#PINOFTHEWEEK

Simply, strictly, stylish

Νάκης Αντωνίου


Simply, strictly, stylish

Είναι από τα πιο φρέσκα πρόσωπα στα blogs και έχει πραγματικό πάθος γι' αυτό που κάνει. Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπετρος λατρεύει τη μόδα, το design και... την Κύπρο και αυτό φαίνεται με κάθε post. Άσε τον να σε παρασύρει στον κόσμο του, όπως έκανε και με εμένα. 

Από πού μας ήρθες εσύ; Κάνε μου ένα intro για σένα.
Γεννήθηκα 13 και Παρασκευή, είμαι Ιχθύς με ωροσκόπο Σκορπιό. Όχι πως πιστεύω αλλά είπα να ξεκινήσω έτσι! Βασικό χαρακτηριστικό του εαυτού μου είναι η αγάπη μου για το ‘Design’ σε όλες τoυ τις μορφές μόδα, τέχνη, αρχιτεκτονική, κτλ. Πάντα ένιωθα ότι είμαι ένα άτομο δημιουργικό και γεμάτο ιδέες. Μου αρέσει να δημιουργώ με τα χέρια μου, εξού και το "Pierre Noir Design”, όπου είναι ένα δικό μου brand, το οποίο αποτελείται κυρίως από χειροποίητα ανακυκλώσιμα κοσμήματα και scrabble coasters. Τελευταίο, θεωρώ τον εαυτό μου ένα active άτομο γι’ αυτό άλλωστε τις ελεύθερες μου ώρες, αν δεν βρίσκομαι σε κάποια εκδρομή με την παρέα μου, ασχολούμαι με την αργυροχοΐα, την κεραμική και το χορό. 

Τι σπούδασες, αλήθεια; 
Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, το οποίο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι στη ζωή μου δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με μια σπουδή ή ένα επάγγελμα που δεν έχει σχέση με τo Design!!! Έτσι στο μεταπτυχιακό μου, έκανα στροφή 360 μοιρών και ασχολήθηκα με την Καινοτομία του Σχεδιασμού Προϊόντων. Ωστόσο, μετά τις σπουδές, επιστρέφοντας στην Κύπρο και μιλώντας με ντόπιους καλλιτέχνες είχα αντιληφθεί ότι δύσκολα ζει κανείς μόνο μέσω της τέχνης. Έτσι αναλώθηκα σε διάφορες άλλες δουλειές. Μέχρι που έφτασα στο σημείο να συνειδητοποιήσω ότι απομακρυνόμουν όλο και περισσότερο από αυτό που πραγματικά είμαι. Τότε δημιούργησα το "Pierre Noir Design", όπου ανάφερα πιο πάνω, και το blog μου "Strictly Stylish".

So, στα 30 σου αποφάσισες να ανοίξεις blog; Πώς έγινε αυτό;
Αρχικά το blog ξεκίνησε σαν μια "βάση δεδομένων" για οτιδήποτε με ενθουσίαζε σχετικά με όλες τις μορφές του design. Όταν αντιλήφθηκα τις δυνατότητες δημιουργικότητας που μου δόθηκαν μέσω του blog ξεκίνησα να πειραματίζομαι. Ήθελα να διαφέρει από άλλα blogs που ήδη υπήρχαν, γι’ αυτό και ξεκίνησα να δημιουργώ δικό μου υλικό. Πλέον νιώθω ότι είναι σαν ένα δικό μου προσωπικό ημερολόγιο με τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω, τους τόπους που αγαπώ να πηγαίνω, τα πιο ενδιαφέρον ρούχα και αντικείμενα που υπάρχουν στην αγορά, κτλ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ‘Ιnfluencer’, αλλά περισσότερο σαν ένα φίλο που μοιράζεται μαζί σου ενδιαφέρον πληροφορίες για θέματα που του αρέσουν! Αυτό δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν είχα την ομάδα μου, τον Παναγιώτη Γεωργίου, ο προγραμματιστής μου, και την φωτογράφο μου, Τατιάνα Αναξαγόρου, που πίστεψαν σε μένα. Μαζί με αυτούς έφτασα εδώ που είμαι σήμερα!!! 

