ΣΧΕΣΕΙΣ

Στην ανατροφή του αγοριού ή του κοριτσιού δίνουν μεγαλύτερη έμφαση οι μπαμπάδες;


  • Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, ότι οι πατέρες δαπανούν περίπου 60% περισσότερο χρόνο με τα κόρες τους σε σύγκριση με τους γιούς τους.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, ότι οι πατέρες δαπανούν περίπου 60% περισσότερο χρόνο με τα κόρες τους σε σύγκριση με τους γιούς τους.

Μία ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατάφερε να εντοπίσει πρόσφατα, ένα σύνολο σημαντικών διαφορών στον τρόπο, με τον οποίο οι πατεράδες μιλούν και παίζουν με τα παιδιά τους, ανάλογα με το φύλο τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω μελέτη, έλαβαν μέρος τυχαιοποιημένες ομάδες πατεράδων και νηπίων, όπου οι αλληλεπιδράσεις τους παρατηρήθηκαν για περίπου 48 ώρες. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν, ότι οι πατέρες δαπανούν περίπου 60% περισσότερο χρόνο με τα κόρες τους σε σύγκριση με τους γιούς τους. Επίσης, φάνηκε να περνούν περίπου πέντε φορές περισσότερο χρόνο τραγουδώντας, σφυρίζοντας και μιλώντας ανοιχτά για τα συναισθήματα τους με τις κόρες τους από ό,τι με τους γιούς τους.

H επιβλέπουσα καθηγήτρια της έρευνας Dr. Jennifer Mascaro τόνισε: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι οι υποσυνείδητες αντιλήψεις μας σχετικά με το φύλο μπορεί να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας απέναντι στα πολύ μικρά παιδιά […] Ενδεχομένως, οι πατέρες να αποδίνουν ασυνείδητα μικρότερη βαρύτητα στη συναισθηματική έκφραση των αγοριών και αυτό είναι κάτι που αξίζει να μελετηθεί». Τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Behavioral Neuroscience».

 

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος - Μαρίνα Μόσχα. M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια.|
Κηφισίας & Θερμοπυλών 2, Χαλάνδρι, Αθήνα
Τηλ: 210 77 89 890
www.askitis.gr
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00
Τηλ: 210 7.79.79.79

 


Tags: παιδιά, γονείς, πατέρας, σχέσεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)