ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χαράλαμπος Χατζηπροδρόμου: Όσα αποκάλυψε στο Must για το Master Chef

Πάρια Ευσταθίου


Ο Χαράλαμπος Χατζηπροδρόμου ειναι ο παίκτης που έκανε αισθητή την παρουσία του στο Master Chef, τόσο με τις μαγειρικές του ικανότητες όσο και με τον έντονο χαρακτήρα του. Ο Κύπριος σεφ μίλησε αποκλειστικά στο Must για την εμπειρία του στον διαγωνισμό μαγειρικής, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Όπως μας είπε η απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο Master Chef δεν ήταν δική του, αλλά της αδερφής του και της νύμφης του που πίστευαν στο ταλέντο του και θεωρούσαν πως έπρεπε να πάει στον διαγωνισμό. Την ίδια περίοδο ο Χαράλαμπος συμμετείχε σε πρωινή εκπομπή ως μάγειρας και ακολούθως ήρθε η επιβεβαίωση απο την παραγωγή του Master Chef οτι πέρασε στις οντισιόν.

''Δεν είχα ιδέα ότι θα με έπαιρναν στο παιχνίδι. Πίστευα στον εαυτό μου και ήξερα ότι μπορώ να είμαι εκεί γι αυτό και πήγα.Δεν το αντιλαμβάνεται το μυαλό σου το τι θα αντιμετωπίσεις όταν πας εκεί, βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το ίδιο με σένα. Πήγα στην οντισιον και συνάντησα περίπου 600 άτομα!'' μας είπε χαρακτηριστικά.

''Για μένα ήταν πολύ αγχωτική η πορεία μέχρι να φθάσω στους 22 διαγωνιζόμενους. Κάθε στάδιο που περνούσε με άγχωνε. Το άγχος σταμάτησε όταν πλέον μπήκα στο παιχνίδι. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου γιατί είδα πολύ καλούς μάγειρες στις οντισιόν.''

Ο Χαράλαμπος μπαίνοντας στο παιχνίδι δήλωσε ξεκάθαρα στους ανθρώπους της παραγωγής ότι θα είναι ο εαυτός του και θα εκφράζεται χρησιμοποιώντας την κυπριακή διάλεκτο, κάτι που όπως είδαμε έκανε μεγάλη αίσθηση στο τηλεοπτικό κοινό.

''Από την παραγωγή μου είπαν από την πρώτη οντισιόν ''μιλας κυπριακά θα δυσκολευτούμε λίγο'', και εγώ τους απάντησα δεν μπορώ να μην μιλώ όπως είμαι συνηθισμένος να μιλώ γιατι δεν θα μπορείτε ουτε εσείς να πάρετε αυτό που θέλετε από μένα. Μετά το πρώτο επεισόδιο μου είπαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι της παραγωγής ότι οκ δεν θα ξαναμιλήσεις ''ελληνικά'' και επηζητούσαν να μιλώ κυπριακά απλά να μιλώ πιο αργά. Τα παιδιά όσο ''βαρετά'' και να μιλούσα καταλαβαιναν τα πάντα''.

Ο Χαράλαμπος μίλησε και για την δοκιμασία της αποχώρησης που όπως μας αποκάλυψε, ήταν η πιο δύσκολη δοκιμασία στο παιχνίδι. ''Όταν μας εξήγησαν το πιάτο η συνταγή ήταν πολύ μεγάλη, με πολλά υλικά,περίπλοκη εκτέλεση και πολύ λίγο χρόνο.Όχι μονο ξέχασα υλικά αλλά τα έχασα, δεν τα έβρισκα''. Μιλώντας για τη βοήθεια που του πρόσφερε ο συμπαίκτης του, που στην παρούσα φάση ήταν αντίπαλος του, ο Χαράλαμπος μας είπε ''Ο Χριστάρας είναι τέλειο παιδάκι, τον αγαπώ πολύ και αυτός το ίδιο. Γι αυτό μου έδωσε τα υλικά και με βοήθησε. Αν ήταν ο Συμεωνίδης μπορούσε να μου πετάξει τα φύλα στον κάλαθο'', είπε γελώντας.

Περίμενε ότι ήταν αυτός που θα αποχωρούσε απο το παιχνίδι;

''Το κατάλαβα μόλις τελείωσε η δοκιμασία ότι εγώ θα ήμουν αυτός που θα αποχωρούσε, αφού είχα ξεχάσει να βάλω 2 υλικά.''

