ΟΜΟΡΦΙΑ

DIY Μάσκα με καφέ για πρησμένα μάτια

Ιλιάδα Κλάγκου


Με δύο μόνο υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας, αυτή η εύκολη φυσική μάσκα μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια εκείνα τα πρωινά που ξυπνάτε κουρασμένη και αυτό φαίνεται στα μάτια σας. 

Πρωταγωνιστής της, ο καφές, καθώς είναι γνωστό ότι η καφείνη που περιέχει, όταν εφαρμόζεται τοπικά, συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αποσυμφορεί τα πρησμένα μάτια- δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών βασίζουν τα πιο δραστικά προϊόντα τους κατά του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων πάνω στην καφείνη. 

Στη μάσκα που θα σας δείξουμε, ο καφές συνδυάζεται με ασπράδι αυγού, το οποίο προσφέρει πολύτιμες βιταμίνες και πρωτείνες που τονώνουν και συσφίγγουν την ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια. 

 
(Photo via Pinterest)

Θα χρειαστείτε:
-1 ασπράδι αυγού
-2 κουτ. του γλυκού φρεσκοαλεσμένο καφέ

Πώς θα την φτιάξετε
Σε ένα μικρό μπωλ, ρίξτε το ασπράδι αυγού με τον καφέ. Χτυπήστε τα καλά με ένα πηρούνι για 1 λεπτό, μέχρι να
φουσκώσει το αυγό. Με τα χέρια σας, ή ένα καθαρό πινέλο, απλώστε τη μάσκα κάτω από τα μάτια ή και σε όλο το πρόσωπο, αν θέλετε (αποφύγετε όμως το πάνω βλέφαρο). Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Καθώς στεγνώνει θα νιώθετε να "τραβάει" ευχάριστα την επιδερμίδα σας, πράγμα που οφείλεται στο ασπράδι αυγού. Με μια μαλακιά, βρεγμένη πετσέτα, καθαρίστε απαλά τη μάσκα και θα δείτε πόσο αισθητά βελτιωμένη αφήνει την εικόνα κάτω από τα μάτια σας, πιο τονωμένη και πιο φωτεινή. 

Τόσο εύκολα, μέχρι να πιείτε τον πρωινό καφέ σας, αυτή η μάσκα θα σάς βοηθήσει να δείτε τον κόσμο... με άλλα μάτια! 


Tags: μάτια , μάσκα πρήξιμο, βλέμμα, diy, ομορφιά, γυναίκα, πρωινό, beauty , σακούλες

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)