ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λώρης Λοϊζίδης: «Ίσως να καβάλησα το καλάμι»


Τον βλέπουμε στην TV, γελάμε. Τον βλέπουμε στο θέατρο, πάλι γελάμε. Κι όμως, δεν είναι κλόουν, ούτε γελωτοποιός σε τσίρκο. Είναι ο άνθρωπος που καταφέρνει να βρίσκεται στην κορυφή κάθε χρονιά, κάνοντας όλους να μιλούν γι’ αυτόν. Ναι, κι εμάς.

Όσο αυθόρμητος και ομιλητικός φαίνεται επί σκηνής, τόσο λιγομίλητος είναι όταν τον έχεις μπροστά σου. Είναι ένας άνθρωπος που σπάνια μιλά, όταν όμως το κάνει σου ανοίγει την καρδιά του. Δεν ασχολείται με τα δημοσιεύματα, ξεχνά ότι δίνει συνεντεύξεις. Δείχνει απρόσιτος και ταυτόχρονα ένας από εμάς. Με λίγα λόγια αυτός είναι ο Λώρης Λοϊζίδης.

Γιατί διάλεξες να κάνεις ένα break από τις τηλεοπτικές σειρές; Να υποθέσω ότι ετοιμάζεις την επιστροφή σου;
Το έκανα κυρίως για λόγους ξεκούρασης. Είχα κουραστεί πάρα πολύ με εντατικά γυρίσματα, γράψιμο και πρόβες στο θέατρο. Είχα ανάγκη να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Επίσης, τόσα χρόνια έλεγα πόσο πολύ ήθελα να κάνω θέατρο που τόσο μου είχε λείψει λόγω τηλεόρασης. Μετά από μια μεγάλη επιτυχία, είναι καλύτερο να κάνεις ένα διάλειμμα και να περιμένεις να έρθει μία ανάλογη ιδέα. Περιμένω μία ισάξια ιδέα με τις προηγούμενες για να επιστέψω.
Άρα η επιστροφή αναβάλλεται.
Ακριβώς. Αυτή η χρονιά θα με βρει και πάλι στο θεατρικό σανίδι και στις Πατάτες Αντιναχτές. Θα ανεβάσουμε το Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα. Εννοείται πως θα του αλλάξουμε τα φώτα και θα είναι μια παράσταση πολύ διαφορετική. Στο πλάι μου θα είναι οι συνήθεις ύποπτοι Μάριος Δημητρίου, Χριστιάνα Αρτεμίου και Χριστόδουλος Μαρτάς.
Και μιας και ανέφερες τη Χριστιάνα Αρτεμίου… Ακούστηκαν διάφορα για τη σχέση σας, σε ενόχλησαν τα σχόλια που γράφτηκαν ή ειπώθηκαν για τους δυο σας;
Πελάρες. Είναι φυσικό ο κόσμος να σχολιάζει, άλλωστε έχουμε ελευθερία λόγου που δίνει το δικαίωμα στον άλλον να λέει ό,τι θέλει. Εμείς γνωρίζουμε πως οι σχέσεις μας
είναι άριστες, είμαστε μαζί στο θέατρο και μάλιστα υπάρχει μία πιθανότητα να συνεργαστούμε σε κάτι μεγάλο, εκτός τηλεόρασης. Συνεχίζουμε να συμβουλευόμαστε ο ένας τον άλλον. Έχουμε συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν, ζήσαμε μαζί μεγάλες στιγμές, δουλέψαμε πολλές ώρες οπότε είναι φυσικό να ρωτά ο ένας τη συμβουλή του άλλου για κάθε του βήμα.
Πόσο εύκολο είναι να κάνεις τον κόσμο να γελά;
Εύκολο δεν το λες. Βλέπεις πως κι οι κωμωδίες που παρουσιάζονται είναι λιγότερες κάθε χρονιά. Είναι πιο δύσκολο πιστεύω να γράψεις μία κωμωδία. Για να το καταφέρεις πρέπει καταρχάς να έχεις χιούμορ, να ξέρεις πώς να το πλασάρεις, πότε να κάνεις παύση και, εννοείται, πρέπει να έχεις ένα καλό κείμενο.
Κεφάλαιο Πατάτες Αντιναχτές. Πέρυσι, ήταν η χρονιά σας!
Όντως ήταν η χρονιά μας. Τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά τα προηγούμενα χρόνια. Για πρώτη χρονιά πέρυσι από part time έγινε full time δουλειά για το συνεργείο που ενδεχομένως ήρθε πιο κοντά. Και για πρώτη φορά είχαμε τόσο καλό κλίμα στην εκπομπή. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο: Θεωρούμε πως κάνουμε πρωταθλητισμό. Αν μιλούσαμε για ποδόσφαιρο θα είχαμε την καλύτερη ομάδα, την καλύτερη τεχνική ηγεσία, την καλύτερη διοίκηση και τους καλύτερους παίκτες.
Ποιον πολιτικό θέλετε διακαώς να φιλοξενήσετε στην εκπομπή σας;
Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Νομίζω πως μπορούμε να φέρουμε στις Πατάτες οποιονδήποτε πολιτικό. Είναι τέτοιο το είδος της εκπομπής που δεν νομίζω κανείς να αρνηθεί την πρότασή μας. Φτάνει να έχουν χιούμορ και να δέχονται τη σάτιρα.
Πότε θα σε δούμε σ’ ένα δραματικό ρόλο;
Αν προκύψει θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνω. Ακόμη και στις σειρές μας υπήρχε έντονα το δραματικό στοιχείο, τόσο στην Αίγια Fuxia όσο και στο Την Πάτησα. Θα με ενδιέφερε να υποδυθώ έναν άντρα πιο σκληρό, πονεμένο κάποια στιγμή.


Tags: Συνεντεύξεις, Λώρης Λοϊζίδης, people, Πατάτες Αντιναχτές