ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κωνσταντίνα Ευριπίδου: «Δεν είχα ποτέ εχθρούς στη δουλειά μου»

Κωνσταντίνος Αρτσίτας


  • Όσα αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της

    Όσα αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της

Κατάφερε να είναι μια από τις νικήτριες της σεζόν που μας πέρασε, καθώς δούλεψε σκληρά και ανταμείφθηκε. Η Κωνσταντίνα Ευριπίδου συνεχίζει να εργάζεται πολύ για τη νέα σεζόν του «Όλα για σένα», που, όπως λέει η ίδια, θα έχει πολλές εκπλήξεις. Η όμορφη παρουσιάστρια, λίγο πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, μιλά στις Τηλεώρες για τις αλλαγές που θα κάνει, τον ανταγωνισμό και τα σχόλια που της κάνει ο αγαπημένος της, Νεκτάριος.

Πώς πέρασες το καλοκαίρι σου; Πρόλαβες να κάνεις διακοπές;

Πέρασα ένα διαφορετικό καλοκαίρι φέτος, αφού οι διακοπές μου έγιναν με δόσεις, λόγω του προγράμματος του συζύγου μου! Χρειάστηκε, επίσης, τις περισσότερες μέρες των διακοπών να περάσω αρκετές ώρες στο τηλέφωνο αλλά και στο γραφείο, για την προετοιμασία της νέας τηλεοπτικής χρονιάς.

Τι σου έμαθε η τηλεοπτική χρονιά που πέρασε;

Ότι τα πάντα είναι πιθανά ανά πάσα στιγμή και κυρίως ότι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση στους στόχους, σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα, αργά ή γρήγορα, φέρνουν και τα καλά αποτέλεσματα.

Η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν είναι σε λίγες μέρες! Είσαι αγχωμένη;

Γενικότερα είμαι αγχώδης τύπος, έτσι, φυσικό, είναι να έχω λίγο άγχος. Ευτυχώς, όμως, όλο αυτό συνδυάζεται με μεγάλη ανυπομονησία για τη νέα χρονιά. Κυρίως για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι με τις δικές μας απαιτήσεις και να μοιραστούμε τις δικές μας ιδέες και προτάσεις στον κόσμο.

Είδαμε το πρώτο τρέιλερ που ήταν συγκινητικό! Είναι πράγματα και καταστάσεις που βίωσες τη χρονιά που πέρασε;

Φυσικά. Είμαι ένας άνθρωπος που ζει πολύ έντονα όλες τις στιγμές της ζωής και με πολύ συναίσθημα. Αυτά βίωσα και μέσα στην εκπομπή μας, ναι. Όταν αντιληφθώ ότι κάνω κάτι χωρίς συναίσθημα και αυθεντικότητα, τότε θα το σταματήσω, με οποιοδήποτε κόστος.

Σίγουρα είχες μια καλή χρονιά. Θα δούμε αλλαγές τη νέα σεζόν;

Η χρονιά ήταν πολύ καλή ομολογουμένως, με πολύ σκληρή δουλειά και πολλές εσωτερικές αλλαγές! Όσον αφορά στη φετινή σεζόν θα υπάρξουν αλλαγές γιατί πάντα χρειάζονται και εφόσον είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινώ την εκπομπή από την αρχή, θέλω να δώσω ακόμα περισσότερα στοιχεία από τη δική μου ταυτότητα, αλλά και περισσότερα απ’ αυτά που οι τηλεθεατές μάς έδειξαν ότι προτιμούν! Οι αλλαγές αφορούν σε πρόσωπα, αφού θα προστεθούν άτομα μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Επίσης, αφορούν και στη θεματολογία, αφού θα προστεθούν ενότητες, ένθετα και θέματα που θα καλύπτουν ακόμα περισσότερο τη γυναίκα, τη μόδα και το στιλ, την ψυχαγωγία, αλλά και την κοινωνία, γιατί θέλουμε συναίσθημα και ρεαλισμό για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Έχουμε ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις, αλλά περισσότερα θα ανακαλύψετε στις 28 Αυγούστου, που κάνουμε πρεμιέρα!

Μια άλλη καινοτομία για φέτος είναι ότι αναλαμβάνεις εσύ την αρχισυνταξία της εκπομπής! Πώς αισθάνεσαι για το νέο σου ρόλο; Νιώθεις ότι είναι μεγαλύτερη η ευθύνη;

Απ’ ότι βλέπω, είστε καλά… ενημερωμένοι και για τα ενδότερα. Εξ αρχής ήθελα να έχω τον τελευταίο λόγο στην αρχισυνταξία της εκπομπής, κυρίως όσον αφορά στην επιλογή των θεμάτων και στη σειρά παρουσίασής τους, όπως έκανα και πέρσι για όσο διαστημα βρισκόμουν στο «Όλα για σένα». Φέτος, δεν θα γίνει κάτι διαφορετικό από πέρσι, απλά στην ομάδα μας εντάχθηκε ήδη άτομο που θα αναλάβει τη θέση του αρχισυντάκτη του «Όλα για σένα» και, εκτός απροόπτου, αναλαμβάνει με την έναρξη της νέας χρονιάς. Θα ενημερωθείτε για όλα, στην πρώτη εκπομπή φυσικά.