Ο Χαράλαμπος μίλησε και για τη στιγμή που ξεπέρασε τα όρια του και βγήκε εκτός εαυτού αφού η πίεση που υπήρχε στην κουζίνα στη συγκεκριμένη φάση ήταν μεγάλη. ''Ξεπέρασα τα όρια μου και εκνευρίστηκα σε μια απο τις δοκιμασίες. Εσείς είδατε ένα λεπτό, εγώ ωρυόμουν για 45 λεπτά, ήταν πολύ δύσκολο να μου μιλήσει άνθρωπος.''

Όσον αφορά τη σχέση του με τους συμπαίκτες του και συγκεκριμένα την ομάδα του, μας είπε :
''Συνεργαστηκαμε άριστα. Η ομαδα μου ηταν και τις τρεις φορες η ίδια απλά άλλαζε ο αρχηγός. Είμασταν μια δυνατή παρέα, μας είχαν αναφέρει και σαν κλίκα αλλά καμμία σχέση. Περνουσαμε καλά και φαινόταν, όταν αποχωρούσε κάποιος από την ομάδα φαινόταν ότι οι αλλοι δεν ήταν ΟΚ στο να φύγει. Δεν ειχαμε καποιος παραπονο από τον άλλο, ειμασταν ομαδα και φταναμε πάντα σε αποτέλεσμα''.

Βγαίνοντας απο το παιχνίδι ο Χαράλαμπος αντιμετώπισε τις θετικές αντιδράσεις του κόσμου οι οποίες τον ξάφνιασαν αφού δεν περίμενε ότι η παρουσία του στο Master Chef θα είχε τόση μεγάλη απήχηση.

''Δεν περιμενα να έχω τετοια ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πρώτο κύμα που πήρα ήταν στο αεροδρόμιο, και της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν πήγα με τέτοια σκοπιμότητα στο παιχνίδι γι αυτό και δεν περίμενα να έχω τόση απήχηση στον κόσμο. Εγώ πήγα και είπα ότι όπως με ξέρουν οι φίλοι μου στην Κύπρο έτσι θα είμαι και στην τηλεόραση, ακριβώς ο ιδιος άνθρωπος''.

Σχετικά με το πώς τον προσεγγίζουν οι γυναίκες μετά το παιχνίδι, μας απάντησε πως τον προσεγγιζουν πλέον διαφορετικά, ''με τα μηνυματα να μη σταματουν''. Ωστόσο ο Χαράλαπος μας ξεκαθάρισε πως βρίσκεται σε σχέση χωρίς όμως να θέλει να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μαγειρική εμπειρία ήταν απο τα σημαντικότερα στοιχεία που κέρδισε απο το Master Chef, αφού όπως μας είπε είχε την δυνατότητα να δει πολλά πράγματα που δεν υπάρχουν σε άλλες κουζίνες, ενώ πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός ήταν ευκαιρία να έρθει κοντά με άλλους μάγειρες με τους οποίους έγινε φίλος. Όσον αφορά το πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την αναγνωρισιμότητα που έχει απο το παιχνίδι, μας είπε πως δεν έχει σκεφτεί τι θα κάνει στο άμεσο μέλλον, όμως ό,τι και να αποφασίσει θα έχει να κάνει με την μαγειρική που είναι και ο τομέας του. Άλλωστε ο Χαράλαμπος έχει τη δική του εταιρεία που ονομάζεται ''Healthy Do'' και ασχολείται αποκλειστικά με ανθρώπους που ακολουθούν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες. ''Στόχος μου ειναι να προβάλω αυτο που κάνω με την υγιεινή διατροφή και να μάθω στον κόσμο πώς να τρώει πιο υγιεινά με ενα πιο γκουρμε τρόπο, κάτι που το θεωρώ αρκετά απλό και εύκολο για να το ακολουθήσουν όλοι''.

Ο Χαράλαμπος αναφέρθηκε και στην αδερφή του Μαρία που όπως λέει είναι η μεγαλύτερη fan του και τον στηρίζει σε κάθε του απόφαση. ''Η αδερφή μου Μαρία η οποία είναι πιο ''φρενοκομείο'' από μένα. Θεωρώ ότι είναι καλόγνωμη, θα σου πει αυτό που πιστεύει με αντικειμενικά κριτήρια. Θα σε καθοδηγήσει σωστά. Αν και είναι πιο μικρή μου. Αν είμαι βλάκας θα μου το πει.''

Τέλος ο Χαράλαμπος μίλησε και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει πίσω στο παιχνίδι. Όπως δήλωσε στο Μust, ''Φέτος αλλάζουν κάποιες διαδικασίες που επιτρέπουν σε παλιούς παίκτες να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όμως δεν γνωρίζω ακόμα τι θα γίνει''.


Tags: Χαράλαμπος Χατζηπροδρόμου, Master Chef, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)