Τι θα βρω στο «Strictly Stylish»;
Το ''Strictly Stylish'' είναι ένας συνεχόμενος πειραματισμός. Κάθε φορά θα ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο. Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν φωτογραφίσεις με το προσωπικό μου στυλ αφού μου αρέσει η όλη διαδικασία να βρω το σύνολο, την τοποθεσία και γενικά το μήνυμα μέσω αυτής. Επιπρόσθετα μπορεί κάνεις να βρει μοναδικά brands, από ντόπιους, και μη, καλλιτέχνες, το "ημερολόγιο" των ταξιδιών μου και τα αγαπημένα μου μέρη και events στην Κύπρο.

Έχεις εξαπλωθεί και πέρα από τη μόδα και το στυλ, στο blog. Ήταν σκοπός σου;
Η μόδα και το design ήταν ο αρχικός μου σκοπός. Σιγά-σιγά όμως προέκυψαν και όλα τα άλλα, μέσω μιας διαδικασίας πειραματισμού. Για παράδειγμα, όταν ανακάλυψα ότι πολλοί ξένοι επισκέπτονταν το blog μου ξεκίνησα να προβάλω την Κύπρο, κάτι που δεν ήταν στα αρχικά μου πλάνα. Τότε υπήρχαν πολλές ιστοσελίδες και blogs που προέβαλαν την Κύπρο και ένιωθα ότι θα επαναλάμβανα τα ίδια. Ωστόσο, επειδή είμαι ένα άτομο που μου αρέσει να ανακαλύπτω την Κύπρο, να κάνω εξορμήσεις στην φύση, να πηγαίνω σε καινούρια μέρη, να δοκιμάζω καινούρια πράγματα, όταν προσπάθησα να παρουσιάσω την Κύπρο με τον δικό μου τρόπο, είδα ότι είχε μεγάλη απήχηση ακόμη και από κύπριους, έτσι το κράτησα και συνεχίζω να το δουλεύω.

Γενικά σ’ αρέσει να γυρίζεις. Θέλω τρία πράγματα που σε ενθουσίασαν στην πρωτεύουσα.
1. Η πρωτεύουσα έχει πολλές γκαλερί και μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να τις επισκέπτομαι άμεσα και να ανακαλύπτω καινούριους καλλιτέχνες, οι οποίοι πολλές φορές είναι πηγή έμπνευσης για μένα.
2. Έχει 2 από τα αγαπημένα μου στέκια. Αυτά είναι το Γρανάζι και το Πρόζακ.
3. Τα γραφικά δρομάκια που περιτριγυρίζουν την οδό Ερμού.

Πώς βλέπεις τη μόδα στην Κύπρο;
Θεωρώ ότι η Κύπρος αναπτύσσεται ραγδαία σε θέμα μόδας. Από θέμα αντρικής μόδας θα έλεγα ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αλλά δεν παύουν οι επιλογές να είναι πολλές. Από high και street καταστήματα, σε boutiques με μοναδικά κομμάτια, μέχρι και αξιόλογους ντόπιους fashion designers. Εγώ θα πρότεινα το τελευταίο, να στηρίζουμε δηλαδή τους δικούς μας σχεδιαστές ρούχων. Μπορούν να σταθούν αντάξια δίπλα από ξένους σχεδιαστές. 

Τι δεν θα φορούσες ποτέ;
Γενικά στην μόδα έμαθα να λέω: "ποτέ μην λες ποτέ". Πολλές φορές είπα ότι δεν θα το έβαζα ποτέ αυτό ρούχο και μετά που το δοκίμασα το αγόρασα κιόλας. Αυτό που δεν μπορεί να "δεχτεί" το μάτι μου ακόμα είναι η άσπρη κάλτσα. Αν και τελευταία που την βλέπω σε streetstyle looks, δεν με ξινίζει, έτσι θα είμαι πιο συγκεκριμένος...δεν θα φορούσα πότε άσπρη κάλτσα με κλασσικό παπούτσι. 

Αγαπημένο αξεσουάρ: καπέλα ή ρολόγια;
Καπέλα 100%!!! Θεωρώ το καπέλο μπορεί να αναβαθμίσει ένα look και να το κάνει αυτόματα πολύ στιλάτο, έστω και αν είσαι πολύ casual ντυμένος. Την συγκεκριμένη στιγμή είμαι στο ψάξιμο για καπέλα. 

