ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έλλη Κοκκίνου: ''Με ενοχλεί όταν ξεπερνούν κάποιοι τα όρια''

Κατρίνα Πίτρακκου


Η Έλλη Κοκκίνου μάς μιλά για την καριέρα και τη ζωή με τον δεκάχρονο γιο της, τη συγκατοίκηση με τη μαμά της, την αλλαγή στην νυχτερινή Αθήνα, την τάση των μιούζικαλ και, φυσικά, τη μόδα και τα μυστικά ομορφιάς της.

συνέντευξη στην Κατρίνα Πίτρακκου
Φωτογραφίες Πάνος Γιαννακόπουλος
Styling Μαρία Τρουμπούκη
Μακιγιάζ/Μαλλιά Ρούλα Σταματοπούλου

Έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν με Κύπριους σχεδιαστές; Υπάρχουν κάποιοι από αυτούς που ξεχωρίζεις;

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής ο μόνος Κύπριος σχεδιαστής με τον οποίο έχω συνεργαστεί για κάποια εμφάνισή μου είναι ο Στέλιος Κουδουνάρης, τον οποίο θαυμάζω πολύ ως σχεδιαστή και συμπαθώ ακόμα πιο πολύ ως άνθρωπο.

Ποια η δική σου σχέση με τη μόδα όλα αυτά τα χρόνια; Είσαι από τις γυναίκες που θα ενημερωθείς και θα ακολουθήσεις τις τάσεις ή έχεις το δικό σου στυλ το οποίο ακολουθείς πιστά;

Ενημερώνομαι και την ακολουθώ τόσο όσο μού ταιριάζει και μπορώ να αισθανθώ άνετα. Όποια τάση μού ταιριάζει ή κάποια στοιχεία της, αυτά υιοθετώ.

Η Έλλη στη σκηνή στυλιστικά έχει κάποια σχέση με την Έλλη στην καθημερινότητά της; 

Η καθημερινότητα μου στυλιστικά είναι πάρα πολύ άνετη, απλή και ανάλογα με τι όρεξη θα ξυπνήσω αλλά και βάσει των καθημερινών υποχρεώσεών μου.

Είσαι η γυναίκα που θα ντυθεί στην τρίχα από το πρωί ή προτιμάς τη φόρμα και το άνετο στυλ;

Προτεραιότητά μου είναι να είμαι άνετη και περιποιημένη.

Μετά από τόσα χρόνια καριέρας, κάνοντας μια ανασκόπηση, υπάρχει κάτι για το οποίο έχεις μετανιώσει ή κάτι το οποίο ονειρεύεσαι και ακόμη δεν έχεις κατακτήσει;

Αλίμονο αν σταματούσα να κάνω όνειρα και να βάζω νέους στόχους. Θα ήταν πολύ βαρετή η ζωή του ανθρώπου χωρίς να βάζει νέους στόχους στη ζωή του. Απλώς δεν μού αρέσει να μοιράζομαι τα όνειρά μου μέχρι να τα υλοποιήσω.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλούς τραγουδιστές πρώτης γραμμής να κάνουν στροφή σε πιο μικρούς χώρους και εσύ είσαι μια από αυτούς. Πιστεύεις ότι οι Έλληνες αναζητούν πλέον και άλλους τρόπους διασκέδασης;

Ήμουν η πρώτη που άλλαξε πορεία και πήγα σε πιο μικρούς χώρους ζητώντας να κάνω κάτι νέο και διαφορετικό. Η πρώτη αυτή προσπάθεια έγινε στο Cabaret στο Κολωνάκι και η αλήθεια είναι ότι από τότε δεν αλλάζω αυτό το μοτίβο. Τουλάχιστον, όχι προς το παρόν. Ο κόσμος πραγματικά αγκάλιασε και αγάπησε από την πρώτη βραδιά αυτόν τον τρόπο διασκέδασης και επαφής μας. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έρθει πολύ κοντά και επικρατεί μια αμεσότητα με τον κόσμο που έρχεται.

