ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

συνέντευξη από το must Ιουνίου

Άντρεα Κυριάκου: ''Ο Γιώργος είναι το πεπρωμένο μου''

Νάκης Αντωνίου


Τη συνάντησα στις πρόβες του MTN Madwalk, λίγες ώρες πριν το μεγάλο event και λίγες μέρες πριν τον γάμο της. Παρά την κούραση των ημερών, έμοιαζε ανανεωμένη, ευδιάθετη και έτοιμη για τη μεγάλη της μέρα. Λίγο το blog της, feedme.fashion, λίγο ο γάμος, η Άντρεα Κυριάκου έδειχνε πανέτοιμη για μια νέα σελίδα στη ζωή της.

Φαίνεσαι full ανανεωμένη, στην καλύτερή σου φάση.
Νιώθω πάρα πολύ καλά, είναι η αλήθεια. Είμαι κατασταλαγμένη θα ’λεγα παρά ανανεωμένη. Έχω βρει τις ισορροπίες μου.

Είσαι ενεργή στις προετοιμασίες;
Είμαι ναι. Αν με ρωτούσες πριν ένα μήνα θα σου ’λεγα όχι, αλλά τώρα επέστρεψα στη Λεμεσό και τα τρέχω όλα. Αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν τελευταία στιγμή, και δεν το λέω για να δικαιολογηθώ (γέλια).

Το νυφικό σου είναι του Gregory Morfi;
Ναι, το ένα είναι του Gregory Morfi και το άλλο της Λουκίας Κυριάκου. Κοίτα δεν έχω κάνει νυφικά, είναι φορέματα απλά, πιο κοντά στον χαρακτήρα μου. Και οι δύο σχεδιαστές έβγαλαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Έχεις όμως και φιλικές σχέσεις με τους δύο σχεδιαστές.
Ξεκινήσαμε ως συνεργάτες, και με τη Λουκία και με τον Gregory. Για τον Gregory είχα κάνει πασαρέλες, στην πορεία κάναμε 6-7 look books στη σειρά και έτσι πλέον μπορώ να τον λέω φίλο μου. Το ίδιο και με τη Λουκία, ξεκινήσαμε επαγγελματικά όμως στην πορεία ήρθαμε πιο κοντά.

Η σχέση σας έπαιξε ρόλο στο να τους επιλέξεις για τον γάμο σου;
Για να συνεργαστείς με κάποιο άτομο σημαίνει ότι σε εκφράζει η δουλειά του. Κυρίως όταν είσαι κάποια χρόνια στον χώρο. Εκτιμώ πολύ τη δουλειά και των δύο, τους θεωρώ καλλιτέχνες.

Στη δημιουργία των φορεμάτων ήσουν ενεργή;
Νομίζω ότι περίμεναν και οι δύο πως δεν θα είμαι η κλασική νύφη, οπότε δεν τους ήρθε εξ απροόπτου. Είχα μια εικόνα για το τι ήθελα και οι δύο τους με βοήθησαν να την υλοποιήσω.

Φαίνεσαι άνθρωπος που θέλει να έχει άποψη για όλα του γάμου.
Δεν είμαι η νύφη που ονειρευόταν το νυφικό της 15 χρόνια πριν, αλλά εννοείται πως είχα άποψη. Ήθελα κάτι πιο boho, πιο απλό, πιο άνετο.

Θα αλλάξεις το επίθετό σου μετά τον γάμο;
Όχι.

Απόλυτη! Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάπως η σχέση σας;
Ζούσαμε από πριν σαν παντρεμένοι, αφού συγκατοικούσαμε. Μόνο όταν έρθει ένα μωρό θα αλλάξει κάτι.

Ποια είναι τα συστατικά ενός πετυχημένου γάμου;
Αμοιβαίος σεβασμός, υπομονή, συγκαταβατικότητα και εννοείται και αγάπη. Αυτή είναι δεδομένη. 

Είναι στα άμεσα σχέδιά σου μια οικογένεια;
Εξαρτάται τι εννοείς άμεσα σχέδια. Οικογένειά μου θεωρώ και τον Γιώργο. Αν θελήσει ο Θεός να μεγαλώσει αυτή η οικογένεια με ένα μωρό, καλώς να ορίσει.

