ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Dolce&Gabbana: Έλλειψη έμπνευσης ή μια συνταγή επιτυχίας;

Μαρίνα Χαραλάμπους


  • Το κλείσιμο του show που είδαμε στην συλλογή για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018

    Το κλείσιμο του show που είδαμε στην συλλογή για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018

  • Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 που είδαμε στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο

    Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 που είδαμε στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο

  • Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 που είδαμε την προηγούμενη σεζόν

    Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 που είδαμε την προηγούμενη σεζόν

Και ενώ η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο συνεχίζει να εξελίσσεται, ένα από τα σημαντικότερα shows που όλοι αναμένουν με ανυπομονησία είναι αυτό των Dolce&Gabbana. Μια συλλογή που για ακόμη μια φορά δίχασε αφού είδαμε κάτι που σίγουρα δεν μας εντυπωσίασε. Μια συλλογή με τα ίδια υφάσματα, τα ίδια prints και το ίδιο κλείσιμο με αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Με ένα show προάγγελο όπου οι σχεδιαστές μάζεψαν τους αγαπημένους τους influencers να περπατήσουν, για ακόμη μια φορά τα ίδια άτομα, με τις ίδιες κορώνες στο κεφάλι, τα ίδια “επιβλητικά outfits”  oι σχεδιαστές φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κουράζουν.

Όσο κι’ αν κάποιοι αγαπάνε τον οίκο και θέλουν να τον δικαιολογήσουν φαίνεται αδύνατο αφού αν πρόκειται για μια συνταγή επιτυχίας που επαναλαμβάνεται τότε λείπει η έμπνευση από τους σχεδιαστές και το θάρρος για να πάνε την συλλογή και τα σχέδια τους ένα βήμα παραπάνω.

Οι σχεδιαστές επιλέγουν να κάνουν το ίδιο κλείσιμο με τα μοντέλα να επιλέγουν τα μαύρα δαντελένια φορέματα του οίκου αποθεώνοντας την Ιταλίδα γυναίκα σε μια συλλογή απευθυνόμενη σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Mοναδικό στοιχείο της νέας συλλογή το καρέ της ντάμας και τα σχέδια απο χαρτιά τράπουλας που δεν ενθουσίασαν. 

Ίσως οι σχεδιαστές χρειάζονται ξεκούραση ή λίγη περισσότερη έμπνευση αφού έχουν ξεκινήσει να γίνονται κουραστικοί από τη μία με τις ρατσιστικές και προκλητικές δηλώσεις τους που ξεκάθαρα ενσωματώνουν και στις συλλογές τους. Την ίδια στιγμή που νέοι σχεδιαστές αποθεώνεται ίσως πρέπει να αναθεωρήσουν την επιτυχία τους και να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο…


Tags: Dolce&Gabbana, Μιλάνο, Άνοιξη 2018

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)