ΟΜΟΡΦΙΑ

Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ όπως ο makeup artist της Kim

Ιλιάδα Κλάγκου


Για τις περισσότερες beauty addicts τα πινέλα μακιγιάζ είναι η προέκταση του χεριού μας: ψάχνουμε και επενδύουμε στην καλύτερη - και πιο προσιτή για το budget μας- ποιότητα, παρακολουθούμε tutorials και δοκιμάζουμε διαφορετικούς τύπους και σχήματα, γνωρίζουμε τα πάντα για τις πιο hot τεχνικές ανά πάσα στιγμή. Όμως, πόσες από εμάς αφιερώνουμε χρόνο μία φορά την εβδομάδα για να καθαρίσουμε τα πινέλα μας, όπως προτείνουν οι ειδικοί; 

Αν δεν θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τα πινέλα σας, δεν είστε η μόνη. Όπως δείχνουν οι έρευνες, η πλειοψηφία των γυναικών που χρησιμοποιούν πινέλα μακιγιάζ είναι ιδιαίτερα αμελείς στον καθαρισμό τους. Κι όμως, αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε, πρώτα από όλα για την υγεία της επιδερμίδας σας (στις τρίχες τους τα μικρόβια κάνουν πάρτυ) αλλά και για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή απόδοση στο μακιγιάζ σας! 

Τι χρειάζεστε για τον καθαρισμό τους; Χλιαρό νερό και ένα απαλό σαπούνι (ή baby shampoo) είναι αρκετά για να κάνουν τη δουλειά - όμως οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει ειδικά προϊόντα που κάνουν πιο γρήγορη και σίγουρα αποτελεσματική τη διαδικασία,  συνδυάζουν τους ιδανικούς καθαριστικούς παράγοντες με συστατικά που έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες ενώ προστατεύουν την ποιότητα και τη ζωή της τρίχας. 

Πώς θα καθαρίσετε τα πινέλα σας:

1. Κρατώντας το πινέλο προς τα κάτω, βρέξτε τις τρίχες με χλιαρό νερό.

2. Πάρτε μια μικρή ποσότητα ουδέτερου σαπουνιού ή ειδικού καθαριστικού στην παλάμη σας.

3. ''Βουτήξτε" τις τρίχες στο σαπούνι ή το προϊόν και κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις.

4. Όταν σιγουρευτείτε πως έχουν καθαρίσει εντελώς, ξεβγάλτε τις με χλιαρό νερό. Προσοχή: οι τρίχες θα πρέπει να "βλέπουν" προς τα κάτω στο ξέβγαλμα ώστε να μη βραχεί το πάνω μέρος του πινέλου και χαλάσει.

5. Σκουπίστε ταμποναριστά τις τρίχες με μια καθαρή πετσέτα.

6. Φέρτε τις στο αρχικό τους σχήμα με τα δάχτυλά σας.

7. Αφήστε τις να στεγνώσουν φυσικά τοποθετώντας το πινέλο στην άκρη μιας επιφάνειας έτσι ώστε οι τρίχες να προεξέχουν, να μην ακουμπούν δηλαδή πάνω στην πετσέτα γιατί υπάρχει περίπτωση να μείνουν νωπές και να μουχλιάσουν. 

Τα ειδικά προϊόντα
Όπως είπαμε, μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό και ένα απαλό σαπούνι ή baby shampoo σε αναλογία 4 προς 1. Ο makeup artist της Kim Kardashian, Mario Dedivanovic, συνδυάζει baby shampoo με αιθέριο έλαιο tea tree, όπως έδειξε στο Snapchat, και αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα, μια που το tea tree είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες! 


Tags: beauty, μακιγιάζ, πινέλα, τιπς, tips, kim kardashian

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)