ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Kρίστη Παπαδοπούλου: Ένα όνειρο με φτερά

Μαρίνα Χαραλάμπους


Τι είναι για σένα μόδα; Πόσο πιστά την ακολουθείς;

 Για μένα μόδα είναι ότι με κάνει να αισθάνομαι άνετα και θέλω Νά το κυκλοφορήσω!  Οτιδήποτε έχει προσωπικότητα και στυλ!!!

Έχεις κάνει αρκετές «εκκεντρικές» εμφανίσεις. Σου αρέσει να πειραματίζεσαι με την μόδα;

Δεν προσπαθώ να είμαι κάτι είμαι αυτό που αισθάνομαι. Αν αυτό είναι εκκεντρικό , η μοναδικό είναι επειδή ντύνομαι με τα πράγματα που μου αρέσουν , όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύω .Αυτή η διαφορετικότητα του κάθε ενός είναι που χαρακτηρίζει το προσωπικό στυλ μας! Άλλωστε τυχαίνει να μας αρέσει και γίνετε ...must,  άλλοτε να το θεωρούμε εκκεντρικό ακόμα και να δημιουργεί τάσεις μόδας! Αυτό είναι το στυλ μου κι δεν το προσπαθώ! 

H Κυπριακή κοινωνία νομίζεις δέχεται εύκολα τα πιο εκκεντρικά trendsTα υιοθετεί;

Πολλές φορές οι κοινωνίες στο σύνολο τους επηρεάζονται και προσπαθούνε να μιμηθούν κάποιο στυλ συνήθως διάσημων προσώπων ! Δεν έχουμε μάθει να θέλουμε να διαφέρουμε , έχουμε μάθει να θέλουμε αυτό που έχει ο άλλος! Το ακριβώς ίδιο! Για αυτό ίσως να μην βρίσκουμε εύκολα την ευτυχία, πρέπει να ψάξουμε βαθειά μέσα μας και να ξανά δούμε τους εαυτούς μας όπως ήμασταν παιδιά... αυτό προσπαθώ να κάνω , δεν λέω ότι τα κατάφερα αλλά το θέλω πολύ!

Πως πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις τσάντες; 

Δεν θα προσποιηθώ ότι είμαι σχεδιάστρια, είμαι όμως ένας άνθρωπος της τέχνης, είμαι ηθοποιός και ως ανήσυχο πλάσμα ψάχνω την τέχνη παντού, αύτη την φορά, την είδα πάνω σε κάτι που ο καθένας μπορεί να κουβαλάει επάνω του. ‘Όπως θα ήθελα και εγώ να κουβαλάω δυο φτερά. Ενώ ο Θεός μου χάρισε τα πάντα απλόχερα δεν μου έκανε την χάρη να μου τα δώσει, για να μπορώ να βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε για να μπορώ να δω τον κόσμο με άλλη ματιά. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω ένα φτερό από μένα για όποια επιλέξει "υιοθετήσει" έναν από τους "μίσους" αγγέλους μου. Το ένα φτερό μια αρχή το άλλο το έχει ο κάθε ένας κάπου βαθειά μέσα του! Ας το ανακαλύψει!

Από πού προέκυψε η ονομασία του brand σου;

Όπως θα αντιλήφθηκες από την αρχή και το τέλος του ονοματεπώνυμου μου!

Γιατί τσάντες; 

Έχεις ανοίξει μια γυναικεία τσάντα να δεις τι κρύβει μέσα; όλος ο κόσμος μας είναι εκεί μέσα! τσάντα και γυναίκα πάνε μαζί! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ! Και επειδή δεν έβρισκα μια τσάντα που να είναι μοναδική , που να την έχω μόνο εγώ και να μην την φοράει όλος ο κόσμος σε οποιαδήποτε χώρα πάω! Αποφάσισα να κάνω ότι πιο μοναδικό μπορούσε να σκεφτεί το μυαλό μου που να μην το έχουμε ξαναδεί, και ποιοτικά με τις καλύτερες προδιαγραφές και τα καλύτερα υλικά που μπορούσα να βρω!