Πέρσι σε είδαμε και σε τηλεοπτικό σόου και συγκέντρωσες πολύ καλές κριτικές. Σκέφτεσαι να κυνηγήσεις κάτι στην τηλεόραση; Είσαι ανοιχτή σε προτάσεις;

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ η τηλεόραση και ναι, είμαι ανοιχτή σε νέες προτάσεις, αρκεί να μπορώ να τις υποστηρίξω και να περνάω καλά. Είναι πολύ βασική προϋπόθεση μετά από όλα αυτά τα χρόνια για εμένα, να περνάω καλά σε ό,τι κάνω.

Πολλοί καλλιτέχνες άρχισαν να μπαίνουν και στο μιούζικαλ και κατ’ επέκταση στον κόσμο του θεάτρου. Εσύ θα δοκίμαζες κάτι τέτοιο;

Αν πίστευα ότι θα ήμουν καλή, ότι θα είχα χρόνο για κάποια μαθήματα και για τις πρόβες και ότι θα μπορούσα να το υποστηρίξω, ναι, θα το δοκίμαζα. Είμαι ανήσυχο πνεύμα…

Ο έρωτας τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή σου; Πώς σε βρίσκουμε αυτό το διάστημα, ερωτευμένη; 

Ο έρωτας σε όλους τους ανθρώπους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ακριβώς το ίδιο, λοιπόν, συμβαίνει και σε μένα όταν βιώνω μια τέτοια κατάσταση. Δεν είμαι ερωτευμένη, αλλά και να ήμουν δεν θα το ομολογούσα.

Πώς αισθάνεσαι όταν τα δημοσιεύματα ασχολούνται με την προσωπική σου ζωή; Μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι που συνηθίζεται; 

Με τα χρόνια το έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί. Αυτό που με ενοχλεί όταν ξεπερνούν κάποιοι τα όρια και όταν γράφονται άρθρα χωρίς καμία δόση αλήθειας.

Υπάρχει κάτι που έχει γραφτεί και σε έχει στενοχωρήσει πολύ;

Φυσικά και έχει γραφτεί όπως για όλους. Γιατί να ξεφύγω εγώ;

Ο γιος σου τώρα είναι εννέα χρόνων. Είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις την εφηβεία;

Για την ακρίβεια μόλις έκλεισε τα δέκα. Κανένας γονιός δεν είναι έτοιμος για την εφηβεία γιατί κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν υπάρχει εγχειρίδιο για το πώς να αντιμετωπίζουμε καλά τα πάντα όσον αφορά τα παιδιά μας. Επειδή εγώ ήμουν ένα παιδί που πέρασε την εφηβεία πάρα πολύ ήρεμα, μού είναι λίγο άγνωστη η ψυχοσύνθεση της εφηβείας. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλά βιβλία πλέον, τα οποία εμείς οι γονείς μπορούμε να συμβουλευτούμε.

Σε έφερε ποτέ σε δύσκολη θέση με κάποια ερώτησή του για την προσωπική σου ζωή;

Ευτυχώς, όχι μέχρι στιγμής. (γέλια)

Τι φοβάσαι ως σύγχρονη μαμά; Πώς θα αισθανθείς όταν σού φέρει σπίτι το πρώτο του κορίτσι σε κάποια χρόνια; 

Έχουμε ακόμα χρόνια για κάτι τέτοιο. Πάντως, είμαι από τις μαμάδες που προτιμούν το παιδί να το έχουν κοντά τους, για να γνωρίζω τι γίνεται.

Εσύ ως κόρη μένεις ακόμα με τη μαμά σου. Είναι εύκολη αυτή η συγκατοίκηση; 

Καμία συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη. Ούτε με έναν φίλο σου, ούτε με τον σύντροφό σου αλλά ούτε με τον άντρα σου. Τουλάχιστον, η μητέρα σου σίγουρα θα υποχωρήσει σε κάποια πράγματα και καταστάσεις όταν βλέπει ότι χρειάζεται. Με τα θετικά και τα αρνητικά.

