ΥΓΕΙΑ

Σπίτι: Καταπολεμήστε το ζεστό καλοκαίρι χωρίς τη χρήση air contition


Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και η οικονομική μας κατάσταση μπορεί να μη μας επιτρέπει ούτε να αγοράσουμε air condition, ούτε να πληρώσουμε έναν υπέρογκο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Για αυτό λέμε αντίο στην αποπνικτική ζέστη με μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές και tips για το σπίτι:

  • Φροντίζουμε να έχουμε κλειστά τα παντζούρια στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να απενεργοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές και τα φώτα, ώστε να μην παράγεται ζέστη. Παράλληλα, προτιμάμε να μη μαγειρεύουμε σε φούρνο τις πολύ ζεστές μέρες, ώστε να μην ζεσταίνεται το σπίτι και να πλένουμε τα πιάτα με όσο δροσερότερο νερό γίνεται.
  • Τα σωστά επίπεδα υγρασίας στον χώρο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να μην αισθανόμαστε ασφυκτικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Τοποθετούμε, λοιπόν, κοντά στις μπαλκονόπορτες βάζα με νερό. Το νερό λόγω της ζέστης θα εξατμίζεται και θα κρατάει σε επιθυμητά επίπεδα την υγρασία. Μέσα στο νερό τοποθετήστε κλαδιά μπαμπού ώστε το αποτέλεσμα να είναι αποδεκτό και διακοσμητικά.
  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε θερμοανακλαστικές μεμβράνες στα τζάμια μας για θερμομόνωση και ηλιοπροστασία. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος και οικονομικός να κρατήσουμε μακριά την ζέστη από το σπίτι μας. Αυτές οι μεμβράνες κόβουν την ηλιακή ακτινοβολία πάνω από 80%, ενώ επίσης προστατεύουν εμάς και τα έπιπλα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Αν έχουμε τη δυνατότητα και τον απαραίτητο χώρο στον κήπο ή την αυλή μας, μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα από την πλευρά που "χτυπάει" περισσότερο ο ήλιος. Η επιπλέον σκιά που θα προσθέσουν τα δέντρα θα προστατέψει το σπίτι Μας από τις ακτίνες του ήλιου.
  • Τέλος, το ζήτημα των σεντονιών είναι σοβαρό για να είμαστε δροσεροί τα βράδια. Τα ανοιχτόχρωμα σεντόνια φτιαγμένα από φυσικά υφάσματα επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα. Για αυτό προτιμάμε λινά και βαμβακερά σεντόνια.

Tags: καλοκαίρι, ζέστη, αέρας, σπίτι, συμβουλές, home, tips, fresh, air, health, woman

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)