NΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

The king of drama

Νάκης Αντωνίου


The king of drama

Ο Μάριος Μιλτιάδου με τους House of Drama, κέρδισαν το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» και τις καρδιές μας με μερικές φανταστικά εκτελεσμένες χορευτικές κινήσεις. Ένα τέτοιο ταλέντο, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει από το blog. 

Δείτε για αρχή αυτή την εμφάνιση: 

Κατ’ αρχάς, γιατί ονομάζεται «House of Drama»;
Οι πρώτες ομάδες χορού που ασχολήθηκαν με την τέχνη του voguing ονομάζονταν Houses, εμπνευσμένες από τους γνωστούς οίκους μόδας.  Έτσι, δανείστηκα τον όρο House από εκεί γιατί το είδος χορού που μ’ εκφράζει και ασχολούμαι περισσότερο είναι το voguing. «Drama» γιατί δείχνει την υπερβολή.

Ποιο είναι το κόνσεπτ του;
Το House Of Drama είναι μια οικογένεια χορευτών που λέει τις προσωπικές της ιστορίες μέσα από την τέχνη του χορού με έντονα θεατρικά στοιχεία και επιρροές από την ποπ κουλτούρα και τη μόδα.

Πώς δημιουργήθηκε;
Η πρώτη ομάδα του House ήταν οι Drama Queens. Μια ομάδα που πήγε πολύ καλά στην Ελλάδα σε αγωνιστικό επίπεδο και έσπασε το κατεστημένο που υπήρχε μέχρι τότε για το τι είναι γυναικείος χορός. Ήταν η πρώτη ομάδα με γυναικείο χαρακτήρα που κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Hip Hop International το 2014 και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Hip Hop International στο Las Vegas στην Αμερική.  Ήθελα, όμως, να  το εξελίξω και να δημιουργήσω κάτι μεγαλύτερο που να μην ασχολείται μόνο με αγώνες αλλά και με παραστάσεις. Έτσι έκανα μια οντισιόν από την οποία δημιούργησα τη δεύτερή μου ομάδα, μετά την τρίτη, και αργότερα χρειάστηκε να δημιουργηθεί το House Of Drama που θα είχε κάτω από τη “στέγη” του όλες τις ομάδες.

Ο Μάριος ποιος είναι;
Είμαι ο δημιουργός της ομάδας, ο χορογράφος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Ό,τι βλέπετε τώρα από την ομάδα κάποτε «υπήρχε» και έπαιρνε μορφή στο μυαλό μου.

Πότε αποφάσισες πως αυτό θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;
Πάντα μού άρεσε ο χορός αλλά πήρα την απόφαση πως αυτό θέλω να κάνω όταν πριν κάποια χρόνια έπεσε ένα DVD στα χέρια μου με την παράσταση της Celine Dion στο Caesars Palace. Μ’ εντυπωσίασε η σκηνοθεσία, τα φώτα, τα ρούχα, η θεατρικότητα και το ότι οι χορευτές έλεγαν ιστορίες που με άγγιζαν χωρίς απαραίτητα να κάνουν κάτι δύσκολο χορευτικά. Και αυτό το συναίσθημα ήθελα να μπορώ να το προκαλώ και εγώ στους ανθρώπους.

Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερες δυσκολίες γιατί ποτέ δεν είχα στόχο πως θα γινόταν κάτι τόσο μεγάλο. Το έκανα γιατί με γέμιζε σαν άνθρωπο.

Ποιοι σε εμπνέουν; Ποιους έχεις ως πρότυπα;
Το πρώτο και μεγαλύτερό μου πρότυπο ήταν ο David Bowie γιατί με έκανε να αισθανθώ ότι δεν είμαι μόνος. Από χορογράφους το μεγαλύτερό μου πρότυπο είναι ο Bob Fosse.

Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο»;
Έβλεπα συνέχεια τη διαφήμιση το καλοκαίρι στην τηλεόραση και ένιωσα πως κάποιος θέλει να μού πει κάτι. Έτσι δήλωσα συμμετοχή.

