ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι άνδρες γίνονται πιο «γκρινιάρηδες» το μεσημέρι;


Ίσως να έχεις παρατηρήσει πως οι άνδρες το μεσημέρι δείχνουν κάπως «νευρικοί». Αν αναρωτιέσαι γιατί τότε η μελέτη που ακολουθεί θα σας λύσει την απορία.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Swinburneτης Αυστραλίας αποφάσισε να μελετήσει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου των ανδρών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην έρευνα συμμετείχανσυνολικά16 νεαροί άνδρες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πάρουν μέροςσε μία σειρά τυχερών παιχνιδιών στις 10.00 π.μ, στις 14.00 μ.μ και στις 19.00 μ.μ, ενώ συγχρόνως ο εγκέφαλος τους υποβάλλονταν σε σάρωση από τους ειδικούς.

Οι μελετητές εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην ενεργοποίηση των περιοχών ανταμοιβής του εγκεφάλου και διαπίστωσαν, ότι υπάρχει μία περιοχή (κέλυφος), η οποία επιβραδύνει τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια του μεσημεριού (περίπου στις 14.00 μ.μ).

Οι επιβλέποντες της μελέτης, που δημοσιεύτηκεστο επιστημονικό περιοδικό «Chronobiology International», τόνισαν, ότι αυτή είναι η πρώτη έρευνα που αποδεικνύει, ότι ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο απέναντι στις ανταμοιβές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι, στο μέλλον, τα ευρήματά τους θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη θεραπειών για διαταραχές στις οποίες τα συμπτώματα μεταβάλλονται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως είναι η κατάθλιψη, η κατάχρηση ουσιών και οι διαταραχές του ύπνου.

Δρ. Θάνος Ε. Ασκητής Νευρολόγος - Μαρίνα Μόσχα. M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια.

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή
Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία
Τηλ.: 22459555
www.askitis-cy.com
Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας
Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00
Τηλέφωνο 77.77.28.77

 

 

 

 

 


Tags: άνδρες, έρευνα, γκρινιάρηδες, μεσημέρι, άποψη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)