ΥΓΕΙΑ

Νεροκάρδαμο: το αποτοξινωτικό βότανο με τις ευεργετικές ιδιότητες!

Μυρτώ Τριχείλη


  • Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από τη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία του βήχα, της βρογχίτιδας και όχι μόνο...

    Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από τη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία του βήχα, της βρογχίτιδας και όχι μόνο...

Το νεροκάρδαμο είναι ένα αποτοξινωτικό βότανο βαρέων μετάλλων, γνωστό στα λατινικά και ως Nasturtium officinal, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή χλωροφύλλης για τον καθαρισμό του αίματος. Παράλληλα, το φυτό αυτό αυξάνει τη ροή της χολής για βελτιωμένη πέψη και αποτελεί άριστη προστασία ενάντια σε ξενοοιστρογόνα και σε πολλές ορμονοεξαρτώμενες ασθένειες. Περιέχει επίσης μέταλλα όπως σίδηρο, ιώδιο, κάλιο, αρσενικό, βιταμίνες A, C, E, D, B2, ισοθειοκυανογλυκοσίδες, αιθέρια έλαια, καροτένια, πικρά.

Το νεροκάρδαμο ήταν γνωστό από τα αρχαία χρόνια, καθώς ο Διοσκουρίδης το ονόμαζε Σισύμβριον το έτερον και ο Ιπποκράτης το είχε περιγράψει ως διεγερτικό και αποχρεμπτικό. Εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από τη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας. Επίσης έχει αναφερθεί ότι όταν τρώγεται ωμό μπορεί να προλάβει ή να επιδράσει θεραπευτικά στον καρκίνο.

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με νεροκάρδαμο:

  • Το βότανο χρησιμοποιείται σε πρόσφατη μορφή και όχι αποξηραμένο
  • Αφού το κοπανίσετε χρησιμοποιείται σαν κατάπλασμα για δερματικές παθήσεις, όπως έλκη, πόνους, πρηξίματα και αποστήματα και για την επιτάχυνση της επούλωσης τραυμάτων.
  • Επιπλέον, η επίθεση πολτοποιημένου νεροκάρδαμου με μέλι εξαφανίζει τις φακίδες του δέρματος.
  • Ως κρέμα καθαρισμού του προσώπου από τις πανάδες: Αναμιγνύετε 2 δόσεις χυμού νεροκάρδαμου με μια δόση μέλι, για να γίνει ομοιόμορφο. Το απλώνετε στο πρόσωπο, το αφήνετε για μισή ώρα και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό, δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Tags: βότανα, υγεία, ομορφιά, γυναίκα, woman, health, green, eat, drink, tips

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)