Στην παρουσίαση του K-Lou είδαμε και ένα φόρεμα. Σκέφτεσαι να επεκταθείς και κάπου αλλού εκτός από τις τσάντες; Η φαντασία μου οργιάζει ...

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου;

Οτιδήποτε χρωματιστό και χαρούμενο , οτιδήποτε θλιμμένο και μουντό!

Tι υλικά χρησιμοποιείς;

 Κυρίως έχω ασχοληθεί με το δέρμα , όπου βρω μαγαζί με δέρματα μπαίνω μέσα , αν και χορτοφάγος θεωρώ ότι μια καλή τσάντα ανθεκτική και ποιοτική πρέπει να είναι από δέρμα! Οι φόδρες είναι από μετάξι, υφάσματα από μεγάλους οίκους της Ιταλίας και μικρά μαγαζάκια με vintage διαφορετικά υφάσματα , το λογότυπο είναι κεντημένο με χρυσή κλωστή, και γενικά υλικά από χώρες που πηγαίνω και μαζεύω κομμάτια για τις τσάντες , η κάθε μια είναι μοναδική όποτε έχει διαφορετικά υλικά πάνω της!

Ποια γυναίκα έχεις στο μυαλό σου όταν σχεδιάζεις;

Την κάθε γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της και την αυθεντικότητα της!

Πως νιώθεις όταν βλέπεις μια γυναίκα να κράτα δημιουργίες σου;

 Χαμογελάω μέχρι τα αυτιά μου, Νοιώθω χαρά που χάρισε στον εαυτό της ένα φτερό για να μπορεί να πετάξει επιτυχώς !

Θεωρείς πως οι Κύπριες γυναίκες είναι δύσκολες; Eμπιστεύονται εύκολα ένα τοπικό brand-σχεδιαστή;

 Εμπιστεύονται το γούστο τους και αυτό είναι θετικό, αγαπάνε το σχέδιο , την προσωπική επαφή με τον καλλιτέχνη και στην δίκη μου περίπτωση ότι μπορώ να τις ακούσω και να δημιουργήσω και κάτι που να τους αρέσει στο μέλλον! Και να είναι δίκη μας δημιουργία!

 Eίναι εύκολο για κάποιον να ξεκινήσει ένα τέτοιο βήμα μόνος του; Χωρίς κάποιο μεγάλο κατάστημα ή συνεργασία από πίσω; Τίποτα στην ζωή δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε εμείς να φαίνεται εύκολο επειδή το θελουμε πολύ! Έχει μεγάλο κόστος αλλά και ταιραστια χαρά! 

Tι ιδιαίτερο θεωρείς πως έχουν οι δημιουργίες σου ;

 Είναι μοναδικές σαν το αποτύπωμα μας! Η κάθε μια μπορεί να έχει την τσάντα που θα κρατάει μόνο αυτή και καμία άλλη! Με τα δικά της χρώματα και το δικό της φτερό!

Πως ένιωσε όταν είδες το πρώτο σου σχέδιο να γίνεται πραγματικότητα και να το έχεις στα χέρια σου;

Αγχώθηκα! Την είχα καιρό μέσα στο σπίτι χωρίς να την δείχνω σε κανένα ...

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή παρουσίαση που έδιωξε το άγχος και επέφερε την αποδοχή όλων αυτών των σημαντικών ανθρώπων που παρευρέθηκαν ξεκινά ο αγώνας δρόμου για την  χειμερινή συλλογή με ταξίδια για την συλλογή καινούργιων υλικών αλλά και την δημιουργία  μιας ιστοσελίδας που ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε παλιότερες και νέες δημιουργίες!


Tags: Κρίστη Παπαδοπούλου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)