ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Αυτός είναι ο τρόπος για να ανανεώσεις το βλέμμα σου!


Επιμέλεια Σταύρη Φράγκου

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί τι είναι η βλεφαροπλαστική, ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης αυτής και ποια τα αποτελέσματά της.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;
Συνήθως είναι μια αισθητική διαδικασία, προκειμένου να ενισχύσουμε την εμφάνιση των βλεφάρων μας. Μερικές φορές ονομάζεται και «ανόρθωση ματιού». Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να συμπεριλάβει τα πάνω ή τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο.

Τι αποτέλεσμα θέλουμε να πετύχουμε;
Από τους πρωταρχικούς σκοπούς του χειρουργείου είναι να επιτύχουμε μια φυσική αναζωογονημένη και ανανεωμένη εμφάνιση και οπωσδήποτε να αποφύγουμε οποιοδήποτε είδος πλαστικού χειρουργικού στίγματος, δηλαδή υπερβολικής εμφάνισης.

Ποια η διαφορά της άνω βλεφαροπλαστικής με την κάτω;
Στην άνω βλεφαροπλαστική, το περίσσιο δέρμα και λίπος αφαιρείται. Άλλες βελτιωτικές διαδικασίες μπορούν να γίνουν, όπως λείανση του δέρματος με λέιζερ και σταθεροποίηση της αύξησης των βλεφάρων. Τυπικά, μία τέτοια διαδικασία θεωρείται ως αισθητική και γι αυτό δεν καλύπτεται από ασφαλιστικές. Η κάτω βλεφαροπλαστική είναι μία πιο πολύπλοκη επέμβαση σε σχέση με την άνω. Έτσι, κάθε ασθενής θα πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά, καθώς η διαδικασία εξατομικεύεται ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε ατόμου. Στη βασική διαδικασία, το δέρμα τεντώνεται και οποιοδήποτε περιττό λίπος αφαιρείται.

Υπάρχει κάποια θεραπεία που συνδυάζεται με τη βλεφαροπλαστική;
O Δρ. Ιωαννίδης πάντα προχωράει την ίδια στιγμή με την κάτω βλεφαροπλαστική τη διαδικασία της κανθοπλαστικής, κατά την οποία γίνεται ανόρθωση της έξω κάνθου με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει ως αποτέλεσμα ένα νέο πιο αναζωογονημένο σχήμα ματιών με πιο έντονη υποστήριξη των κάτω βλεφάρων, όπως πρέπει δηλαδή να είναι.

Σε τι βοηθά ο συνδυασμός αυτός;
Αυτός ο χειρισμός μας βοηθάει, έτσι ώστε να αποφύγουμε την εμφάνιση περιπλοκών, όπως βλέφαρα που γυρίζουν προς τα έξω και την εμφάνιση στρογγυλών ματιών στο περίσσευμα των κάτω βλεφάρων μετά τη βλεφαροπλαστική, ενώ την ίδια στιγμή μας δίνει την εγγύηση για μακροχρόνια αποτελέσματα.

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να προχωρήσουμε σε βλεφαροπλαστική;
Σε περιπτώσεις όπως τη Βλεφαρόπτωση, το γύρισμα βλεφάρων προς τα έξω και προς τα μέσα και όταν χρειάζεται αναδόμηση βλεφάρων.
-Βλεφαρόπτωση: Σε αυτήν την περίπτωση, το βλέφαρο από μόνο του, όχι μόνο το δέρμα, πέφτει και ίσως μερικώς καλύψει την κόρη του οφθαλμού. Τότε, δεν διορθώνεται μόνο αφαιρώντας το περισσευούμενο δέρμα, αλλά απαιτείται ειδική επέμβαση πτώσεως. Στους ενήλικες, η αρχή της πτώσης συνήθως προκαλείται από τέντωμα των μυών που ανορθώνουν τα βλέφαρα και μία διόρθωση θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε μία τέτοια κατάσταση. Σε σπάνια περιστατικά η πτώση μπορεί να οφείλεται σε μία συστολική διαταραχή, όπως μυασθένεια ή μυϊκή δυστροφία. Στα παιδιά συνήθως φαίνεται κατά τη γέννηση και σύμφωνα με τη διαδικασία ανάπτυξης του αντίστοιχου μυ.

-Γύρισμα βλεφάρων προς τα έξω και προς τα μέσα: Και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του ματιού και υπερβολικό δάκρυσμα. Η διόρθωση στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι περίπλοκη, αν και σε κάποιες από αυτές ίσως απαιτηθεί μυοτομία. Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, το γύρισμα των βλεφάρων προς τα έξω μπορεί να συμβεί όταν κάποια προληπτικά μέτρα δεν έχουν συμπεριληφθεί στο χειρουργείο.

-Αναδόμηση βλεφάρων: Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου είναι απαραίτητο να αναδομήσουμε ένα ή ολόκληρο το μέρος ενός βλεφάρου ακλουθώντας μία αφαίρεση ενός καλοήθη όγκου, ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις ακόμα και να αναδομήσουμε ολόκληρη την έκταση των κάτω και άνω βλεφάρων με πιο περίπλοκο τρόπο με χειρουργικές διαδικασίες κρημνών ή micro.


Tags: πλαστικός, ομορφιά, βλέμμα, γυναίκα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)