ΤΑΞΙΔΙ

Wineries σε χωριά της Κύπρου για εξορμήσεις το Πάσχα


Tης Στέλλας Πέρου

Οι εκδρομές στις διακοπές είναι ένας τρόπος ξεκούρασης και αλλαγής από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για εξορμήσεις στα πανέμορφα χωριά της Κύπρου τα οποία μπορούν να σου δώσουν και μια γεύση από ποιοτικό κρασί. Στην Κύπρο, θα βρεις παραδοσιακά, ξεχωριστά αλλά και εναλλακτικά οινοποιεία, τα οποία μπορείς να επιστεφτείς για μια ξεχωριστή εμπειρία.

Αν είσαι λάτρεις του κρασιού τα οινοποιεία θα σου προσφέρουν και γνώσεις για το παραδοσιακό κρασί που δεν γνώριζες μέχρι τώρα. Έτσι θα συνδυάσεις όμορφες στιγμές στην ύπαιθρο με την οικογένεια σου αλλά και με γεύση από κρασί.

Αυτοί είναι μερικοί προορισμοί που θα μπορούσες να επιλέξεις για την Πασχαλινή σου απόδραση.

Οινοποιείο Βλασίδη (Λεμεσός - 99441574) . Για πολλούς το πιο premium οινοποιείο της Κύπρου. Μικρές ποσότητες και υψηλή ποιότητα. Οι περισσότερη παραγωγή με ξένες ποικιλίες στα κόκκινα, από τις καλύτερες παραγωγές σε ξυνιστέρι.

Οινοποιείο Τσιάκκα (Λεμεσός - 25991080). Στην Πιτσιλιά, ξεχωρίζει για την Βαμβακάδα, μια υπό ποικιλία του Μαραθεύτικου. Επίσης σπουδαία παραγωγή παλαιωμένης Ζιβανίας και Κουμανταρίας.

Οινοποιείο Ζαμπάρτα (Λεμεσός - 25942424): Ο Μάρκος Ζαμπάρτας συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας με έμφαση στις κυπριακές ποικιλίες.

Οινοποιείο Αης Αμπέλης (Λευκωσία - 22020000): Αναβίωσε την Μωροκανέλλα, επενδύει στο Μαραθεύτικο και ξεχωρίζει για την Κουμανταρία του.

Βασιλικό Οινοποιείο Κυπερουντας (Λεμεσός - 25532043): Ένας απο τους υψηλότερους Αμπελώνες της Ευρώπης ξεχωρίζει ίσως για το καλύτερο ξυνιστέρι της αγοράς, τον Πετρίτη, αλλά και την Κουμανταρία του.

Οινοποιείο Κολιός (Πάφος - 26724090). Μεγάλη γκάμα σε λογικές τιμές. Η Περσεφόνη με το ξινιστέρι και το Σπουρτικό εχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Οινοποιείο Βουνί Παναγιάς (Πάφος - 26722770): Ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά, ο κ Αντρέας είναι πρωταγωνιστής στις εγχώριες ποικιλίες με Γιαννούδι και Σπουρτικο σε μεγάλες ποσότητες. Αν πετύχετε το μοσχάτο "ανθολογία" μην διστάσετε να το αγοράσετε.

 


Tags: Easter, χωριά, κρασί, winneries, εκδρομή, Κύπρος, διακοπές, οικογένεια, φύση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)