ΥΓΕΙΑ

Τα αυγά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής


Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου διαπίστωσαν ότι το απλό και φθηνό φαγητό, που κάποτε θεωρήθηκε ότι αυξάνει τα επίπεδα ανθυγιεινής χοληστερόλης, προστατεύει την καρδιά.

Ανακάλυψαν ότι η καθημερινή κατανάλωση αυγών συνδέεται με 26% μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και 18% μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Λιμίνγκ Λι ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 416.000 άτομα ηλικίας 30 έως 79 ετών, οι οποίοι δεν είχαν καρδιοπάθεια στην αρχή της έρευνας, σύμφωνα με το foxnews.com.

Τα άτομα που έλαβαν μέρος στην έρευνα ερωτήθηκαν πόσο συχνά κατανάλωναν αυγά. Στη συνέχεια, η υγεία τους καταγράφηκε για μια περίοδο περίπου εννέα ετών.

Το 13% των συμμετεχόντων που έτρωγαν ένα αυγό ημερησίως βρέθηκε ότι έχουν περισσότερο από ένα τέταρτο λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο συμβαίνει όταν υπάρχει αιμορραγία στον εγκέφαλο ή γύρω από τον εγκέφαλο.

Είχαν επίσης 28% μικρότερο κίνδυνο θανάτου που προκλήθηκε από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και 18% μειωμένη πιθανότητα θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr


Tags: αυγά, υγεία, διατροφή, ομορφιά, διατροφολόγος, παιδιά, παιδί

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)