ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Trend Alert: Εσύ θα δοκίμαζες αυτόν τον καφέ;

Κατρίνα Πίτρακκου


Μετά τον avolatte ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε και τον broccolatte. Ναι, πολύ καλά καταλάβατε. Μετά το food trend που έγινε viral και ήθελε τον καφέ να σερβίρετε σε ένα καθαρισμένο avocado, μια άλλη τάση έρχεται να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν καφέ από… μπρόκολο σε σκόνη. Την ιδέα είχε η Hort Innovation και ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, σε μία προσπάθεια να βάλουν περισσότερο τα λαχανικά στη διατροφή των καταναλωτών.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μέρι Ανι Ογκαστιν, η αξιοποίηση των λαχανικών σε σκόνη μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, ενώ συνιστά κερδοφόρο «άνοιγμα» για τους παραγωγούς.

Ο συγκεκριμένος καφές αποτελείται μόνο από σκόνη του λαχανικού. Μάλιστα, δύο κουταλιές σκόνης, περιέχουν μια ολόκληρη μερίδα του λαχανικού.

Ήδη ο broccolatte σερβίρεται από το Commonfolk Cafe, έχει απαλό πράσινο χρώμα και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση μπρόκολου.

Παρ΄όλο που σίγουρα δεν συγκρίνεται με την απευθείας κατανάλωση του λαχανικού, δεν είναι απίθανο ο συγκεκριμένος συνδυασμός να βάλει το μπρόκολο στη ζωή των ανθρώπων που δε θα το δοκίμαζαν υπό άλλες συνθήκες. Και έτσι, ανεξαρτήτως τάσεων, έχει μια καλή αποστολή στον κόσμο.

Το ερώτημα τώρα είναι... Εσείς θα τον δοκιμάζατε;

 

 


Tags: καφές, τάση, food trend, διατροφή, διατροφολόγος, υγεία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)