Παρακολουθείς τα νούμερα τηλεθέασης; Είναι ένα κομμάτι που σε ενδιαφέρει;

Θέλοντας και μη τα παρακολουθώ. Με ενδιαφέρει, εφόσον είναι κάτι που επηρεάζει το σταθμό, αλλά κυρίως με βοηθούν για την επιλογή της θεματολογίας της εκπομπής. Τα νούμερα είναι ένα εργαλείο που πρέπει να το αξιολογήσεις σωστά, να του δώσεις όση βαρύτητα χρειάζεται, αλλά να μην τα έχεις ως μοναδικό οδηγό, γιατί μπορεί να πέσεις σε παγίδες!

Παρακολουθείς τον ανταγωνισμό; Βλέπεις τι κάνουν ο άλλοι;

Σπάνια παρακολουθώ. Προτιμώ να κάνω αξιολόγηση της δικής μας εκπομπής, παρακολουθώντας σε επανάληψη, για να εντοπίσω τι πήγε σωστά, τι πήγε λάθος και τι μπορούσε να γίνει καλύτερα. Αυτό το κάνω καθημερινά, τελειώνοντας την ζωντανή εκπομπή. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο πιο άμεσος και εύκολος τρόπος για βελτίωση και επιτυχία. Τον ανταγωνισμό τον παρακολουθώ μόνο όταν θέλω να εξακριβώσω κάποιες λεπτομέρειες για μια γενικότερη εικόνα που σχηματίζω.

Υπάρχουν συζητήσεις με το κανάλι για το σόου των Καλλιστείων; Θα σε δούμε στη θέση της παρουσιάστριας; Θα ήθελες να το κάνεις ξανά;

Τα καλλιστεία, γενικότερα, είναι η προέκταση της επαγγελματικής μου πορείας και φυσικά πάντα θα ήθελα να είμαι μέρος τους. Η παρουσίαση τους πέρσι με ικανοποίησε και πιστεύω ότι φέτος θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά, γιατί τα καλλιστεία παραμένουν στο κανάλι μας, με διαφορετικό κόνσεπτ και θα ήθελα να τα παρουσιάσω ξανά, ναι.

Πώς αισθάνθηκες όταν ο πολύ κοντινός σου συνεργάτης, ο Τάσος Ευαγγέλου, αποχώρησε από την εκπομπή και πήγε σε ανταγωνιστικό πρόγραμμα;

Όσο προετοιμασμένη και να ήμουν γι’ αυτή την πιθανότητα, σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο! Αυτά συμβαίνουν στο χώρο μας και είμαι προετοιμασμένη για όλα. Ο Τάσος ήταν στενός συνεργάτης, αλλά όχι ο πιο στενός. Ακούστηκαν διάφορα! Ζούμε σε δύσκολες εποχές που ο καθένας από εμάς έχει την ανάγκη να δουλεύει. Ο Τάσος γνωρίζει πολύ καλά για τη στήριξη που του παρείχα σε σημαντικές στιγμές αυτούς τους μήνες. Εγώ έχω τη συνείδηση μου καθαρή και αυτό μου αρκεί. Η εκπομπή «Ολα για σένα» θα συνεχίσει να υπάρχει και είμαι της άποψης ότι όλοι είμαστε αναλώσιμοι. Ουδείς αναντικατάστατος!

Είσαι από τα άτομα που έχουν δεχτεί πολύ καλές κριτικές αλλά και πολύ σκληρές! Έχουν γραφτεί πράγματα που σε έχουν στεναχωρήσει;

Παλαιότερα με στεναχωρούσαν. Έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι με ενοχλούν τα καθοδηγούμενα ψευδή δημοσιεύματα και οι κριτικές από μη αξιόπιστους κριτικούς. Όπως και να έχει, όμως, ακόμα και από τα αρνητικά σχόλια προσπαθώ να βρίσκω κίνητρα για βελτίωση! Δεν είχα ποτέ εχθρούς στη δουλειά μου και γενικότερα όλους τους θεωρώ συμμάχους. Έτσι το βλέπω και πάντα έτσι θα το βλέπω! Όλοι υπάρχουν για κάποιο λόγο!

Τι πιστεύεις ότι λείπει από την κυπριακή τηλεόραση;

Περισσότερη αυθεντικότητα και πρωτοπόρες ιδέες. Σίγουρα σε επίπεδο παραγωγών μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη δουλειά, γιατί υπάρχουν πολύ αξιόλογα και δημιουργικά μυαλά, που μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα που λαμβάνει ο τηλεθεατής, αλλά και την ποιότητα των προγραμάτων.

Ο Νεκτάριος βλέπει την εκπομπή; Σου κάνει σχόλια;

Όποτε του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του παρακολουθεί και φυσικά μου κάνει σχόλια, γιατί έχει αρκετά καλή αντίληψη γι’ αυτό που βλέπει.

Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να δουλεύει τόσες ώρες και να μεγαλώνει ένα παιδί;

Όσο δύσκολο είναι για όλες τις μαμάδες. Πάρα πολύ, δηλαδή. Δεν νομίζω να μπορώ να το μεταφέρω διαφορετικά, γιατί μόνο όποια μάνα ζει τόσες ώρες μακριά από το παιδί της το καταλαβαίνει, μέσα απο την εμπειρία της και τα συναισθήματά της. Το σημαντικό είναι να αξιοποιούνται σωστά και ποιοτικά οι ώρες που βρίσκεται η μάνα με το παιδί της. Αυτό είναι το μόνο που δίνει ισορροπία στη μαγική σχέση μάνας και παιδιού.