PARTIES

Πήγαμε στο Cyprus in the Digital Agenda

Εννέα κορυφαίοι ομιλητές από την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, συζήτησαν τις προκλήσεις στην ψηφιακή εποχή και ανέλυσαν τα νέα δεδομένα στην παρουσία πέραν των τρακοσίων συνέδρων που συμμετείχαν στο πρώτο συνέδριο τεχνολογίας στην Κύπρο, το οποίο διοργάνωσε η εφημερίδα Καθημερινή και ο όμιλος SPP MEDIA, με συντονιστή τον Μιχάλη Σοφοκλέους.

Τα Fake news ήταν η πρώτη θεματική του συνεδρίου, όπου παρουσιάστηκε η σκοπιά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ζήτημα, με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ε.Ε., Μαργαρίτη Σχοινά, να επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των ψευδών ειδήσεων.

«Αισθανόμαστε μόνοι στον αγώνα κατά των ψευδών ειδήσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν ενώ η υπεύθυνη των πολυμέσων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζίβκα Πέτκοβα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα αποφασιστούν αν θα υπάρξουν κυρώσεις.

Ο διευθυντής της «Καθημερινής» Ελλάδος, Αλέξης Παπαχελάς, υπογράμμισε την ανάγκη για εξεύρεση των κατάλληλων εργαλείων στο διαδίκτυο ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των fake news χωρίς παράλληλα να χάσει το μέσο του ο απλός πολίτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η ελίτ να βρει τρόπο να επικοινωνήσει με τον μέσο πολίτη.

Σκέψεις για Επίτροπο ψηφιακής πολιτικής, σκέφτεται το Προεδρικό με τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, να παραδέχεται ότι η απουσία συντονιστικού οργάνου λειτουργεί ως απορρυθμιστικός παράγοντας για τις αλλαγές που πρέπει να επιτευχθούν. Παρουσίασε την ίδια ώρα το όραμά του για τα σπίτια του μέλλοντος. Το ζητούμενο, είπε, είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Ο διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας και Ψηφιακός Πρωταθλητής, Στέλιος Χειμώνας, ανέλυσε το πλαίσιο στο οποίο αναμένεται να κυμανθούν τα κίνητρα τα οποία θα δοθούν από την κυβέρνηση για προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια ενώ μέχρι το 2030 αναμένεται ότι αυτή θα είναι 53 φορές περισσότερη σε σχέση με σήμερα, ενώ ανέλυσε τους στόχους της Κύπρου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες στην αυτοκίνηση.

Ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η παρουσία του στελέχους της BMW, Sebastian Waldbauer, ο οποίος έδωσε την εικόνα και τις προοπτικές για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τις προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα της διαφήμισης, αξιοποιώντας δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου, αλλά παράλληλα και τους περιορισμούς που έχει δημιουργήσει ο κανονισμός των προσωπικών δεδομένων, ανέλυσαν δύο από τους ιδρυτές της παγκοσμίου φήμης Avocarrot (νυν Glispa Global Group), o Γιώργος Μακκουλής και ο Πάνος Παπαγεωργίου.

Η Τάνια Γιακουμάκη, γενική διευθύντρια της εταιρίας ψηφιακής επικοινωνίας Bakers, ανέλυσε τη σημασία του ποιοτικού περιεχομένου που προσφέρουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενώ είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Διευθυντή της αγγλόφωνης «Καθημερινής» Αθανάσιο Έλλις, τον Γιώργο Θεοδότου, Γενικό Διευθυντή των υπεραγορών Άλφα Μέγα, τον Βασίλη Παπαδόπουλο, υπεύθυνο καινοτομίας και ανάπτυξης της ΜΤΝ, τον Σταύρο Χριστοδούλου, αρχισυντάκτη του περιοδικού «ΦιλGood» και τον Μιχάλη Τσικαλά, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Καθημερινή».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον όμιλο SPP MEDIA και την εφημερίδα «Καθημερινή». Περήφανος χορηγός του συνεδρίου η ΜΤΝ. Χορηγοί, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, η EY Κύπρου, η GCC, η αεροπορική εταιρεία Cobalt και ο όμιλος Charalampos Pilakoutas Ltd.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ε.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε ποιους είδαμε εκεί:


Tags: Cyprus Digital Agenda, SPPMEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