ΥΓΕΙΑ

Healthy Tips: Τι είναι ο πράσινος καφές και γιατί μας βοηθά στο αδυνάτισμα...

Μυρτώ Τριχείλη


Ο λεγόμενος "πράσινος καφές" προέρχεται από φρέσκους, σπόρους καφέ, οι οποίοι δεν έχουν καβουρδιστεί. Μη έχοντας υποστεί καμία μορφή επεξεργασίας διατηρεί στο έπακρο την ποσότητα θρεπτικών στοιχείων, χωρίς αυτά να έχουν αλλοιωθεί εξαιτίας της επεξεργασίας που πραγματοποιείται ώστε να μετατραπεί στον γνωστό καφέ που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Γιατί ο πράσινος καφές βοηθά στην προσπάθεια απώλειας βάρους:

1. Ενισχύει το μεταβολισμό: Η δράση της καφεΐνης σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά αυξάνουν την θερμογένεση, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση του σωματικού βάρους. Παράλληλα η καφεΐνη σχετίζεται με την οξείδωση των λιπαρών οξέων συντελώντας έτσι στο αδυνάτισμα.

2. Διαθέτει συστατικά που μειώνουν το λίπος: Το χλωρογενικό οξύ είναι μια ουσία, που μπορεί να βρεθεί και σε άλλα φυτά, αλλά στον πράσινο καφέ βρίσκεται στην μεγαλύτερή του ποσότητα. Είναι γνωστό για την προστασία που προσφέρει και μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βάρους, καθώς και στην μείωση του επιπλέον λίπους που μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος στον οργανισμό του. Παράλληλα το χλωρογενικό οξύ, όχι μόνο επιβραδύνει την απορρόφηση των λιπών από το έντερο, αλλά ενεργοποιεί και το μεταβολισμό του λίπους στο ήπαρ.

3. Βελτιώνει την όψη του δέρματος, μειώνοντας τη χαλάρωση: Επίσης ο πράσινος κόκκος καφέ είναι πλούσιος σε λιπαρά οξέα και εστέρες, συμπεριλαμβανομένων του αραχιδικού οξέος, λινελαϊκού οξέος και ελαϊκού οξέος, τα οποία θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της χαλάρωσης του και του αποχρωματισμού.


Tags: υγεία, διατροφή, γυναίκα, οργανισμός, woman, health, food, tips, diet, πράσινος, καφες

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)