Τι σχόλια λαμβάνετε από τον κόσμο;
Ο κόσμος μάς αγκάλιασε με τον πιο όμορφο τρόπο. Από την αρχή του διαγωνισμού μέχρι και σήμερα λαμβάνουμε μηνύματα υποστήριξης και αγάπης. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα για μένα να ξέρω πως κάναμε τον κόσμο να αγαπήσει αυτό που κάνουμε λέγοντας την αλήθεια μας.

Στην οντισιόν σας, σάς είδαμε με T-Shirts που είχαν πάνω διάφορους χαρακτηρισμούς. Τι μηνύματα θέλατε να περάσετε;
Η οντισιόν μας είχε θέμα την εναντίωση σε κάθε μορφή ταμπέλας. Θέλαμε να δείξουμε πως οι λέξεις ή οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν καμία δύναμη πάνω μας και ότι ποτέ δεν πρόκειται να μάς κάνουν κακό εκτός κι αν εμείς το επιτρέψουμε. Ένα από τα αγαπημένα μου ρητά είναι πως «κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου». Όσο πιο πολύ γνωρίζεις και αγαπάς τον εαυτό σου τόσο πιο λίγο κακό θα σού κάνουν οι λέξεις. Ζήτησα λοιπόν από τα παιδιά να γράψει ο κάθε ένας την λέξη που χρησιμοποιούσαν οι συμμαθητές στο σχολείο για να τούς κοροϊδέψουν και για να τούς κάνουν να νιώσουν άσχημα.  Μιλήσαμε για περιστατικά που βίωσε ο κάθε ένας στο σχολείο. Και ένιωσα τόσο περήφανος γι’ αυτούς που βγήκαν στην τηλεόραση με αυτές τις λέξεις γραμμένες πάνω τους γιατί απέδειξαν ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν τούς ακουμπάνε πλέον.

Τι θα έλεγες σε αυτούς που αντιμετωπίζουν bullying καθημερινά;
Θέλω να θυμούνται πως ο κόσμος κάνει bullying σε ό,τι είναι διαφορετικό, εκτός της λογικής ή της αντίληψής του ή σε κάτι που τον απειλεί. Το να είσαι διαφορετικός, όμως, είναι τεράστια δύναμη. Μπορεί στην αρχή να μην φαίνεται αλλά αργότερα στη ζωή θα το καταλάβουν. Η μεγαλύτερή μας δύναμη είναι η αλήθεια μας.

Σού έχει δώσει ποτέ κάποιος κάποια συμβουλή που κρατάς μαζί σου μέχρι σήμερα;
«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να παίρνεις τον εαυτό σου στα σοβαρά».

Ιδανικά πού θα θέλατε να φτάσετε;
Θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να διηγούμαστε τις ιστορίες μας μέσα από δικές μας παραστάσεις και video projects. Θέλουμε να μπορούμε να πάμε τις παραστάσεις μας σε όσο πιο πολλές χώρες γίνεται και να κάνουμε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν και να βιώνουν όμορφα συναισθήματα.

Ποιο είναι το επόμενό σας βήμα;
Ετοιμάζουμε τη δική μας παράσταση που θ’ ανέβει την Άνοιξη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και μετά θέλουμε  και ελπίζουμε να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα, ετοιμάζουμε εμφανίσεις σε κάποια σημαντικά events και ένα video project με γνωστούς καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κύπρο.  

Find him: 
Instagram: @thehouseofdrama@bim8oy

Facebook: The HOUSE of DRAMA
YouTube: Bimboy

Find me:
Instagram: @nakis_nakis

Facebook: Nakis Antoniou


Φωτογραφία:
 Ανδριάνα Λαγούδη
Outfit: Efi-Eri
Μακιγιάζ: Άντρια Αναστασιάδου  


Tags: μάριος μιλτιάδου, house of drama, ελλάδα έχεις ταλέντο, χορός