Άρα είσαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο ενός μωρού;
Δεν πιστεύω πως είμαι από τα άτομα που θα δυσκολευτούν να συνδυάσουν οικογένεια και δουλειά. Υπήρξε φάση στη ζωή μου που συνδύαζα τέσσερις δουλειές. Δεν φοβάμαι τις ευθύνες. Αν έρθει ένα μωρό πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, αν και μπορεί να δυσκολευτώ λίγο στην αρχή.

Να σε πάω τώρα στο blog σου, που είναι κάτι καινούργιο αφού στην προηγούμενή μας συνέντευξη, πριν ένα χρόνο, δεν υπήρχε.
Πριν ένα χρόνο ήταν στα σκαριά.

Γιατί feedme.fashion;
Είναι ένας συνδυασμός των δύο πραγμάτων που αγαπώ περισσότερο. Αγαπώ τα ρούχα και τη μόδα, αγαπώ επίσης και το φαγητό. Ο συνδυασμός ήταν ωραίος και εύηχος, ενώ είναι ένα εύκολο όνομα να θυμάται κάποιος.

Βοήθησαν και οι σπουδές σου στη δημιουργία του, αφού σπούδασες επικοινωνιολογία.
Επικοινωνιολογία, ναι. Ο τίτλος των σπουδών είναι Επικοινωνία και Σπουδές Διαδικτύου, συγκεκριμένα. Είχαμε πάρα πολλή επιρροή από τα social media, δουλέψαμε πολύ στο Twitter, στο Instagram κοκ., σε ανάλυση πιο δημοσιογραφική. Πώς το χειρίζονται, δηλαδή, οι πολιτικοί κτλ. Ήταν κάτι που ήξερα πως θέλω να ασχοληθώ στο μέλλον. Με το τέλος των σπουδών ήρθαν άλλες δουλειές και πάντα το άφηνα λίγο στην άκρη. Όταν το έκανα, ένιωσα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ήμουν 100% σίγουρη πως μπορώ να αντεπεξέλθω και θεωρώ πως βγήκε πολύ καλό αποτέλεσμα.

Όντως! Έχει λίγο απ’ όλα μέσα, έτσι;
Η μόδα είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ήθελα να εκφράζομαι και να εξασκώ ένα κομμάτι της δημοσιογραφίας μέσα από το blog, τις απόψεις μου, τους προβληματισμούς μου κτλ. Εκτός αυτών, ναι, έχει πολλές θεματικές ενότητες όπως π.χ. συνταγές ή tips για fitness, πολλά πράγματα πέραν της μόδας.

Είναι σχετικά πρωτότυπο αυτό, δεν βλέπεις συχνά blogs ποικίλης ύλης.
Πρωτότυπο δεν θα το έλεγα. Ίσως δεν υπάρχουν τόσες πολλές bloggers που να εκφράζουν τις απόψεις τους για τη μόδα, αλλά είδα πολλά blogs και γυναικεία sites που έχουν θέματα όπως τα δικά μου. Εγώ κάνω ένα συνδυασμό των δύο, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Πολλές γυναίκες ανεβάζουν στο blog τους μόνο φωτογραφίες σαν fashion editorial. Προσωπικά προτιμώ να γράψω και κάτι, π.χ. θα ψάξω την ιστορία του συγκεκριμένου ρούχου. Το ξέρεις κι εσύ πως για να μπεις στη διαδικασία να γίνεις δημοσιογράφος πρέπει να σου αρέσει να γράφεις, να ψάχνεις, οπότε μου βγαίνει αυθόρμητα.

Τι ρόλο παίζει η μόδα πλέον στη ζωή σου;
Μεγαλώνοντας σ’ ένα περιβάλλον που έχει να κάνει ως επί το πλείστων με τη μόδα -γιατί μπήκα στο μόντελινγκ στα 14 μου- πέρασα πάρα πολλές ώρες σε φωτογραφήσεις, στην πασαρέλα, σε γυρίσματα κτλ. οπότε ήταν κάτι σαν σχολείο, έμαθα να ανέχομαι καταστάσεις και να προσαρμόζομαι. Είναι πλέον κομμάτι μου, αφού είμαι στον χώρο σχεδόν τα μισά χρόνια της ζωής μου. Μπορώ όμως να ζήσω και χωρίς τη μόδα. Κουβαλώ μαθήματα ζωής και κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου προέρχονται απ’ αυτή την ενασχόληση.

