ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Aκολουθήστε αυτές τις ασκήσεις και αποκτήστε αξιοζήλευτα πόδια!

Μυρτώ Τριχείλη


Οι διατροφικές ατασθαλίες έχουν ως αποτέλεσμα το τοπικό πάχος, που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε και ειδικά στο κάτω μέρος του σώματος. Χωρίς γυμναστική μην περιμένετε θαύματα. Αν μισείτε το γυμναστήριο φροντίστε τουλάχιστον να βγαίνετε καθημερινά για ένα μισάωρο περπάτημα. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε αξιοζήλευτα πόδια και γλουτούς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις ασκήσεις που βρήκαμε για εσάς:

1. Για τους γλουτούς. 
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, κρατώντας μπροστά από τους γοφούς σας ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Στη συνέχεια τραβήξτε τους ώμους πίσω και κρατήστε μέσα το στομάχι. Γείρετε μπροστά, χρησιμοποιώντας τους γοφούς, και σταδιακά φέρτε τα βάρη λίγο πιο κάτω από τα γόνατα (έχοντάς τα κοντά στα πόδια σας), μέχρι ο κορμός σας να είναι παράλληλος με το δάπεδο. Φροντίστε, επίσης, η πλάτη σας να είναι λίγο λυγισμένη, για να προστατέψετε τη μέση σας. Μείνετε στη στάση αυτή και σιγά-σιγά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Στοχεύστε σε 3 σετ των 20 επαναλήψεων, εισπνέοντας καθώς κατεβαίνετε και εκπνέοντας καθώς ανεβαίνετε.

2. Για τους μηρούς.
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γλουτών και κάντε ένα βήμα στο πλάι με το δεξί σας πόδι, μέχρι η αριστερή σας φτέρνα να «ξεκολλήσει» ελαφρώς από το δάπεδο. Στη συνέχεια χαμηλώστε σε θέση προβολής με το δεξί σας γόνατο να μην ξεπερνάει τα δάχτυλα των ποδιών και την πλάτη σας να είναι ίσια. Πιέστε με τη δεξιά σας φτέρνα για να σηκωθείτε, σηκώνοντας το γόνατο, πριν να επαναφέρετε το πόδι σας στην αρχική του θέση. Στοχεύστε σε 15 επαναλήψεις από την κάθε πλευρά.


Tags: gym, workout, moves, γυμναστική, κάνουμε, πόδια, ασκήσεις, καθημερινά, ρουτίνα, must

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)