ΤΑΞΙΔΙ

Χριστούγεννα στο Ροβανιέμι


Αν υπάρχει ένας μαγικός προορισμός, αυτό είναι σίγουρα το Ροβανιέμι στην Φιλανδία. Για όσους από εσάς δεν το έχετε ακουστά, είναι το χωριό του Άγιου Βασίλη. Μπορείτε, με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να κάνετε ένα μικρό ταξίδι στο υπέροχο αυτό χωριό. Εκεί θα βρείτε τον Άγιο Βασίλη για να του πείτε face to face την ευχή σας, θα γονατίσετε από δέος βλέποντας το βόρειο σέλας και θα δείτε τους καλικάντζαρους και τα ξωτικά να περπατάνε ανενόχλητοι στους δρόμους. Θρύλοι, μύθοι κι ένα φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα.

Που να πάτε και τι να δείτε;
Ακόμη κι αν δεν ενδώσετε στον πειρασμό να γνωρίσετε προσωπικά τον Άγιο Βασίλη, μπορείτε να συζητήσετε με τους βοηθούς του ή έστω να επισκεφθείτε το ταχυδρομείο του, το οποίο κατακλύζεται από 700.000 επιστολές ετησίως.

RanuaΖοο
Απέχει περίπου μια ώρα από το Ροβανιέμι και είναι η πόλη Ranua με τον υπέροχο ζωολογικό κήπο. Εδώ θα δείτε συνολικά 60 είδη της πανίδας που απαντώνται στην περιοχή, όπως άγριους τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, ελάφια και αρκούδες (www.ranuazoo.com).

Arktikum
Το μουσείο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ounasjoki, και προσφέρει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, οι οποίες αφορούν τη φύση και την κουλτούρα των Λαπώνων. Οι εκθέσεις δίνουν στοιχεία για τον πολιτισμό αλλά και για τον τρόπο ζωής των Σάμι. Επίσης στο θέατρο Polarium θα παρακολουθήσετε το εντυπωσιακό show για το βόρειο σέλας. (www.arktikum.fi )

Lainio Snow Village
Κάθε χρόνο, όταν η θερμοκρασία πέφτει στους -10 βαθμούς χτίζεται το Snow Village. Περπατώντας στους παγωμένους λαβυρίνθους του, θα πετύχετε και την γκαλερί με θαυμάσια έργα τέχνης από πάγο. Εδώ λειτουργούν μπαρ, εστιατόρια και cafes, αλλά –αν είστε τολμηροί– μπορείτε να μείνετε το βράδυ στα δωμάτιά του από πάγο ή ακόμη και να οργανώσετε το γάμο σας σε έναν παγωμένο ναό. ( www.snowvillage.fi )


Tags: Ροβανιέμι, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Άγιος Βασίλης, Φιλανδία, Ταξίδι