Παρακολουθείς τη μόδα;
Την παρακολουθώ, αλλά δεν γίνομαι έρμαιό της. Αυτό είναι και κάτι που γράφω και στο blog μου. Βλέπουμε τι μας πάει και τι μας εκφράζει αναλόγως του δικού μας χαρακτήρα και σωματότυπου, αφού είναι πολλά που παίζουν ρόλο. Μια τάση μπορεί να μην ταιριάζει καθόλου σε μια γυναίκα, δεν σημαίνει όμως πως επειδή είναι τάση θα την ακολουθήσουμε. Όπως κι εγώ, ενημερώνομαι και αν κάτι όντως μ’ αρέσει το ακολουθώ.

Αυτό είναι και το πιο σωστό.
Ναι, γιατί παλιά υπήρχε μια κεντρική τάση που ακολουθούσαν όλες. Τώρα υπάρχει μια επιστροφή πολλών τάσεων, που δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στη γυναίκα να εκφραστεί. Φτάσαμε σε ένα σημείο που μπορούμε να επιλέξουμε αναλόγως του στυλ μας.

Τι δεν θα ακολουθούσες ποτέ;
Τώρα είναι της μόδας οι διαφάνειες. Η καμπάνια του «Free the Nipple» δεν με εκφράζει καθόλου. Δεν με ενοχλεί που τη βλέπω, απλά δεν θα μπορούσα να την ακολουθήσω. Πες με ντροπαλή, πες με πουριτανή αλλά μέχρι το μαγιό μπορώ να φτάσω. Γιατί πλέον οι σχεδόν topless εμφανίσεις δεν είναι μόνο στην παραλία. Θεωρείται normal να πας σε ένα gala με διαφάνεια στο στήθος. Αυτό δεν θα το έκανα με τίποτα.

Δεν θα γινόσουν Rihanna, δηλαδή.
Όχι, ούτε Kendall Jenner.

Είσαι επίσης ενεργή στο Instagram, με 52k followers. Πώς τους διαχειρίζεσαι και πώς προστατεύεις την προσωπική σου ζωή;
Στην Κύπρο πάνω-κάτω ξέρουν όλοι τι κάνεις και χωρίς το Instagram. Νομίζω όμως ότι είναι λίγο πιο αληθινό το Instagram. Φαντάζεσαι να υπήρχαν τα social media χωρίς αυτό; Δεν θα υπήρχε η δική σου αλήθεια. Θεωρώ πως αν ξέρεις να το διαχειρίζεσαι σωστά και βγάζεις τον αληθινό σου εαυτό μέσα απ’ αυτό, μπορείς να συνδυάσεις δουλειά και προσωπική ζωή. Προσωπικά δεν μ’ αρέσει να κρύβομαι υπερβολικά, αλλά ούτε και να εκτίθεμαι. Την αλήθεια μου την ξέρετε. Είμαι ερωτευμένη με τον άντρα μου, δεν θα το κρύψω. Εννοείται πως δεν ανεβάζω συνέχεια φωτογραφίες μαζί του, αλλά είναι υπαρκτός στο προφίλ μου. Και στην πορεία, όταν κάνω οικογένεια, την ίδια γραμμή θα ακολουθήσω.

Πώς πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην τηλεόραση, στο «Star Κύπρος»;
Συμμετείχα παλαιότερα και σε άλλες παραγωγές, ήμουν εξοικειωμένη με την τηλεόραση και «στεγαζόμουν» σε μια παραγωγή περισσότερο από τους δυόμιση μήνες που διήρκεσαν τα καλλιστεία. Ήταν μια ωραία εμπειρία και μέσα απ’ αυτήν έμαθα πολλά. Οι φοβίες μου προέρχονταν από άλλα θέματα.

Όπως;
Βρισκόμουν απέναντι από νεαρά κορίτσια, που στέκονταν μπροστά σε τόσο κόσμο και είχαν να αντιμετωπίσουν κοινό, κριτική επιτροπή, ανασφάλειες κτλ. Όταν καλείσαι να είσαι κριτής, νιώθεις ένα βάρος. Παρότι είχα περάσει ξανά από τον ρόλο της δασκάλας του μόντελινγκ, είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις μπροστά στις κάμερες. Εκείνη την ώρα τα κορίτσια ένιωθαν σαν να τα έκρινα, ενώ δεν ασκούσα κριτική. Έδινα τις συμβουλές μου με σκοπό να βοηθήσω, χωρίς να κριτικάρω και να μειώσω. Το άγχος μου ήταν αυτό ακριβώς, να μπορούσα να το διαχειριστώ σωστά ώστε να μην ένιωθε άσχημα ο άλλος.

