ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις δίαιτα


Της Ελεάνας Παπαχαραλάμπους

Αποφάσισες να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση; Μην βιάζεσαι, θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το διακύβευμα να μην είναι η ίδια η υγεία σου. Πριν ξεκινήσεις διάβασε τα πιο κάτω tips. Και μην ξεχνάς πως ένας ειδικός διαιτολόγος, διατροφολός, γυμναστής θα σε βοηθήσεις & θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για να επιτεύξεις τους στόχους σου.

1. Δεν έχει σημασία πόση γυμναστική κάνεις. Πρέπει να συνδυάσεις γυμναστική με υγιεινή διατροφή για να έχεις αποτελέσματα 

2. Η επαρκής ποσότητα ύπνου είναι απαραίτητη για να μπορέσει το σώμα να λειτουργήσει αποτελεσματικά τον μεταβολισμό. Οκτώ ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για τους ενήλικες. 

3. Aρχίστε την κατάλληλη στιγμή! Μην αρχίζετε την προσπάθεια απώλειας βάρους όταν σας απασχολούν άλλα σοβαρά προβλήματα, όταν πλησιάζουν γιορτές ή έχετε κάποιες κοινωνικές υποχρεώσεις, που συνήθως συνοδεύονται από πλούσια εδέσματα και γλυκά.

4. Τα λίπη δεν πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως. Πλήρης κατάργησή τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πέψης

5. Μια σωστή δίαιτα θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που σας αρέσουν και τις οποίες θα θέλατε να καταναλώνετε με ευχαρίστηση για το υπόλοιπο της ζωής σας, όχι μόνο για μερικές εβδομάδες ή μήνες.

6. Κράτα μια ισορροπία, μείωσε τους λευκούς υδατάνθρακες, τη ζάχαρη, αύξησε το νερό, βάλε στη διατροφή σου το γιαούρτι και θα δεις αποτελέσματα.

 

ΠΗΓΗ: papelle.gr


Tags: δίαιτα, διατροφή, υγεία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)