ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Με αυτές τις ασκήσεις θα στρέψετε όλα τα βλέμματα στην πλάτη σας!

Μυρτώ Τριχείλη


Με τα εξώπλατα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας να κάνουν "θραύση" στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις, καιρός να γραμμώσουμε την πλάτη μας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα! Εκτός, όμως, από μια γραμμωμένη πλάτη, είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε έμφαση και στη σωστή στάση του σώματός μας, κάτι που μπορούμε βελτιώσουμε εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας τις παρακάτω ασκήσεις:

  1. Ξεκινήστε σε θέση τραπεζάκι στο στρώμα γυμναστικής σας και στη συνέχεια κάντε μικρά βηματάκια ώστε να πλησιάσουν τα πόδια προς τα χέρια σας, έτσι ώστε τα οπίσθιά σας να είναι στραμμένα προς τα πάνω, παίρνοντας δηλαδή τη θέση του "κάτω σκύλου". Ενεργοποιήστε τους κοιλιακούς σας και ξεκινήστε να σπρώχνετε κάτω με τα χέρια σας (χαμηλώνοντας το κεφάλι προς το πάτωμα) όπως θα κάνατε με ένα κανονικό push-up. Η άσκηση αυτή είναι ιδανική για να αυξήσετε τη δύναμη του πάνω μέρους του σώματός σας και να τονώσετε τους τραπεζοειδείς μυς σας.
  2. Ξαπλώστε μπρούμυτα με τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά και παράλληλα. Τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πάτωμα, με τους αγκώνες προς τα έξω. Πιέστε τα χέρια σας στο πάτωμα και σηκώστε αργά το κεφάλι, τους ώμους και το πάνω μέρος του σώματός σας. Μείνετε στη θέση αυτή, με το στήθος σας σφιχτό και αργά τεντώστε σαν τόξο το πάνω μέρος της πλάτης σας, χωρίς να ξεχνάτε να έχετε πάντα τους μυς της κοιλιάς σας. Μείνετε για μερικές αναπνοές στην θέση αυτή και επιστρέψτε στο πάτωμα. Αυτή είναι μια τέλεια άσκηση για πλάτη αλλά και κοιλιά!
  3. Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και γυμνάστε την πλάτη σας αλλά και τα πόδια σας με σύμμαχο δύο βαράκια. Σταθείτε με τα πέλματα ενωμένα, κρατώντας ένα βαράκι στο κάθε χέρι, με τα χέρια σας στο ύψος των πλευρών. Ανασηκώστε τα χέρια λυγισμένα στο ύψος των ώμων με τις παλάμες να κοιτάζουν κάτω και μεταφέρετε το βάρος του σώματός σας στο δεξί πόδι για να ξεκινήσεις. Κάντε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι και χαμηλώστε, λυγίζοντας τα πόδια σας σε ορθή γωνία, τεντώνοντας παράλληλα τα χέρια μπροστά στο ύψος των ώμων. Επίστρεψε στην αρχική θέση και επαναλάβετε 10-15 φορές

Tags: γυμναστική, ασκήσεις, γυναίκα, σώμα, δύναμη, μύες, τόνωση, πλάτη, καλοκαίρι

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)