Υπήρξε φορά που παρεξηγήθηκες;
Τις περισσότερες φορές κατάφερα να το ελέγξω, και εξέφραζα σωστά τις σκέψεις μου. Αν ειπώθηκε κάτι ποτέ που ενόχλησε κάποια διαγωνιζόμενη, πραγματικά ήταν άθελά μου.

Ποια είναι μια λανθασμένη αντίληψη που έχει ο κόσμος για σένα;
Ότι η μόνη μου ιδιότητα είναι του μοντέλου. Δεν με ενοχλεί όμως τόσο, γιατί έχω δουλέψει πολλά χρόνια σ’ αυτό τον χώρο για να ξεχωρίσω. Στους υπόλοιπους τομείς, όπως η δημοσιογραφία, δεν έχω κάνει αρκετά πράγματα έτσι ώστε να ξεχωρίσω κι εκεί.

Άρχισες όμως ήδη να το «γυρίζεις».
Ναι. Το ότι δουλεύω τόσο πολύ για το blog μου με εκφράζει πολύ και εκεί δίνω μια πιο δημοσιογραφική τροπή, εκφράζοντας τις απόψεις μου ή γράφοντας για διάφορα γυναικεία θέματα.

Με το blog μπήκες σε έναν ανταγωνιστικό χώρο. Δεν θεωρείς πως είναι υπερπλήρης;
Θεωρώ ότι οι bloggers δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί, όπως στο μόντελινγκ. Το blog είναι κάτι προσωπικό. Ο αναγνώστης σε επιλέγει όχι μόνο για την εξωτερική σου εμφάνιση ή τους followers σου. Πρέπει να δει κάτι σε σένα, το οποίο βρίσκει στον δικό του εαυτό.

Τι blogs παρακολουθείς εσύ;
Το Blonde Salad, το Fashion Guitar κι άλλα πολλά. Bloggers των οποίων μου αρέσει και ο χαρακτήρας τους, όχι μόνο το στυλ τους. Είναι αυτό που σου είπα, blogs πιο προσωπικά.

Τη μόδα στην Κύπρο πώς τη βλέπεις;
Είμαστε σε καλό σημείο. Τώρα που υπάρχει και το Instagram, η κάθε μία βρίσκει αυτό που της ταιριάζει. Είναι συνεχής η επιρροή που δέχεσαι από το Instagram και τα blogs. Αν τις επιρροές που δέχεσαι τις φιλτράρεις, τότε το διαδίκτυο γενικότερα μπορεί να σε βοηθήσει να πας μπροστά. Όχι μόνο στον τομέα της μόδας.

Εσύ θα τα άφηνες όλα για να ακολουθήσεις τον Γιώργο στο εξωτερικό;
Ναι! Το καλό του να είσαι blogger είναι πως δεν έχεις σταθερό χώρο εργασίας. Στην Κύπρο φυσικά έχω συνεργάτες που με στηρίζουν εδώ και ένα χρόνο. Θα το έκανα όμως εξ αποστάσεως και θα δικτυωνόμουν στη νέα μου βάση. Βέβαια λόγω ηλικίας δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι πολύ ανοιχτή σ’ αυτό το ενδεχόμενο και θα το χαιρόμουν κιόλας.

Είσαι ανοιχτή στις νέες εμπειρίες;
Θα είμαι με τον άντρα μου. Η καθημερινότητά μου θα αλλάξει αλλά όταν είσαι με έναν άνθρωπο δικό σου, μπορείς να το κάνεις. Μόνη μου μπορεί να μην το έκανα, με τον Γιώργο όμως ναι.

Μπορούμε να πούμε πως παντρεύεσαι τον παιδικό σου έρωτα;
Μπορείς να το πεις κι έτσι, ναι. Ήταν ένα φλερτ που ξεκίνησε πριν μία δεκαετία, στο δικό μου το μυαλό η ανάμνηση είναι πολύ όμορφη. Πλέον το θεωρούμε και οι δύο πεπρωμένο, σαν να ήταν της μοίρας να συναντηθούμε ξανά και να είμαστε μαζί.