ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Μετά τα ugly sneakers γίνεται τάση το πιο ''άσχημο'' φόρεμα

Μαρίνα Χαραλάμπους


Φαίνεται πως τα ugly sneakers που είδαμε να γίνονται must have αλλά και sold out από τους περισσότερους οίκους, δεν ήταν αρκετά. Έρχεται το "άσχημο" φόρεμα ή αλλιώς «Frankenstein» που είναι μια τάση που μας έχει προβληματίσει.

Τη δεκαετία του ’20 στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι, συγκεντρώνονταν όλοι οι καλλιτέχνες της γαλλικής πρωτεύουσας, ποιητές, ζωγράφοι, λογοτέχνες και μουσικοί και με καλή διάθεση αλλά και φαντασία εξέφραζαν κάθε μορφή της τέχνης τους μαζεύονταν σε αυτή την artistic περιοχή και αντάλλασσαν ιδέες και απόψεις.

Οι γυναίκες εκείνης της εποχής επειδή δεν είχαν τα χρήματα να αγοράσουν νέο φόρεμα όταν χαλούσε το προηγούμενο τους δημιουργούσαν ένα καινούργιο ενώνοντας τα κομμάτια των προηγούμενων ρούχων τους.

Έτσι έβλεπες ένα νέο φόρεμα που αποτελείτο από τα παλαιότερα. Από αυτό φαίνεται να εμπνεύστηκαν και οι σχεδιαστές για μια τάση που μας ανέδειξαν στις συλλογές τους για το Φθινόπωρο του ’18. Τα «φορέματα Frankenstein» θυμίζουν κάτι από το λογοτεχνικό "τέρας", δημιούργημα της Mary Shelley, λόγω της συρραφής διαφορετικών ειδών υφασμάτων που δίνουν ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Tα είδαμε στους Οίκους Μόδας Junya Watanabe, Marni, Off-White και Sacai και οι γραμμές τους διαφοροποιούνταν από loose μέχρι body conscious και μπορείς να τα φορέσεις αν έχεις ένα βασικό χαρακτηριστικό: τόλμη.


Tags: φόρεμα, τάσεις, άνοιξη 2018, οίκοι

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)