ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ασκήσεις γράμμωσης βγαλμένες από τον επαναστατικό κόσμο του pilates!

Μυρτώ Τριχείλη


Οι ασκήσεις της μεθόδου Pilates είναι ένας μοναδικός τρόπος για να καταφέρει μία γυναίκα να «γραμμώσει» χωρίς να «φουσκώσει», ενώ με τις σωστές οδηγίες μπορούμε όλες να τις εφαρμόσουμε στο σπίτι! Στρώνουμε, λοιπόν, το άνετο στρωματάκι γυμναστικής μας και δοκιμάζουμε μερικές βασικές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις βγαλμένες μέσα από το Pilates:

1. Για κορμό: Καθίστε στο στρώμα σας με την πλάτη σας στην ευθεία και ανοίξτε τα χέρια σας στο πλάι στο ύψος των ώμων σας. Ανοίξτε τα πόδια σας λίγο πιο πολύ από τους ώμους σας, με τα πέλματα προς τα επάνω. Στη συνέχεια, στρίψε την μέση σας προς τα αριστερά με τα χέρια σας τεντωμένα, μέχρι το δεξί χέρι να ακουμπήσει στην έξω πλευρά του αριστερού ποδιού και να σχηματίσουν μια διαγώνιο. Εδώ θέλουμε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

2. Για γλουτούς: Ξαπλώστε μπρούμυτα, με τα χέρια διπλωμένα μπροστά από το κεφάλι. Ακουμπήστε το κεφάλι στα χέρια για περισσότερη άνεση. Σφίξτε τους μύες της κοιλιάς και των οπισθίων και αργά σηκώστε το ένα πόδι από το πάτωμα, με τα δάχτυλά σας να «δείχνουν» προς τον τοίχο, και κάντε δέκα κύκλους με τη φορά του ρολογιού και δέκα κύκλους με την αντίθετη φορά. Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι και -αν θέλετε- συνεχίστε με ένα ακόμα σετ και στα δύο πόδια.

3. Για κοιλιά και πλάτη: Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς τα κάτω και με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πάτωμα, με τους αγκώνες προς τα έξω. Πιέστε τα χέρια σας στο πάτωμα και σηκώστε αργά το κεφάλι, τους ώμους και το πάνω μέρος του σώματός σας. Μείνετε στη θέση αυτή, με το στήθος σας σφιχτό και αργά τεντώστε σαν τόξο το πάνω μέρος της πλάτης σας, χωρίς να ξεχνάτε να έχετε πάντα τους μύες της κοιλιάς σας καλά σφιγμένους. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες στην θέση αυτή και επιστρέψτε στο πάτωμα. Επαναλάβετε τουλάχιστον 15 φορές.


Tags: fitness, pilates, workout, home, γυναίκα, σπίτι, άσκηση, γιόγκα, σώμα, χρόνος, γυμναστική

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)