Ποια blogs ακολουθείς;
Ακολουθώ αρκετά fashion και design blogs. Ακολουθώ σχεδόν όλους τους Κύπριους bloggers επειδή θέλω να ξέρω τι γίνεται γενικά στην Κύπρο από θέμα fashion και design. Γενικά τα αγαπημένα μου blogs είναι τα @simon_sava, @coulstyle@theballoondiary και @journaldudesign.

Βλέπω πως σ’ αρέσει να δίνεις προβολή σε νέους ανθρώπους. Αυτή η ενότητα όμως δεν ήταν από την αρχή στο blog σου. Τι μεσολάβησε;
Δεν ήταν από την αρχή στα πλάνα μου οι κύπριοι καλλιτέχνες επειδή ένιωθα ότι υπήρχαν άλλα sites που "κάλυπταν" αυτό το θέμα. Με τον καιρό όμως πρόσεξα ότι ανακυκλώνονταν τα ίδια ονόματα και ότι υπήρχαν αρκετοί που δεν αναφέρονταν ποτέ. Επίσης, για δώρο, ψάχνω σε καταστήματα ντόπιων καλλιτεχνών πριν καταλήξω σε αλυσίδες καταστημάτων. Έτσι, κάθε φορά η ανάγκη μου να δώσω προβολή στους νέους καλλιτέχνες μεγάλωνε, εκεί αντιλήφθηκα ότι δεν υπήρχαν κάπου μαζεμένοι όλοι οι ανερχόμενοι κύπριοι καλλιτέχνες, και σκέφτηκα ότι αν δεν μπορώ εγώ να τους βρω, που ζω εδώ, πώς θα τους βρει κάποιος ξένος. Γι’ αυτό δημιούργησα την δική μου "συλλογή" με κύπριους καλλιτέχνες που εκτιμώ.

Νομίζω είσαι από τους λίγους που βλέπουν το potential της νέας γενιάς και προσπαθεί να το αναδείξει. Τι σε έχει ενθουσιάσει τελευταία;
Υπάρχουν πάρα πολλοί κύπριοι που με ξαφνιάζουν ευχάριστα. Δεν θα πάω πολύ μακριά και θα αναφερθώ στο MtnMustFashion όπου η καινούρια γενιά του fashion του πανεπιστήμιου Frederick με ενθουσίασε πολύ!!! Πρωτοποριακά και Fashion Forward!!! Τα brands EFIERI και ROTS πάντα καταφέρνουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες μου με κάθε τους παρουσίαση/show της δουλειάς τους. Και έτσι έγινε και φέτος. Πιστεύω πολύ σε αυτές!!! Ακόμη η καλοκαιρινή collection του αντρικού brand Tomasso έχει ωραία αισθητική και μοναδικά υφάσματα.

Ιδανικά πώς θα ήθελες να εξελιχτεί το blog σου; 
Θα ήθελα να έχει περισσότερα ενδιαφέρον posts που θα αφορούν την Κύπρο, σίγουρα πολλούς Κύπριους καλλιτέχνες και ίσως σε μεταγενέστερο στάδιο να γίνει η βάση για την πώληση κυπριακών δημιουργιών σε Κύπρο και εξωτερικό.

Τα Pierre Noir πού μπορούμε να τα βρούμε;
Έχω το δικό μου online store στο Etsy, αλλά και μέσω των social media. 

Τι ετοιμάζεις για τους επόμενους μήνες;
Κατ’ αρχήν μια νέα σειρά κοσμημάτων Pierre Noir Design. Και όσον αφορά το Blog περισσότερη μόδα, περισσότερη Κύπρο, εννοείται περισσότερους Κύπριους καλλιτέχνες και το καλοκαιρινό μου ταξίδι το οποίο δεν θα αποκαλύψω ακόμη!

Find him
Website: StrictlyStylish.net Pierre Noir Design
Facebook: Strictly StylishPierre Noir Design 
Instagram: @strictlystylish@pierrenoirdesign  

Find me
Facebook: Nakis Antoniou 
Instagram: @nakis_nakis 

*Φωτογραφία: Τατιάνα Αναξαγόρου  

 


Tags: strictly stylish, pinoftheweek, p.in, person of interest