ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιατί ξεχωρίσαμε το brand ''Heliana'' και την Ηλιάνα Ματθαίου

Νάκης Αντωνίου


Ένα brand εμπνευσμένο από τον Ήλιο, και μια συλλογή με απαλά, γήινα χρώματα καθιστούν την Ηλιάνα Ματθαίου ένα από τους πιο ενδιαφέροντες νέους designers. Με αφορμή τη συμμετοχή της στο ''Flying Away Arts & Music Festival'', θέλαμε να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. 

Πότε δημιουργήθηκε το brand «Heliana»;
To brand ''HELIANA'' δημιουργήθηκε το 2016. Η ονομασία του προέρχεται από την προσωποποίηση του θεού  Ήλιου (Helios), βασισμένη στην ελληνική μυθολογία.

Τι χαρακτηρίζει το brand σου;
Το brand μου έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της θηλυκότητας και της σύγχρονης γραφικής κομψότητας. Δίνω έμφαση στη χειροτεχνία και στη λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας υφάσματα. Με κάθε δημιουργία προσπαθώ να κάνω τις γυναίκες να νιώθουν ξεχωριστές, παρακινώντας τις να εκφράσουν την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους.

Ποια χρώματα και τι υφάσματα προτιμάς και γιατί;
Τα αγαπημένα μου χρώματα είναι τα γήινα ή παστέλ χρώματα, αλλά και οι πιο έντονες αποχρώσεις όπως τα λαμέ/μεταλλικά χρώματα, που τώρα θεωρείται μια από τις τάσεις της μόδας. Όσο αφορά τα υφάσματα, κυρίως χρησιμοποιώ  δαντέλα και τα sequins για τις δημιουργίες μου. Προτιμώ αυτά τα υφάσματα λόγω του ότι η λεπτομέρεια που έχουν ως υλικά, έχουν πάντοτε ένα κομψό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τι εμπνέει τις δημιουργίες σου;
Ιδέες και έμπνευση αντλώ από την ίδια τη ζωή. Η μόδα υπάρχει παντού, και έτσι εμπνέομαι είτε από  ένα χρώμα, είτε από ένα υλικό, ή από κάποια παλαιότερη εποχή  της μόδας, προσπαθώντας να την παρομοιάσω με τις σημερινές προτιμήσεις. 

Πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις στο Flying Away;
Ως επισκέπτης στο φεστιβάλ προηγούμενων χρόνων, με ενθουσίασε ο συνδυασμός της τέχνης, της μόδας και της μουσικής. Μέσω αυτού γνώρισα ντόπιους καλλιτέχνες και τις δημιουργίες τους. Το φεστιβάλ χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και πιο αγαπητό από τον κόσμο, και έτσι πιστεύω ότι με τη συμμετοχή μου θα μπορέσω να αναδείξω τις δημιουργίες μου σε περισσότερο κόσμο.

Τι θα παρουσιάσεις στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου;
Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσω μια συλλογή από καθημερινά ρούχα, όπως επίσης και την custom made συλλογή μου, που είναι κυρίως βραδινά φορέματα.

Facebook / Instagram