ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Γιατί ένα μήλο τη μέρα…τον γιατρό τον κάνει πέρα;


Το μήλο είχε πάντα ιδιαίτερη θέση τόσο σε θρησκείες και μύθους όσο και στην επιστήμη. Το διάσημο ρητό «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», είναι γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται εν μέρει και από επιστημονικές μελέτες, οι οποίες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση μήλου με την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

Μήλο = Τροφή «θαύμα»
- Το μήλο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες (διαλυτές και αδιάλυτες), οι οποίες προκαλούν κορεσμό μειώνοντας το αίσθημα της πείνας. Επιπλέον, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν ακόμα στην μείωση της χοληστερόλης, ως αποτέλεσμα να προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
- To μήλο είναι πλούσιο σε κερσετίνη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, η οποία έχει συσχετιστεί με τη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργιάς.
- Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που κατανάλωναν ένα μήλο τη μέρα είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση «κακής» χοληστερόλης (LDL) και την αύξηση της “καλής” χοληστερόλη (HDL).
- Ένα μέτριο μήλο περιέχει περίπου 60 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.
- Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τα πιο πάνω οφέλη οφείλονται στην κατανάλωση φρέσκου μήλου και όχι σε μορφή χυμού. Όταν στύβεται ένα φρούτο για να γίνει χυμός χάνει τις φυτικές ίνες και στη σύσταση αυτή μπορεί να αυξήσει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση του.

Το ήξερες ότι…
Η φλούδα του μήλου έχει τις περισσότερες
αδιάλυτες φυτικές ίνες και τέσσερις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το σύνολο του μήλου;


Tags: υγεία, διατροφή, ψωμί, τρώμε, γυναίκα, σήμερα, αλήθειες, μύθοι, δίαιτα, health, diet, tips, μήλο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)