ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λώρης Λοϊζίδης: Το «καρφί» του για τα νούμερα τηλεθέασης

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή του

    Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή του

Η χρόνια που πέρασε ήταν ιδιαίτερα ανατρεπτική για τον Λώρη Λοϊζίδη, ο οποίος είδε το «Παραμύθι» του να ξεκινά θεαματικά, αλλά στο τέλος να διακόπτεται άδοξα. Ο γνωστός σεναριογράφος, όμως, δεν σταματά ποτέ και επιστρέφει αυτή τη φορά μέσα από τον ΑΝΤ1, με τη νέα κωμική σειρά «La Pasta Pomilώri». Ο Λώρης μιλά στις Τηλεώρες για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 που ήδη έχει συζητηθεί πολύ, αν παρακολουθεί τα νούμερα τηλεθέασης και μας αποκαλύπτει ότι το «Παραμύθι Αλλιώς» δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πώς ήταν η τηλεοπτική σεζόν που πέρασε;
Η τηλεοπτική σεζόν που πέρασε για μένα ήταν δύσκολη, είχε παράξενες στιγμές, αλλά στο τέλος καταλήγω πως ήταν πολύ εποικοδομητική.

Τι σου έμαθε η σεζόν αυτή;
Μου έμαθε πολλά, αλλά μου έμαθε κυρίως τι πρέπει να κάνω παρακάτω. Μου έμαθε ότι πρέπει να κάνω αυτό που λέει το ένστικτό μου και η καλλιτεχνική μου «ανάγκη», χωρίς παρεμβάσεις.

Φεύγεις με πικρία από τον Alpha Κύπρου;
Θα έλεγα ότι φεύγω πιο σοφός και με κάποιους καινούργιους φίλους, με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά στο μέλλον.
Τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος με το «Παραμύθι αλλιώς»; Ο κόσμος στην Κύπρο αγκάλιασε τη σειρά και οι κριτικές ήταν πολύ θετικές...
Ήταν μια καλή προσπάθεια. Όλο αυτό εγώ το βλέπω ως μια μικρή αρχή για την εξέλιξη του «Παραμυθιού» στο μέλλον.

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να δούμε το «Παραμύθι» ξανά στις οθόνες μας;
Το «Παραμύθι» δεν έχει τελειώσει! Αλίμονο. Το «Παραμύθι» έχει μόλις αρχίσει.

Επιστροφή στον ΑΝΤ1, λοιπόν, με τη νέα σεζόν! Πώς αισθάνεσαι;
Σίγουρα νιώθω οικεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχω πολύ καλή σχέση με τον ANT1 και τους ανθρώπους του, όχι μόνο επαγγελματική αλλά και φιλική.

Τι θα δούμε από εσένα και την ομάδα σου τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1;
Θα δούμε μια γλυκιά ρομαντική καθημερινή ιστορία, με πολύ ωραίους χαρακτήρες και πλοκή. Η αλήθεια είναι πως το έργο αρέσει πολύ σε εμάς που το γράφουμε και αποτελούμε κομμάτι του, άρα θα αρέσει και στον κόσμο. Αυτό είναι κανόνας, να ξέρετε. Περνάμε εμείς καλά και θα περάσετε καλά και εσείς μαζί μας με το «La Pasta Pomilώri».

Τι διαφορετικό θα δούμε σε αυτή τη σειρά;
Τίποτα. Η διαφορά είναι στην αίσθηση, στην αγάπη, στην αλήθεια, στο μεράκι.

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα; Έχει δέσει η ομάδα μεταξύ της;
Το πρώτο μας μέλημα ήταν το κλίμα στο γύρισμα να είναι καλό, για αυτό φροντίσαμε και φέτος να είναι όλα ευχάριστα για όλους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στην δική μας δουλειά και το καλό είναι ότι με τους περισσότερους έχω ξαναδουλέψει στο παρελθόν και έτσι δέσαμε γρήγορα σαν ομάδα.

Πιστεύεις ότι λείπουν οι καλές κωμωδίες από την κυπριακή τηλεόραση; Ρωτάω γιατί βλέπουμε πολλές δραματικές σειρές να γυρίζονται κάθε χρόνο.
Η κωμωδία, και ιδίως η καλή κωμωδία, είναι δύσκολο είδος και θέλει πολλή δουλειά, ένστικτο και ταλέντο. Γι’ αυτό πιστεύω βλέπουμε περισσότερες δραματικές σειρές ή αλλιώς σαπουνόπερες. Όλα βέβαια έχουν την δυσκολία τους, ειδικά οι σειρές εποχής. Όμως η κωμωδία θέλει αυτό το κάτι παραπάνω - και στο κείμενο και στο παίξιμο και σε όλα.

Οι κριτικές σε ενδιαφέρουν; Έχουν γραφτεί πράγματα που σε έχουν στεναχωρήσει;
Οι κριτικές με ενδιαφέρουν όταν έχουν να πουν κάτι ουσιαστικό. Η αλήθεια είναι πως θα με στεναχωρήσουν αν γράψουν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όμως, ευτυχώς ξέρω να βλέπω και να ακούω.

Παρακολουθείς τα νούμερα τηλεθέασης;
Και βέβαια παρακολουθώ τα νούμερα τηλεθέασης! Κυρίως, όμως, παρακολουθώ την αντίδραση του κόσμου γύρω μου, γιατί στο τέλος αυτός είναι ο κριτής και είναι πάντα αλάνθαστος. Η τηλεόραση αλλάζει, η τηλεθέαση πλέον δεν λέει την πλήρη αλήθεια. Βρισκόμαστε στην εποχή του Ίντερνετ και τις καλές σειρές τις παρακολουθούν, πλέον, πάρα πολλοί - αν όχι οι περισσότεροι - την ώρα που τους βολεύει από τα τάμπλετ ή τα κινητά τους.

Μέχρι στιγμής στην καριέρα σου έχεις κάνει πράγματα τα όποια ήθελες; Μέσα σου είσαι ικανοποιημένος;
Όταν θα είμαι ικανοποιημένος θα αποσυρθώ! Άρα…

Εκτός από το «La Pasta Pomilώri» θα κάνεις κάτι άλλο τη νέα σεζόν;
Πέρα από αυτή την σειρά που ετοιμάζουμε μαζί με τη Μαρία Γεωργιάδου και τον Φώτη Γεωργίδη, γράφω παράλληλα την συνέχεια του «Παραμυθιού». Επίσης, μελετώ και για ένα θεατρικό έργο για το καλοκαίρι.

πηγή: Τηλεώρες


Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)