ΥΓΕΙΑ

Πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών με φυσικό τρόπο


Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι υποφέρουμε από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών, αλλά δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε χημικά εντομοαπωθητικά που είναι βλαβερά για την υγεία μας. Για αυτό το λόγο ψάξαμε και βρήκαμε μια σειρά από συστατικά που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την παρουσία τους, με φυσικό τρόπο:

1.Το δενδρολίβανο είναι μόνο χρήσιμο στις γαρνιτούρες και τις συνταγές μαγειρικής. Μπορεί εμείς να απολαμβάνουμε τη μυρωδιά τους, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα κουνούπια! Πρόκειται για ένα ιδανικό φυτό για το καλοκαίρι, αφού δεν χρειάζεται πολύ νερό και αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.

2.Το αρωματικό έλαιο που συνιστάται για το υπνοδωμάτιο είναι η λεβάντα, επειδή έχει ευχάριστη μυρωδιά και δυνατή εντομοαπωθητική δράση. Μπορούμε να ρίξουμε 10 σταγόνες στον αρωματικό λύχνο και να το αφήσουμε να αρωματίσει τον χώρο ή να προμηθευτούμε λαδάκι λεβάντας για πολλαπλές χρήσεις.

3.Καθόλου τυχαία, μια γλάστρα με βασιλικό πάντα κοσμούσε τα παράθυρα και τις αυλές των σπιτιών. Ο μυρωδάτος βασιλικός έχει την ιδιότητα να απωθεί τόσο τα κουνούπια όσο και τις μύγες. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να ενισχύσουμε την αντικουνουπική "άμυνα" του σπιτιού μας, μπορούμε να τον βάλουμε στο μπαλκόνι μας, καθώς χρειάζεται αρκετό νερό και πρέπει να τον βλέπει ο ήλιος έξι με οκτώ ώρες την ημέρα.

  • Τip: Ένας έξυπνος τρόπος να αποφύγουμε τα κουνούπια είναι να φροντίζουμε ώστε στην αυλή ή στη βεράντα να μην υπάρχουν εστίες με νερό που λιμνάζει. Ανανεώνουμε καθημερινά το νερό στα βάζα μας και αδειάζουμε τα πιατάκια από τις γλάστρες στο μπαλκόνι. Με τις εστίες στάσιμου νερού να αποτελούν εν δυνάμει χώρο αναπαραγωγής κουνουπιών, καλό θα ήταν να ποτίζουμε τις πρωινές ώρες.

Tags: υγεία, δέρμα, πρόσωπο, κουνούπια, έντομα, skin, care, body, face, natural, products

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)