CELEBS

Μοντέλο της Victoria's Secret απολογείται για τα ψέματα σχετικά με την διατροφή της


Παρόλο που είναι μοντέλο της Victoria's Secret και φυσικά διαθέτει ένα από τα πιο καλλίγραμμα σώματα του χώρου του μόντελινγκ, η Bridget Malcolm για πολλά χρόνια πίστευε ότι δεν ήταν αρκετά ικανοποιημένη με τη σιλουέτα της.

Με αναρτήσεις της μάλιστα στα social media, το 26χρονο μοντέλο ''διαφήμιζε'' την υπερβολική άσκηση και την ''ισορροπημένη δίαιτα'' στους χιλιάδες followers της, ανάμεσα στους οποίους είναι και πολλά νεαρά κορίτσια που την έχουν ως πρότυπο. Σήμερα η ίδια αναγνωρίζει το λάθος της, σχετικά με τις τις αναρτήσεις της και όσα έλεγε, εξηγώντας πως δεν καταλάβαινε πόσο κακό ήταν όλο αυτό.

Έπασχε από Διαταραχή Σωματικής Δυσμορφίας (γνωστή και ως δυσμορφοφοβία), κάτι που ωθεί τον πάσχοντα να εστιάζει να εστιάσει μόνο στα ελαττώματα της εμφάνισής του- πραγματικά ή υποκειμενικά. Κάνοντας μια μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό της μπλογκ, η Bridget παραδέχθηκε για πρώτη φορά πόσο άσχημα ήταν όσα έλεγε και ζήτησε συγγνώμη για τα λάθος πρότυπα ομορφιάς που προωθούσε.

«Θα ήθελα να αναγνωρίσω και να απολογηθώ για μερικά πράγματα που έγραψα και υπερασπίστηκα τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά πίστευα πως έκανε το σωστό με την υγεία και την φυσική μου κατάσταση. Τώρα ξέρω πως ήμουν βαθιά μες στη δυσμορφοφοβία και με στενοχωρεί πολύ που δεν υπήρξα θετικό πρότυπο για όλον τον κόσμο εκεί έξω», έγραψε η 26χρονη. Τα τελευταία χρόνια η Μπρίτζετ, που ζει στην Αυστραλία, έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις μιλώντας λεπτομερώς για την διατροφή της και την άσκησή της, στην οποία συμπεριλαμβανόταν καθημερινή προπόνηση τουλάχιστον δύο ωρών στο γυμναστήριο.

«Για την ιστορία, ποτέ δεν είπα ψέματα σχετικά με τι τι έτρωγα. Πάντα ήμουν ειλικρινής. Αλλά η ποσότητα φαγητού που έτρωγα δεν ήταν ποτέ αρκετή. Όταν υποστήριζα πως έτρωγα πολύ, όντως νόμιζα πως το έκανα. Κατανάλωνα μόνο φαγητά με χαμηλές θερμίδες και νόμιζα πως ακολουθούσα μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή. Ήμουν εξαιρετικά δραστήρια, μερικές φορές έκανα προπόνηση 2-3 ώρες τη μέρα, και θεωρούσα πως αυτό με κρατάει σε φόρμα», λέει η 26χρονη, προσθέτοντας πως ένιωθε τύψεις ακόμη και τρώγοντας ένα φρούτο παραπάνω. «Αν μου πρόσφεραν ένα κομμάτι φρούτου να φάω, με έπιανε τέτοιο άγχος και φόβος στην ιδέα πως θα έπρεπε να το φάω (ήταν κάτι εκτός προγράμματος διατροφής) που σχεδόν αρρώσταινα από ανησυχία. Και δεν ηρεμούσα μέχρι να ολοκληρώσω την προπόνηση της ημέρας».

Όταν συνειδητοποίησε την αλήθεια, άρχισε να κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής της και τη διατροφή της. Πλέον τρώει κυρίως λαχανικά και λέει πως σύντομα θα ξεκινήσει να τρώει πάλι κρέας αν αυτό χρειάζεται το σώμα της προκειμένου να ανακάμψει. «Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι να τρώω, πραγματικά πάλευα με τη Διαταραχή Σωματικής Δυσμορφίας. Γιατί τότε όντως έπαιρνα βάρος. Τίποτα τρελό- πέταξα μερικά παλιά τζιν, αλλά δεν είμαι φτιαγμένη να έχω πολλές καμπύλες. Παρόλο που η παλιά Μπρίτζετ, πριν ενάμιση χρόνο, θα ήταν τρομοκρατημένη που αφέθηκα, για πρώτη φορά κοιτάζομαι στον καθρέφτη και βλέπω την αληθινή εικόνα μου. Και για πρώτη φορά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό, μου αρέσει το σώμα μου», καταλήγει η 26χρονη. 


Tags: Victoria's Secret, Bridget Malcolm, διατροφή, διατροφικές διαταραχές, ανορεξία, υγεία, μοντέλο