ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Aντωνία Μιχαηλίδη: Η Κύπρια που βραβεύτηκε απο τη βασίλισσα Ελισάβετ


του Νικόλα Φωτίου

Το κατώφλι του Buckingham Palace πέρασε την Τρίτη 26 Ιουνίου η 21χρονη, Αντωνία Μιχαηλίδη, προκειμένου να βραβευτεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την κοινωνική της προσφορά. Κάθε χρόνο, η μακροβιότερη μονάρχης του πλανήτη τιμάει με το Βραβείο Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας (Queen’sYoung Leaders Award) νέους από χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας ως ένδειξη αναγνώρισης για την κοινωνική τους προσφορά.

Το βραβείο απονέμεται σε νεαρά άτομα από χώρες της Κοινοπολιτείας που προσπαθούν να φέρουν την αλλαγή για να βελτιώσουν την κοινωνία στην οποία ζουν. Φέτος είναι η 4η και τελευταία χρονιά του προγράμματος και η ομάδα των κριτών έλαβε περισσότερες από 4,000 αιτήσεις. Η νεαρή Κύπρια έλαβε το περί ου ο λόγος βραβείο για το Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας που έχει ιδρύσει με την ομάδα της. «Έχουμε αφοσιωθεί στη βελτίωση της ζωής των προσφύγων στην Κύπρο. Αυτό το βραβείο δίνεται και για τη συνεισφορά μου στον οργανισμό «Μια Γυναίκα τη Φορά», όπου βοηθάμε κακοποιημένες γυναίκες που δεν μπορούν χρηματικά να έχουν νομική στήριξη.

Τις βοηθάμε να αντιπροσωπεύσουν τον εαυτό τους στο δικαστήριο για να εξασφαλίσουν εντάλματα προστασίας», μάς ανέφερε για τη δράση της και τον λόγο της βράβευσής της. Αξίζει να αναφερθεί ότι τη βασίλισσα συνόδεψε το νέο πριγκιπικό ζεύγος, πρίγκιπας Harryκαι MeghanMarkle, ενώ στην ίδια αίθουσα βρισκόταν και το πρώην αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, DavidBeckham, με σκοπό να στηρίξει με την παρουσία του την εκδήλωση. Η Αντωνία είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, σε μία μοναδική εμπειρία που, ομολογουμένως, μένει αξέχαστη μια ζωή.

Είχες την ευκαιρία να τιμηθείς από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αλήθεια, πώς είναι να ζεις από κοντά μια τέτοια εμπειρία;
Είναι πραγματικά απίστευτη εμπειρία, κάτι που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή! Αυτό το βραβείο είναι μια εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για εμένα και τους άλλους 59 νικητές! Πλέον ο κόσμος περιμένει τρομερά επιτεύγματα από εμάς.

Είχες άγχος κατά τη διάρκεια της βράβευσης;
Είχα αρκετό άγχος! Φυσικά, οι υπάλληλοι του Παλατιού ήταν πολύ βοηθητικοί και μάς εξήγησαν τη διαδικασία επανειλημμένα. Είναι μια πολύ αγχώδης εμπειρία γιατίεκτός από τη βασίλισσα είχαμε πολλούς άλλους σημαντικούς ανθρώπους που έβλεπαν την κάθε μας κίνηση. Ξέραμε πως βιντεοσκοπούνταν τα πάντα!

Τι σού είπε η βασίλισσα κατά τη διάρκεια της απονομής;
Ρώτησε με τι ασχολούμαι, τι έκανα για να πάρω το βραβείο μου, ενώ στη συνέχεια μού είπε πως είναι χαρούμενη που το δίνει και πως περιμένει μεγάλα επιτεύγματα από όλους μας.

Τι ήταν αυτό που σού έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;
Αυτό που μού έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η καλοσύνη και η απλότητα που είχαν πολλά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Πραγματικά ένιωσα σαν καλεσμένη στο σπίτι τους, απλώς το σπίτι τους ήταν το Buckingham Palace.

Κατάφερες να συζητήσεις μαζί με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα Harry και τη σύζυγό του, MeghanMarkle;
Ναι, είχα την ευκαιρία μετά την τελετή να μιλήσω μαζί τους προσωπικά. Ο πρίγκιπας Harry και ο αδερφός του δημιούργησαν αυτό το Πρόγραμμα και ο ίδιος και η σύζυγός του ήθελαν να ακούσουν τα σχόλιά μας για την εμπειρία.

Πώς είναι το νέο πριγκιπικό ζεύγος από κοντά; Φιλικοί και ευχάριστοι όπως δείχνουν;
Ακριβώς όπως δείχνουν! Απίστευτα φιλικοί, ευγενικοί και έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για το έργο μου. Δυστυχώς το Queen'sYoung Leaders Program τελειώνει φέτος. Αλλά συζητήσαμε μαζί τους για τα μελλοντικά μας σχέδια και για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Κοινοπολιτεία.

Στην αίθουσα βρισκόταν και ο θρύλος του ποδοσφαίρου, DavidBeckham. Ήταν ένα συν προκειμένου η εμπειρία να γίνει ακόμη πιο αξέχαστη;
Οι οργανωτές μάς είχαν ενημερώσει πως άλλα δημόσια πρόσωπα θα βρίσκονταν στην τελετή βράβευσης αλλά δεν μάς είπαν τα ονόματά τους. Όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκεμέσα ο David Beckham, μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό. Είναι ένα τεράστιο συν για αυτή την εμπειρία. Όταν παίρναμε τις θέσεις μας πριν την τελετή, ο κ. Beckham είχε σταθεί και χειροκροτούσε για εμάς.

Πώς είναι το αίσθημα να βρίσκεσαι σε μία αίθουσα με τόσο σημαντικά πρόσωπα που αποτελούνται από γαλαζοαίματους και διεθνείς σταρ;
Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα άτομα είναι άνθρωποι όπως όλοι μας. Φυσικάείναι πολύσημαντικά πρόσωπα. Όμως, γνωρίζοντάς τους από κοντά και συζητώντας μαζίτους, είδα το πόσο συνηθισμένοι ήταν. Άνθρωποι με χιούμορ και προσωπικότητα που συχνά δεν φαίνεται στην τηλεόραση.

ΠΗΓΗ: BEAUTIFUL PEOPLE 


Tags: Αντωνία Μιχαηλίδη, παλάτι, βασίλισσα Ελισάβετ, βράβευση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)