Σκέφτηκες ποτέ να «κόψεις» τον ομφάλιο λώρο;

Δεν υπάρχει ομφάλιος λώρος. Ο λόγος που ζω με τη μητέρα μου είναι γιατί όταν δουλεύω πολύ και στις περιόδους που πρέπει να απουσιάσω για περιοδεία για κάποιο διάστημα, προτιμώ το παιδί να είναι με τη μητέρα μου, παρά με κάποια κοπέλα. Εγώ δεν είχα την τύχη να γνωρίσω γιαγιάδες και παππούδες. Ο Αλέξανδρος είναι πολύ τυχερός που ζει με τη γιαγιά του και δη με τη συγκεκριμένη γιαγιά, με την οποία παίζουν μπάλα μέσα στο σπίτι αλλά και πολλά άλλα. Δεν είναι μια συνηθισμένη γιαγιά. Είναι μια σούπερ γιαγιά που όλα τα παιδιά θα την ήθελαν για γιαγιά τους και όλες οι κόρες για μαμά τους.

Είστε από τις ελάχιστες περιπτώσεις μαζί με τον πρώην σύζυγό σου που έχετε «προφυλάξει» το παιδί σας όχι μόνο από τα περιοδικά αλλά και από τα social media. Τι φοβάσαι σ’ αυτό;

Καθήκον μας είναι να τον προφυλάξουμε. Είναι ένα ανήλικο παιδί το οποίο δεν έχει κανένα λόγο να εκτίθεται στα ΜΜΕ. Ποιος ο λόγος να κυκλοφορεί έξω και να τον γνωρίζουν ως το παιδί της τάδε; Είναι ο Αλέξανδρος. Έχει δική του προσωπικότητα και όνομα και είναι κρίμα να τον γνωρίζουν λόγω της μαμάς του. Επίσης, τον ρώτησε κανείς αν θέλει; Έχει δικαίωμα στην ανωνυμία του.

Εσύ φιλτράρεις αυτά που δημοσιεύεις στον προσωπικό σου λογαριασμό;

Φυσικά φιλτράρω, αλλά με πολύ μέτρο. Γνωρίζεις κάποιον που δεν φιλτράρει; (γέλια)

Μιλώντας για social media, πιστεύεις ότι οι influencers είναι ένα φαινόμενο της εποχής; Έχουν όντως επιρροή στον νέο κόσμο; 

Έχουν μεγάλη επιρροή σε νέα κορίτσια περισσότερο, γι’ αυτό οφείλουν να είναι προσεκτικές στο τι προτείνουν.

Πώς αντιμετωπίζεις τον χρόνο;

Ο χρόνος περνώντας, αφήνει τα σημάδια του. Το θέμα είναι να φερόμαστε εμείς στον εαυτό μας καλά για να είναι και ο χρόνος καλός μαζί μας στο πέρασμά του. Αυτό που εννοώ είναι ότι πρέπει τη σωστή διατροφή και γυμναστική να την εντάξουμε στη ζωή μας συστηματικά και όχι εποχικά, όπως λίγο πριν το καλοκαίρι.

Ποιο είναι το Νο1 tip ομορφιάς που ακολουθείς και θα έδινες σε μια γυναίκα χωρίς δεύτερη σκέψη;

Αν και δεν έχω tip ομορφιάς, αυτό που θα έλεγα είναι η πολύ καλή ενυδάτωση και καλός ύπνος όσο πιο νωρίς γίνεται.

Είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου σε θέματα διατροφής και γυμναστικής; 

Είμαι στρατιώτης και παρεκκλίνω σπάνια. Είναι τρόπος ζωής εδώ και χρόνια η σωστή διατροφή και η γυμναστική, πραγματικά με έχει βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Ακόμα και σε μια ασθένεια σοβαρή όπου ο οργανισμός μας θα δοκιμαστεί, πίστεψέ με, γιατί σού μιλάω από προσωπική εμπειρία, αλλιώς θα αντιδράσει ένας γυμνασμένος οργανισμός και αλλιώς ένας αγύμναστος.

Με ποιους σού αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο; Είσαι σπιτόγατα;

Είμαι αρκετά σπιτόγατα, το ομολογώ. Όμως, μού αρέσει πολύ και να βγαίνω με φίλους να διασκεδάζουμε. Είμαι λίγο των άκρων.

Πού θα σε δούμε το καλοκαίρι; Έχεις κλείσει κάτι;

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που συζητάω διάφορα πράγματα. Θα γνωρίζω, όμως, σύντομα.


Tags: έλλη κοκκίνου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)