ΟΜΟΡΦΙΑ

Draping με το ρουζ! Γνωρίστε το νέο trend ομορφιάς

Δέσποινα Ισοπούλου


  • Το blush draping είναι η πιο φρέσκια εναλλακτική στο contouring

    Το blush draping είναι η πιο φρέσκια εναλλακτική στο contouring

Το draping με το ρουζ είναι μια εναλλακτική του contouring -και πολύ της μόδας την τελευταία περίοδο- η οποία επιτυγχάνεται με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές ρουζ, με τρόπο τέτοιον που σμιλεύει και αναδεικνύει την κατατομή του προσώπου. Η διαφορά έγκειται στο ότι το bush draping επικεντρώνεται στα μήλα και ότι περιλαμβάνει χρώμα. 

Πώς, όμως, μπορεί να επιτευχθεί το ιδανικό εφέ, χωρίς να μοιάζετε σα να έχετε ταξιδέψει στον χρόνο κατευθείαν από τα 80s; Όπως όλες τις τεχνικές, μπορεί να είναι tricky αλλά με λίγη προσοχή και εξάσκηση θα γίνει μια φρέσκια επιλογή μακιγιάζ. Ξεκινήστε χρωματίζοντας όλο το μάγουλο με ένα πολύ ανοιχτόχρωμο και διάφανο ρουζ, γεγονός που βοηθά να στρογγυλεύσετε το πρόσωπο και να "σηκώσετε" το μάγουλο από το περίγραμμα της κεφαλής. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε gel ή κρέμα ρουζ σε μια πιο φωτεινή απόχρωση και βυθίστε το μεταξύ του πληρέστερου τμήματος του μάγουλου και του υψηλότερου τμήματος του ζυγωματικού -αυτό εστιάζει την προσοχή στο ωραιότερο και πιο στρογγυλό τμήμα του μάγουλου, χαρίζοντας μια νεανική λάμψη. Τέλος, από την ίδια κρέμα ή gel, περάστε ελαφριά το πινέλο στην άκρη της μύτης και τα οστά των φρυδιών, για να εξασφαλίσετε φυσικό φινίρισμα.

Το μυστικό είναι να εφαρμόζετε πάντοτε το ρουζ με ελαφρύ άγγιγμα και να αυξάνετε σταδιακά το χρώμα, ώστε να μην υπάρχουν σκληρές γωνίες, αλλά να σβήνει η μία απόχρωση μέσα στην άλλη. Αν το χρώμα παραπέσει αφαιρέστε το με λίγο χαρτί και συνεχίστε. Extra tip: Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τα πινέλα σας, για να μη συγκεντρώνεται υπερβολικό χρώμα -κάτι που θα κατέστρεφε όποια σας απόπειρα για ραφιναρισμένο draping.


Tags: ρουζ, μακιγιάζ, άνοιξη 2018

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)