ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νέδη Αντωνιάδη «Με ξεκουράζει το μαγείρεμα»


Η Νέδη Αντωνιάδη βρίσκει λίγο χρόνο ανάμεσα στα γυρίσματα, τις πρόβες και το ρόλο της ως μαμά και μας φιλοξενεί στο διαμέρισμά της όπου η ζωή και η τέχνη δείχνουν να ταυτίζονται!

Της Κατρίνας Πίτρακκου

Γιατί επιλέξατε τον Άγιο Δομέτιο;
Να πω την αλήθεια, όταν ψάχναμε για σπίτι δεν είχαμε στο μυαλό μας κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Είμαστε, όμως, τυχεροί που βρήκαμε το σπίτι μας σε μια περιοχή στο κέντρο της Λευκωσίας, που έχει ακόμα πράσινο.
Ποιος ανέλαβε τη διακόσμηση του σπιτιού; Ποιος ήταν ο δικός σου ρόλος;
Η διακόσμηση είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση! Όλοι, ακόμη και τα παιδιά, λέμε την άποψή μας και συμφωνούμε στο τι θα μπει στο σπίτι. Νομίζω ότι ο δικός μου ρόλος επικεντρώνεται περισσότερο στο να βάζω την απαραίτητη τάξη τα πράγματα για να μην καταλήξει όλο αυτό σε χάος.
Πώς θα περιέγραφες το στυλ του σπιτιού σου;
Ένα οργανωμένο χάος θα έλεγα! Πιστεύω ότι η αισθητική του αντανακλά το στυλ της οικογένειας που τον δημιούργησε και τον τρόπο που τον διαμορφώνει καθημερινά ζώντας μέσα σε αυτόν. Το σίγουρο είναι ότι είναι ένας χώρος που μας χαλαρώνει, γεμάτος από αντικείμενα που μας εκφράζουν.


Τι σημαίνει για σένα το σπίτι σου;
Ο χώρος όπου μαζευόμαστε ως οικογένεια και φιλοξενούμε πολλούς φίλους μας. Είμαστε όλοι τόσο πνιγμένοι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, που το σπίτι μας μεταμορφώνεται σε καταφύγιο.
Τι σε ξεκουράζει στο σπίτι σου;
Να μαγειρεύω.
Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες;
Γενικά, μ’ αρέσουν οι αλλαγές, πρέπει ο χώρος να εξελίσσεται και να αλλάζει ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η ζωή και η αισθητική μας. Προς το παρόν, είμαστε σ’ ένα πολύ καλό σημείο.

Ποιο σημείο σε αντιπροσωπεύει περισσότερο;
Θα έλεγα η βιβλιοθήκη, αφού εκεί βρίσκεται όλη μας η ζωή σε αντικείμενα, βιβλία, φωτογραφίες…
Ποια είναι η πιο ακριβή αγορά που έκανες για το σπίτι σου;
Μάλλον κάποιο έργο τέχνης.

Τα αγαπημένα της Νέδης...

Αγαπημένος προορισμός Τον τελευταίο καιρό πεθυμώ πολύ την Αμερική, που λόγω συγκυριών έχω πολύ καιρό να πάω και μου λείπει πολύ. Έχω, όμως, και την ανάγκη να βρεθώ σε κάποιο εξωτικό νησί, όταν βρω χρόνο.
Shopping spots Γενικά προτιμώ το internet shopping, λόγω περιορισμένου χρόνου.
Διακόσμηση Κυρίως από παιχνίδια των παιδιών (Γέλια). Γενικά ό,τι μου κάνει κλικ, ένα έργο τέχνης για παράδειγμα ή ακόμα και κάτι που έφτιαξαν τα παιδιά.
Top 5 ταινίες Waiting for Guffman, Annie Hall, Goodfellas, Breakfast at Tiffany’s και Superman.
Αγαπημένο βιβλίο The Giving Tree, που μου έχει μείνει από την παιδική μου ηλικία. Στο κομοδίνο μου έχω πολλά guidebooks και μαγειρικές, ενώ για διασκέδαση πρόσφατα διάβασα το Wishful Drinking και το The Millennium Trilogy του Stieg Larsson.
Τηλεόραση Αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστώ στη σειρά Ελένη η Πόρνη που προβάλλεται στον ANT1.
Θέατρο Έχω ξεκινήσει παραστάσεις με την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble και την Paravan Production για το έργο Νέα Τάξη Πραγμάτων, μια site specific παράσταση τεσσάρων μονόπρακτων του Harold Pinter.


Tags: Νέδη Αντωνιάδη, Home, Σπίτι

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)