ΤΑΞΙΔΙ

Αυτή είναι η περιοχή της Αθήνας που αποθεώνει η αμερικάνικη Vogue

Πάρια Ευσταθίου


Με τίτλο ''Είναι αυτή η πιο cool περιοχή της Αθήνας;'' η αμερικάνικη Vogue κάνει ένα αφιέρωμα σε μια κεντρική περιοχή της Αθήνας, το Κουκάκι, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η συνοικία αυτή που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη έχει ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες επιλογές.

''Οι πειρασμοί είναι πολλοί στην Αθήνα. Ξυπνάς με σχέδια να επισκεφτείς ένα από τα καλύτερα μνημεία της πόλης, όπως είναι το Μουσείο Μπενάκη, έπειτα, μετά από μια βόλτα στα γραφικά στενά της Πλάκας, ενώ με το που βλέπεις ένα καφέ alfresco σε αναγκάζει να αλλάξεις προτεραιότητες. (…). Έναν τέτοιου είδους αυθορμητισμό βιώνεις στο Κουκάκι'', αναφέρεται στο αφιέρωμα.

Το Κουκάκι, η γειτονιά που παλιότερα λεγόταν ''Μικρό Παρίσι'' συμπεριλαμβάνεται σήμερα στους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς οδηγούς, όπως επίσης και στις 5 πιο περιζήτητες γειτονιές του Airbnb στον κόσμο. Η γοητεία της συγκεκριμένης συνοικίας κρύβεται στο γεγονός ότι διατηρεί τον χαρακτήρα που μας θυμίζει την παλιά Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα υποδέχεται το σύγχρονο και το καινούργιο, προσφέροντας μερικά από τα καλύτερα στέκια της πόλης και καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Ο επισκέπτης, μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ή και το Μουσείο Κοσμήματος Λαλαούνη.

Μερικά από τα καλύτερα στέκια για να επισκεφθείς αν βρεθείς στην περιοχή είναι:

Little Tree Books & Coffee (Καβαλλότι 2, Αθήνα)

Kinonó (Φαλήρου 48, Αθήνα)


Bel Ray (Φαλήρου 88, Αθήνα)

Πού να μείνεις:

The Electra Metropolis Hotel (Mητροπόλεως 15, Αθήνα)


Tags: Vogue, Κουκάκι