ΥΓΕΙΑ

Εχινάτσια: Γνωρίστε το διάσημο φυτό που ''σκοτώνει'' τη γρίπη...

Μυρτώ Τριχείλη


  • Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα, καθώς οι θεραπευτικές του ιδιότητες συνδέονται με την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.

    Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα, καθώς οι θεραπευτικές του ιδιότητες συνδέονται με την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.

Η echinacea είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα στην Αμερική, ενώ καλλιεργείται ευρέως και στην Ευρώπη. Το φυτό αυτό πήρε το όνομα του από την ελληνική λέξη «εχινός», εξαιτίας των αγκαθιών που έχει στα άνθη του. Στις μέρες μας είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα, καθώς οι θεραπευτικές του ιδιότητες συνδέονται με την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.

Ποιό είναι το φυσικό της όπλο;

Ως φυσικό αντιβιοτικό, η echinacea συμβάλλει στην καταστροφή βακτηρίων, ιών, μυκήτων και μικροβίων που προκαλούν ασθένειες. Η δράση της βασίζεται στην ενεργοποίηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία είναι πολύτιμα στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην παραγωγή ιντερφερόνης, μιας πρωτεΐνης που παράγεται από τα ίδια τα κύτταρα και προστατεύει τα υγιή κύτταρα από επιθέσεις μικροβίων.

Που θα τη βρούμε:

Την εχινάτσια μπορούμε να την βρούμε σε μορφή φρέσκου ή αποξηραμένου βοτάνου που γίνεται ρόφημα, σαν εκχύλισμα των φύλλων ή των ριζών του, σε μορφή χαπιών, σε αλοιφές, σιρόπια, βάμματα ή σε σταγόνες που χρησιμοποιούνται κυρίως από τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας και να μην παρεμβαίνουμε αλλάζοντας την συνιστώμενη δοσολογία ή τον τρόπο χρήσης της.


Tags: υγεία, tips, health, diy, home, συμβουλές, γυναίκα, γρίπη, κρυολόγημα, βότανα, must

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)