ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ένα εναλλακτικό κυπριακό brand που πρέπει να γνωρίσεις


Είναι δύο κορίτσια που είναι αδερφές αλλά και συνεργάτες αφού η αγάπη τους για την μόδα τις έκανε να δημιουργήσουν το δικό τους brand δημιουργώντας κομμάτια που ξεχωρίζουν. Με διαφορετική αισθητική και ιδεολογία από ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Κύπρο η Έφη και η Ερη έχουν σημαντικούς στόχους που έχουν ξεκινήσει να κατακτούν.

 Αλήθεια, πώς ξεκίνησε το Efi-Eri;

Από πολύ μικρή ηλικία ζωγραφίζουμε ανθρώπινες φιγούρες πάντα ντυμένες με ‘ασυνήθιστα’ ρούχα, όπως τα αποκαλούσαν οι γονείς μας. Είχαμε την ανάγκη να εκφραστούμε με αυτό τον τρόπο και να αποτυπώσουμε τις ιδέες μας μη ξέρωντας αρχικά ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα είδος επαγγέλματος για το μέλλον. Στην πορεία μεγαλώνοντας και αφού μάθαμε για την ύπαρξη αυτού του κλάδου, ήταν πλέον θέμα χρόνου να σπουδάσουμε και να ασχοληθούμε επαγγελματικά με το σχέδιο μόδας. Το brand μας δημιουργήθηκε αμέσως μετά το τέλος των σπουδών μας και με την επιστροφή μας στην Κύπρο, το 2012.

Τι αντιπροσωπεύει το brand σας με τρεις λέξεις; Δυναμισμό, ανεξαρτησία και δημιουργικότητα

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι το γεγονός ότι είστε αδερφές;

Για εμάς το να δουλεύουμε μαζί είναι απόλυτα φυσιολογικό και επόμενο. Λειτουργούμε σαν ομάδα και αλληλοσυμπληρωνόμαστε σχεδόν στα πάντα. Εννοείται υπάρχουν στιγμές που διαφωνούμε αλλά αυτό δεν είναι πάντα κακό. Μετά από συζήτηση και επιχειρήματα ανακαλύπτουμε μια χρύση τομή και όλα λύνονται.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το brand σας; Ποιες είναι οι γραμμές που ακολουθείτε στις συλλογές σας;

Dark, minimal, με στοιχεία φουτουρισμού και φετιχισμού που υπάρχουν πάντα σαν λεπτομέρειες στα κομμάτια μας. Οι γραμμές μας ως επί το πλείστον είναι αρκετά αυστηρές και ξεκάθαρες. Τα γεωμετρικά σχήματα και η χρήση του μαύρου χρώματος είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά των συλλογών μας.

Aπό πού εμπνέεστε;

Η έμπνευση έρχεται από παντού. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις από που μπορείς να εμπνευστείς ή πότε. Μπορεί να είναι ένα σκηνικό, ένας άνθρωπος, ένα αντικείμενο ή ακόμα και ένα αίσθημα.

Θέλω να μου μιλήσετε για την συλλογή σας Winter ’18;

Η τελευταία μας χειμερινή συλλογή A S F R , είναι εμπνευσμένη από την τεχνολογική ανάπτυξη και συγκεκριμένα την ανάπτυξη των humanoid robots. Η συγκεκριμένη συλλογή περιλαμβάνει πολύ μαύρο, αντιθετικά υφάσματα όπως neoprene, pvc και chiffon, και οι σιλουέτες απευθύνονται σε δυναμικές γυναίκες που τολμούν και θέλουν να ξεχωρίζουν. Επίσης, στη συλλογή αυτή, δημιουργήσαμε ένα μίνι line από sophisticated sportswear κάτι που είχαμε στα πλάνα μας εδώ και αρκετό διάστημα και επιτέλους πραγματοποιήθηκε. Τα αρχικά A S F R μεταφράζονται σε Alt.Sex.Fetish.Robot.

 Ακολουθείτε τις τάσεις που προβάλλουν οι οίκοι παγκοσμίως ή ακολουθείτε μια δική σας γραμμή;

Σε γενικές γραμμές δεν ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένα trends. Έχουμε τον δικό μας τρόπο σκέψης και δημιουργούμε αναλόγως.

Δίνετε πολύ έμφαση στις καμπάνιες σας δημιουργώντας ένα πολύ καλό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Από πού εμπνέεστε για την αισθητική των φωτογραφιών σας;

Ευχαριστούμε πολύ! Υπάρχει μεγάλη προετοιμασία και μελέτη πριν από την κάθε φωτογράφιση. Όταν σχεδιάζουμε κάθε συλλογή, πάντα έχουμε μια συνολική εικόνα. Έχουμε στο μυαλό μας από την αρχή όλο το styling, το concept και το χώρο που θα φωτογραφηθούν τα ρούχα μας. Η εικόνα παίζει τεράστιο ρόλο στην προώθηση μιας συλλογής. Η αισθητική των φωτωγραφιών μας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το βασικό concept των συλλογών μας. Φυσικά, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν τόσο άρτιο αν δεν είχαμε πραγματικά υπέροχους και ταλαντούχους συνεργάτες.

Ζούμε σε μια εποχή των social media. Θεωρείται πως αυτό έχει βοηθήσει στην προώθηση της δουλειάς σας;

Τα social media είναι πλέον κομμάτι της δουλειάς μας. Σίγουρα βοηθούν στην προώθηση και την αναγνωρισιμότητα του brand όχι μόνο στη Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Θεωρείτε πως η Κύπρια γυναίκα έχει στυλ; Πώς ανταποκρίνεται στις δημιουργίες σας;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πρόοδος στις στιλιστικές απόψεις των Κύπριων. Τα social media και οι influencers έχουν βοηθήσει πιστεύουμε σε αυτό και επίσης έχουν «ανοίξει» πόρτες. Οι Κύπριες τολμούν περισσότερο πλέον και δοκιμάζουν νέα πράγματα πιο εύκολα. Όσον αφορά στο brand μας, η Κύπρια που το ακολουθεί είναι σίγουρα κάποια που μπορεί να εκφραστεί μέσα από τα ρούχα μας και να κατανοήσει όλη την ιδεολογία του.

Τι θα προτείνατε ως musthave για μια γυναίκα; Tα κομμάτια που δεν πρέπει να αποχωρίζεται ποτέ!

Τα κομμάτια που μια γυναίκα δεν πρέπει να αποχωρίζεται ποτέ είναι αυτά που την κάνουν να νιώθει 100% ο εαυτός της και μπορεί να νιώθει άνετα φορώντας τα!

Πού μπορεί κάποιος να βρει τις δημιουργίες σας;

Προς το παρών, οι δημιουργίες μας βρίσκονται στο ατελιέ μας στη Λευκωσία και μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας για έρθει να δει από κοντά τις συλλογές μας. Πολύ σύντομα ελπίζουμε και σε ένα νέο κατάστημα EFIERI στη Λευκωσία!!

 

*Φωτογραφία: Νάκης Αντωνίου (@nakis_nakis


Tags: Alt.Sex.Fetish.Robot, Efi-Eri, εριέττα μελανίδου, έφη μελανίδου, μόδα, κύπριες

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)