ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

του Νικόλα Φωτίου και της Ηλέκτρας Στασινοπούλου

Gregory Morfi: Βήματα υψηλής ραπτικής


Έχεις ετοιμάσει τη νέα σου συλλογή σε νυφικά για το 2018! Τι υλικά χρησιμοποίησες, τι χρωματισμούς και από πού εμπνεύστηκες για τη συλλογή;
Κυρίαρχο υλικό είναι, όπως πάντα άλλωστε, η δαντέλα, το μετάξι και οι πέτρες Swarovski. Οι χρωματισμοί κινούνται ανάμεσα στο λευκό και στο off white. Εμπνέομαι απ’ ό,τι υπάρχει γύρω μου και ιδιαίτερα από το υγρό στοιχείο.

Οι γυναίκες εδώ ζητούν απεγνωσμένα τη γνώμη σου. Τι είναι αυτό που τις συμβουλεύεις, ειδικά για αυτή την τόσο σημαντική μέρα της ζωής τους;
Να είναι ο εαυτός τους, τίποτα άλλο! Να φορέσουν κάτι το οποίο μπορούν να υποστηρίξουν και, πάνω απ’ όλα, να τις κολακεύει.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξει μια γυναίκα για να μπορεί να επιλέξει το σωστό νυφικό;
Να είναι σίγουρη ότι το νυφικό που θα επιλέξει θα είναι στο στιλ της και θα είναι αυτό που ονειρεύτηκε ή σκέφτηκε για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής της. Επιπρόσθετα, η υποψήφια νύφη θα πρέπει να προσέξει, ώστε το νυφικό της να δένει με τη γενική εικόνα του γάμου της. Για παράδειγμα, σε έναν γάμο κοντά στη θάλασσα εννοείται ότι δεν θα φορέσει ένα φουσκωτό και υπερβολικό νυφικό…

Μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι οι τάσεις στα νυφικά;
Τα πιο αέρινα νυφικά με πιο απλές γραμμές, με λεπτομέρειες δαντέλας.

Την ώρα που σχεδιάζετε έχετε κάποια συγκεκριμένη γυναίκα στο μυαλό σας;
Μία σέξι, άκρως θηλυκή γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και με ωραίες καμπύλες, η οποία θέλει να ξεχωρίσει σε μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής της.

Θυμάσαι το πρώτο νυφικό που σχεδίασες;
Με παίρνεις αρκετά χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στο 2012, όταν δημιούργησα το πρώτο μου νυφικό για μία πελάτισσα που τελικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα νυφικά. Η συγκεκριμένη πελάτισσα μόνο σε εμένα είχε εμπιστοσύνη και ήθελε να της σχεδιάσω το νυφικό, ενώ εκείνη την περίοδο δεν ήταν κάτι με το οποίο ασχολούμουν συστηματικά. Ήταν ένα νυφικό γεμάτο πούπουλα! Την αμέσως επόμενη χρονιά ξεκίνησα κανονικά να δημιουργώ συλλογές υψηλής ραπτικής και νυφικών, διότι κατάλαβα ότι τελικά είναι ο τομέας στον οποίο θέλω να επικεντρωθώ.

Πάντως, το όνομά σου έχει ταυτιστεί με τη δημιουργία κομματιών υψηλής ραπτικής, και δη νυφικών…
Μ’ αρέσει γιατί υπάρχει δημιουργία, ξεκινάς από το μηδέν και καταλήγεις με ένα κομμάτι υψηλής ραπτικής. Με εξιτάρει, με προκαλεί και με κάνει να αισθάνομαι δημιουργικός σε αυτό που κάνω. 

Τι ζητάνε συνήθως οι Κύπριες όσον αφορά στη δημιουργία του νυφικού τους;
Η καθεμιά θέλει να ζήσει το δικό της παραμύθι και εγώ καλούμαι να το υλοποιήσω, «μεταμορφώνοντάς» τις σε σύγχρονες πριγκίπισσες. Κι αυτό προσπαθώ! Να τις οδηγήσω, μέσα από τις συναντήσεις μας και τις συζητήσεις μας, στην επιλογή του νυφικού που θα τις κάνει να λάμψουν την ημέρα του γάμου τους.

Γενικά, οι τιμές των νυφικών γιατί είναι τόσο ψηλές; Μπορείς να δώσεις και άλλες λύσεις σε κοπέλες οι οποίες θα ήθελαν να τους φτιάξεις το νυφικό τους με χαμηλότερο κόστος;
Από την στιγμή που ένα νυφικό κατατάσσεται στην υψηλή ραπτική, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι πίσω από τη δημιουργία του κρύβεται πάρα πολύς κόπος και ώρες δουλειάς. Πολλά μέτρα υφάσματος και πολλές μέρες κεντήματος στο χέρι, μιας και τα πιο πολλά νυφικά είναι handmade. Γι’ αυτό οι τιμές για τα νυφικά είναι γενικά ψηλές. Από την άλλη, κάθε κοπέλα μπορεί να φτιάξει το δικό της νυφικό με το δικό της στιλ και το δικό της budget.

Πού μπορούμε να βρούμε τη νέα σου συλλογή νυφικών;
Στο showroom μου στη Λεμεσό και, φυσικά, στην προσωπική μου ιστοσελίδα gregorymorfi.com, από τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου.

 

Πηγή: Beautiful People