ΥΓΕΙΑ

Αυτές οι εύστοχες ασκήσεις θα ''ξυπνήσουν'' τους πλάγιους κοιλιακούς σου!

Μυρτώ Τριχείλη


  • Γυμνάζεσαι καθημερινά αλλά νιώθεις ότι οι πλάγιοι κοιλιακοί σου είναι ακόμα αδύναμοι;

    Γυμνάζεσαι καθημερινά αλλά νιώθεις ότι οι πλάγιοι κοιλιακοί σου είναι ακόμα αδύναμοι;

Γυμνάζεσαι καθημερινά αλλά νιώθεις ότι οι πλάγιοι κοιλιακοί σου είναι ακόμα αδύναμοι; Αυτές οι στοχευμένες ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να "ξυπνήσεις" αυτή τη δύσκολη ομάδα των κοιλιακών μυών και να φορέσεις με στυλ και αυτοπεποίθηση τα crop top σου -και όχι μόνο- στις λαμπερές βραδινές εξόδους αυτής της σεζόν...

Πλάγιοι κοιλιακοί:

1. Κάθισε στο πάτωμα με τους ώμους πίσω και τα γόνατα λυγισμένα, στηρίζοντας το βάρος σου και στα δυο σου χέρια. Σήκωσε τα πόδια και λύγισε προς τα πίσω στηρίζοντας το βάρος στην ουρά σου και σχηματίζοντας σχήμα V. Στρίψε προς τ' αριστερά, φέρνοντας το βάρος κάτω από το αριστερό ισχίο. Επανάλαβε αλλάζοντας πλευρά. Κάνε 20 συνολικές επαναλήψεις, άρα 10 σε κάθε πλευρά.

2. Ξάπλωσε ανάσκελα, με την πλάτη σου να ακουμπάει στο έδαφος και τα γόνατα σου λυγισμένα. Τα χέρια σου βρίσκονται λυγισμένα δίπλα στο κεφάλι σου. Ανασήκωσε τα πόδια σου στον αέρα ώστε να έρθουν σε ορθή γωνία με το έδαφος. Ανασήκωσε τους ώμους σου από το έδαφος και φρόντισε ο αυχένας σου να βρίσκεται σε ευθεία με την σπονδυλική σου στήλη. Στρίψε το σώμα σου προς την αριστερή πλευρά ώστε να ακουμπήσει ο αγκώνας του δεξιού χεριού στο αριστερό γόνατο και μετά στρίψε από την δεξιά πλευρά, κάνοντας το αντίθετο. Εκτέλεσε 2-3 σετ των 30 δευτερολέπτων το καθένα.

3. Τοποθέτησε το σώμα σου σε θέση σανίδα με τους αγκώνες ακριβώς κάτω από τους ώμους και την κοιλιά σου τραβηγμένη μέσα. Κράτησε τη θέση αυτή, μόνο που τώρα άρχισε να στρίβεις τον κορμό σου στο πλάι και να μένεις λίγα δευτερόλεπτα έτσι ώστε να επικεντρωθείς περισσότερο στην πλάγια μοίρα των κοιλιακών. Ξεκινάς με 30 δευτερόλεπτα εναλλάξ την κάθε μεριά για 2-3 σετ.


Tags: γυμναστική, κοιλιά, πόδια, τώρα, fitness, woman, belly, gym, health, tips, ασκήσεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)