ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτά τα φυσικά γιατροσόφια θα σας απαλλάξουν από τους μυϊκούς πόνους...

Μυρτώ Τριχείλη


Θέλετε να ανακουφίσετε το αίσθημα μυϊκής κόπωσης που νιώθετε ύστερα από μια έντονη σωματική προσπάθεια ή να δυναμώσετε προληπτικά τους μυς σας; Aν ναι, πριν στραφείτε σε ιατρικές θεραπείες, είναι καλύτερα να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα των φυτών που δρουν ως φυσικά μυοχαλαρωτικά....

1. Το χαμομήλι αποτελεί ένα από τα περίφημα χαλαρωτικά φυτά. Χρησιμοποιείται κυρίως για να ανακουφίσει από μυϊκούς πόνους αλλά και για την ανακούφιση από προβλήματα έμμηνου ρύσεως, την ένταση, από πονοκεφάλους, άγχος, στρες, νεύρα και πολλά ακόμη. Θα χαλαρώσει την ένταση από τους μυς σας ενώ έχει και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες για να σας ανακουφίσει από τις κράμπες.

2. Το τζίντζερ είναι ένα φυτικό φάρμακο, ευεργετικό για το στομάχι και τα κρυολογήματα. Το πανεπιστήμιο της Γεωργίας, χρησιμοποίησε μια ομάδα εθελοντών στους οποίους χορηγούνταν δύο γραμμάτια τζίντζερ την ημέρα και άλλη μια που έτρωγε την ίδια ποσότητα ζεστού τζίντζερ. Το αποτέλεσμα; Μετά από 11 ημέρες, και οι δύο ομάδες εμφάνισαν 25% μείωση στους πόνους που προκαλούνται από την άσκηση.

3. Η λεβάντα είναι ένα όμορφο λουλούδι το οποίο έχει πολλές ιδιότητες για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών ή νόσων. Το λάδι λεβάντας είναι για παράδειγμα γνωστό ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά μυοχαλαρωτικά. Θα χρειαστεί να κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην περιοχή που πονάτε ώστε να αυξηθεί η ροή του αίματος. Στη συνέχεια, κάντε ένα ζεστό ντους για να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα σας και να έχουν τη δυνατότητα οι μυς να χαλαρώσουν και να θεραπευθούν.

4. Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε σπιτικές συνταγές και έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στο να ανακουφίζει και να θεραπεύει γρήγορα τον πόνο που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.


Tags: υγεία, ευεξία, μύες, θεραπεία, γυναίκα, πόνος, σώμα, χαλάρωση, γιατροφόφι, συμβουλές

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)