ΟΜΟΡΦΙΑ

Summer Time: Πείτε αντίο στις σκασμένες φτέρνες με αυτές τις DIY συνταγές!


Τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της συνήθειας να περπατάμε ξυπόλυτες και φορώντας καθημερινά σαγιονάρες και σανδάλια, οι φτέρνες μας αφυδατώνονται και "σκάνε". Αν και κατά βάση το πρόβλημα δεν είναι ιατρικό, αλλά καθαρά αισθητικό, μπορεί να μετατραπεί σε μια αρκετά επίπονη κατάσταση, ειδικά όταν το δέρμα αρχίσει να ξεφλουδίζει ή να δημιουργεί κάλους. Πως θα απαλλαγούμε; Αυτές οι σπιτικές συνταγές θα βοηθήσουν:

  • DIY συνταγή με λεμόνι

Τα λεμόνια, έχουν όξινη ιδιότητα, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σκληρό και τραχύ δέρμα, που δημιουργεί τις ρωγμές. Βάζουμε τα πόδια μας σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού. Τρίβουμε καλά τις σκασμένες φτέρνες μας με μια ελαφρόπετρα. Τέλος πλένουμε καλά τα πόδια μας και τα σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Σημ: Καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό, γιατί μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

  • Αντιμετωπίζουμε τις σκασμένες φτέρνες με βαζελίνη

Χρησιμοποιούμε βαζελίνη σε ξηρό και τραχύ δέρμα, για να είναι απαλά και καλά ενυδατωμένα τα πόδια μας. Βάζουμε τα πόδια μας μέσα σε ζεστό νερό και αφαιρούμε το σκληρό δέρμα γύρω από τις φτέρνες (αφού μαλακώσει το δέρμα). Στη συνέχεια εφαρμόζουμε βαζελίνη σε όλο το σημείο. Μπορούμε, επίσης, να ανακατέψετε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού με βαζελίνη και στη συνέχεια να το απλώσουμε στις φτέρνες μας. Στη συνέχεια φοράμε κάλτσες, έτσι ώστε να απορροφηθεί η βαζελίνη από το δέρμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάζουμε αυτή τη διαδικασία πριν πάμε για ύπνο.


Tags: ομορφιά, υγεία, πόδια, συνταγές, συμβουλές, καλοκαίρι, σπίτι, φυσικά, υλικά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)