαια, μην ξεχνάτε τα μαλλιά σας. Αν το άρωμά σας έχει hair spray εκδοχή, αξίζει να επενδύσετε σε αυτή, μια που η φόρμουλα είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα μαλλιά. Διαφορετικά, σηκώστε το χέρι σας μπροστά και πάνω, ψεκάστε το άρωμά σας και περάστε κάτω από το "νέφος" του ώστε να καθίσει πάνω στα μαλλιά αλλά και τα ρούχα σας.  


Tags: άρωμα, καλοκαίρι, ομορφιά, υγεία, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)